Naar boven

Geld in Tanzania

Voorbereid op reis

Geldzaken

Valuta in Tanzania

Kenia en Tanzania hebben een eigen munt, de shilling. 100 Keniaanse Shilling is ongeveer € 0,78, duizend Tanzaniaanse shilling is ongeveer € 0,37. De valuta kan soms behoorlijk schommelen dus kijk voor vertrek nog even voor de laatste koers. Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi of Kilimanjaro airport kun je pinnen bij de geldautomaat in de aankomsthal. Kom je aan in Arusha of Moshi in Tanzania dan vind je in het centrum van de stadjes een Barclays bank. Je kunt aan je chauffeur vragen of hij hier stopt voor hij je bij het hotel afzet.

Op alle vliegvelden kun je Euro’s omwisselen bij een van de wisselkantoren. We raden je aan vanuit Nederland Amerikaanse dollars mee te nemen. Deze worden overal in Kenia en Tanzania geaccepteerd. Ook kun je ze wisselen voor het lokale geld. Groot voordeel dat bijna alle maaltijden al zijn betaald vooraf dus ter plaatse zul je niet veel geld meer kwijt zijn. Je kan het fooien geld vooraf alvast in een envelopje doen.

Gebruik van je betaalpas buiten Europa

Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

Credit Card

Met een credit card kun je ook pinnen bij de Barclays banken, al rekenen de meeste Nederlandse banken hier extra kosten voor. In chiquere restaurants, in de luxe hotels, lodges en in veel souvenirwinkels kun je ook met credit card betalen. Vraag wel altijd een kopie van het afschrift en of er extra kosten zijn verbonden aan het gebruik van een credit card. Met name souvenirwinkels willen nog wel eens (hoge) commissies rekenen.

Traveller cheques

Traveller cheques zijn een beetje achterhaald en worden in Kenia en Tanzania ook niet overal geaccepteerd en bovendien betaal je een fikse commissie bij het omwisselen. We raden je dus niet aan om traveller cheques mee te nemen.

background-pattern