Naar boven

Vervoer in Tanzania en Kenia?

Vervoer & verblijf

Onze safari voertuigen in Tanzania en Kenia

In Kenia maken we gebruik van twee type safari voertuigen. Een comfortabele 4×4 Toyota minivan en een Toyota Landcruiser. Bijna alle safari’s in Kenia worden uitgevoerd door de 4×4 minivans. Ze redden zich prima op de vaak hobbelige en soms modderige wegen. Ook onze bouwstenen worden standaard uitgevoerd met deze minivans omdat de huurprijs hiervan lager ligt dan het huren van een landcruiser en wij je hierdoor de beste prijs/kwaliteit kunnen bieden. Er is plaats voor maximaal zeven personen inclusief bagage, maar wij reizen met maximaal zes zodat je wat wat extra comfort en ruimte hebt, maar het is ook mogelijk die landcruiser te regelen, wel tegen meerkosten.

Tijdens de gamedrives wordt het dak opengeklapt zodat je 360 graden zicht hebt. Voor ons is de 4×4 minivan ideaal voor safari’s door Kenia en doet zeker niet onder voor zijn wat stoerdere broer, de landcruiser. Deze kunnen wij ook, tegen een meerprijs van ongeveer veertig procent, voor je inzetten tijdens de safari’s. Ook voor de landcruiser hanteren wij een maximum van zes personen. Een landcruiser staat natuurlijk wel stoer op je safarifoto’s en zeker wanneer je met een groepje vanaf vier personen reist is het het overwegen waard. Wil je graag met een landcruiser door Kenia reizen, laat het ons vooraf even weten.

In Tanzania worden al onze safari’s uitgevoerd door Toyota landcruisers.

Bagage

De bagage wordt deels achterin en deels op het dak vervoerd. We adviseren je daarom dan ook om met een rugzak of zachte tas te reizen in plaatse van een harde koffer die door de hobbelwegen veel sneller zal beschadigen.

Manier van reizen

Het maken van een safari door Kenia en Tanzania is wereldwijd enorm populair en wellicht hebben de mooie documentaires op National Geographic en Animal Planet hier hun steentje aan bijgedragen. De prijzen zijn hierdoor enorm gestegen en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Met name de kosten van (privé) vervoer en toegangsprijzen voor de Nationale Parken (o.a. Masai Mara, Serengeti en Ngorongoro) zijn behoorlijk.

Je kunt je wellicht voorstellen dat de kosten hoog zijn als je met z’n tweeën de kosten moet delen van een voertuig, een chauffeur, een kok, kampeermateriaal en de (hoge) prijzen die worden gevraagd om met een voertuig door een Nationaal park te rijden.

Safarivoertuig in Kenia
Reizen met een kleine groep

Reizen in kleine gezelschappen maakt een safari betaalbaar.

Wil je een safari betaalbaar maken dan kun je dus het beste de kosten met meerdere mensen delen. Je kunt er dus voor kiezen om met vrienden en familie te reizen en dan stellen wij een individuele safari voor je samen.

Als je met z’n tweeën bent kun je kiezen voor de join in safari. Je reist dan in een groepje van maximaal 6 personen. Naast het sociale aspect is het ook goed voor je portemonnee. Omdat je met meerdere personen reist, kun je de kosten van het vervoer en de begeleiding van de chauffeur/gids met elkaar delen.

background-pattern