Riksja Tanzania & Kenia

Naar boven

Grenzeloos verliefd op Afrika – Kenia en Tanzania reis

rondreis

 • Reisschema:
  Nairobi – Amboseli – Tarangire/Lake Manyara - Serengeti – Ngorongoro krater
 • Reisduur:
  11 dagen / 10 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 4.040,- p.p. bij 2 personen
 • Vanaf € 3435,- p.p. bij 4 personen
 • Safari:
  Inclusief privégids, entreegelden nationale parken, onbeperkt water, alle maaltijden, privévervoer met benzine.
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf €1200,-
Deze hoogtepunten Kenia/ Tanzania-rondreis waarbij je ook van de gebaande paden gaat. In onze ogen is dit de ultieme safari experience. Je reist vanuit Nairobi, zuidwaarts richting Amboseli. Hier zie je grazende olifanten met de gigantische besneeuwde bergtop van Kilimanjaro als decor. Dan reis je over de grens naar de wildparken van Tanzania: Lake Manyara/Tarangire, dwars door de wereldberoemde Serengeti en daalt af in de Ngorongoro krater op zoek naar gnoes en cheeta's. Je overnacht in comfortabele lodges/tented camps op mooie locaties.
rondreis kenia gamedrive olifant
Decorative torn edge

Dag 1: Aankomst Nairobi

Reistijd circa 20 minuten

Je vlucht komt ’s avonds aan en nadat je koffers van de band zijn gerold word je opgewacht door onze chauffeur. Wel handig om alvast te pinnen voor kleine uitgaven onderweg. Het is ongeveer twintig minuten rijden naar het rustige en kleinschalige hotel, net iets buiten het hectische centrum. De comfortabele kamers zijn voorzien met eigen faciliteiten. Op de veranda sloten wij deze intensieve reisdag af met ons eerste Afrikaanse biertje, een Tusker.

Tip: Blijf zeker een nachtje langer in Nairobi! Je begint dan wat relaxter aan je safari want het verblijf heeft een heerlijk zwembad. Ook kun je meer van de stad verkennen tijdens een stadstour, samen met je eigen auto met chauffeur naar de Giraffe Manor of het Karen Blixen museum, tijdens een foodtour of spring achterop de motor bij de Savyriders en ontdek het echte Nairobi samen met een local, waarbij veiligheid uiteraard voorop staat.

Decorative torn edge

Dag 2: Nairobi – Amboseli

Reistijd circa 4 uur

Na het ontbijt word je opgehaald en gaat je reis echt beginnen. Je chauffeur waarmee je gisteren kennismaakte rijdt zuidwaarts richting Amboseli Nationaal Park. Tegen de grens met Tanzania, en aan de voet van Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro, ligt één van de mooiste wildparken van Kenia. Het Amboseli National Park ligt aan de Keniaanse zijde van deze machtige Kilimanjaro en is net als de Masai Mara de thuishaven van Kenia’s bekendste lokale stammen, de kleurrijke Masaai.

Safari’s in Amboseli zijn met name bijzonder vanwege de prachtige ansichtkaartachtige settings die dit mooie wildpark te bieden heeft. Daarbij vormt de imposante Kilimanjaro vrijwel constant het achtergronddecor. De Kilimanjaro is vooral bij het ochtendgloren of laat op de dag goed zichtbaar, overdag hangt er meestal een wolkendeken over de berg. Je slaapt in een tented maar comfortabele verblijf met verkoelend zwembad en uitzicht op de Kili!

Decorative torn edge

Dag 3: Gamedrive Amboseli

Vandaag op pad en op gamedrive. De uitzichten onderweg zijn echt super. Aan de voet van de Kilimanjaro zie je het typisch Afrikaanse savanne landschap, met hier en daar een eenzame acacia boom. Plots zie je in je ooghoek iets bewegen. Je hoort takken kraken, een kudde van maar liefst twintig olifanten sjokt rustig uit de bosjes. Een enorme mannetjes olifant blijft midden op de weg staan en houdt je auto in de gaten. De chauffeur zet de motor af. Een troep vrouwtjes olifanten trekt voorbij. Het grote mannetje wappert met z’n oren. Even laten zien wie de baas is. Als de vrouwtjes verder zijn draait hij zich om en loopt naar ze toe. Tot het zonnetje zakt maken we een gamedrive door het park, langs het veelal opgedroogde meer en langs moerassen bomvol nijlpaarden. Weer terug in de lodge kun je aanschuiven voor het diner voor je wegdoezelt in een lekkere slaap.

Decorative torn edge

Dag 4: Amboseli (Kenia) – Moshi (Tanzania)

Reistijd circa 3,5 uur

Deze dag is voornamelijk een reisdag. In de ochtend wordt er een lunchpakketje klaargemaakt voor onderweg. Het is een paar uur rijden naar de grens van Tanzania. Onderweg rijd je dwars door het binnenland door dorpen en langs kleurrijke markten.

Na de grensformaliteiten neem je afscheid van je Keniaanse chauffeur. Bij de grens word je met een landcruiser opgehaald door je Tanzania safari gids en ga je richting Moshi voor een nachtje voordat je de volgende dag op 5-daagse join-in safari gaat in Tanzania.

Decorative torn edge

Dag 5: Moshi – Tarangire of Lake Manyara

Reistijd circa 5 uur naar Tarangire
Reistijd circa 4,5 uur naar Lake Manyara

Onze Engelstalige chauffeur/gids haalt je op bij je hotel in Moshi. Je reist met je join-in of eigen gezelschap (Privé safari) in een 4×4 landcruiser door Tanzania. Het dak is opklapbaar zodat je tijdens de safari, 360 graden om je heen kunt kijken.

Tarangire vonden wij bijzonder omdat de natuur afwijkt van de overige wildparken. Een van de belangrijkste kenmerken zijn de fraaie Baobab bomen die het park versieren en het grote aantal olifanten dat hier leeft. Ook is de kans groot om leeuwen te zien en is het een van de weinige parken ter wereld waar je wilde honden kunt spotten.

Decorative torn edge

Dag 6: Tarangire of Lake Manyara – Serengeti

Reistijd circa 6 uur vanaf Tarangire
Reistijd circa 4,5 uur vanaf Lake Manyara

Na het ontbijt rijd je in de 4×4 landcruiser richting de gate van het wereldberoemde Serengeti National Park in Tanzania. Al speurend naar wild rijden we verder naar een private tented camp met een ongelooflijk uitzicht over de savanne. Je bevindt je op een van de beste game driveroutes in het gebied. Het private camp wordt namelijk opgezet op de plek waar die periode het meeste wild gespot kan worden.

Er is geen betere plaats om één van ‘s werelds grootste wildlife spektakels van dichtbij mee te maken, ofwel dé grote trek. Van december tot en met mei zetten we het kamp aan de zuid-oost kant van de Serengeti op. Hier bevindt zich dan de grote migratie. In de overige maanden verblijf je of in het oosten van het park of in een tented camp net buiten het park. Het kamp bereik je rond zonsondergang.

Decorative torn edge

Dag 7: Gamesdrives in de Serengeti

We staan heel vroeg op en drinken voor de Serengeti safari eerst een kop koffie of thee met biscuitjes bij het nog nasmeulende kampvuur. Bij zonsopkomst stappen we in de 4×4 landcruiser voor een vroege gamedrive. De Serengeti ligt op ongeveer 1200 meter hoogte en ’s ochtends kan het behoorlijk koud zijn. Een muts op je hoofd en een warme trui is dus geen overbodige luxe. We rijden dwars door de uitgestrekte vlaktes en door beboste gebieden met hier en daar een verwaalde palmboom richting de Masai kopjes, het gebied van de jagers.

Bijna zeker zie je tijdens je Serengeti safari leeuwen en met een beetje geluk spot je cheetha’s. Tijdens de grote trek zie je miljoenen gnoes en zebra’s over de vlaktes denderen op zoek naar vers gras en water. Een wonderlijk schouwspel van moeder natuur. Na een middagdutje op het heetste moment van de dag maak je nog een middag gamedrive. Aan het einde van de dag keer je terug naar het tented camp en overnacht je nogmaals onder de sterren van de Serengeti.

Decorative torn edge

Dag 8: Serengeti – Ngorongoro krater

Reistijd circa 4 uur

Al speurend naar wild laat je je safaritent achter je en rijd je richting het zuiden. Je rijdt door de oneindige vlaktes waar de Serengeti zijn naam aan te danken heeft. Onderweg zie je soms giraffen die op weg zijn naar de verderop gelegen Ngorongoro krater waar je tegen het eind van de middag aankomt.

De Ngorongoro krater wordt ook wel het achtste wereldwonder en Ark van Noach genoemd. Met een doorsnee van achttien kilometer is het de grootste geheel in tact zijnde krater ter wereld en het barst er van de wilde dieren.

Decorative torn edge

Dag 9: Ngorongoro krater – Kilimanjaro Airport Safari Lodge

Reistijd circa 3 uur

Met de landcruiser daal je langzaam af in de krater. Lang speuren zal niet nodig zijn. Er is genoeg wild: leeuwen, gnoes en zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden en flamingo’s, jakhalzen en met heel veel geluk spot je hier een neushoorn.

Na de game drive rijd je in ongeveer drie uur terug naar de bewoonde wereld in Arusha. Je neemt hier afscheid van je chauffeur/gids en ook in Tanzania is het gebruikelijk om hem een fooi te geven.

Decorative torn edge

Dag 10: Terug naar huis

Vandaag nog even lekker nagenieten van de safari en al die indrukken van de Kenia en Tanzania hoogtepunten. Je verblijft in een comfortabele lodge met zwembad rustig gelegen in Arusha. Vanaf hier ben je binnen een uurtje op de luchthaven van Kilimanjaro voor je vlucht naar huis.

Dit is een voorbeeld van een logische en afwisselende route, opgebouwd uit onze bouwstenen van hoogtepunten Kenia Tanzania. Je kunt deze rondreis zo boeken of naar eigen wens aanpassen: hier een nachtje korter, daar een nachtje langer. Ook kunnen wij een verblijf op Zanzibar voor je inplannen om de reis in tropische sferen relaxed af te sluiten.

Decorative torn edge
torn-edge

Grenzeloos verliefd op Afrika – Kenia en Tanzania reis

Onze slaapplekken

background-pattern