Naar boven

Kilimanjaro beklimmen

Kies je eigen route naar de top

Kilimanjaro beklimmen

Kilimanjaro beklimmen – individueel

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en één van de hoogste bergen ter wereld. Het is niet te beschrijven wat je voelt als je na dagen klimmen op het dak van Afrika staat. Het is een uitdaging die het uiterste van jezelf vraagt, maar waar je rijkelijk voor wordt beloond.

De Kilimanjaro beklimmen met Riksja Tanzania is individueel maar kan ook join-in. Je bepaalt dan zelf je vertrekdatum. Je ervaren privé gids begeleid je, op je eigen tempo, veilig de berg op. Onze gidsen hebben veel kennis van de natuur, hoogteziekte en medicijnen. In samenwerking met IMEC (International Mountain Explorers Connection) streven wij naar een goede behandeling van gidsen en dragers. Wij bouwen extra dagen in om aan de hoogte te wennen. Met Riksja de Kilimanjaro beklimmen is daarom niet de goedkoopste, maar als je zo’n ‘once in a life time experience’ gaat doen, moet ook alles goed zijn. Het gaat tenslotte om je veiligheid en gezondheid.

Welke route de Kilimanjaro beklimmen?

Een geschikte route selecteren is voor velen een moeilijke keuze. Wij hebben de verschillen in kaart gebracht, gebaseerd op diversiteit van het landschap, zwaarte en drukte op de route. De mate van stijging en de tijd om te acclimatiseren bepalen de kans op slagen en het daadwerkelijk bereiken van de top. Ook maken we onderscheid in duur van de beklimming, wijze van overnachten en prijs.

We hebben twee keuzes die we je kunnen aanbieden. Toen wij vorig jaar spraken met één van de gidsen die vaak de berg op gaat, raadde hij de Machame route met stip aan. Wel met een extra nacht acclimatiseren op de berg voordat je de top op gaat. Deze route kun je op bepaalde data ook in een join in variant doen. Mocht je kiezen voor de join in dan sluit je bij een internationaal groepje aan. Een andere route die we aanbieden is de Rongai route. Je kunt dan in iets kortere tijd de top bereiken. De route is wat rustiger vergeleken met de Machame route, maar qua uitzichten ook wat minder afwisselend.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Bekijk ook onze andere regio's

background-pattern