Naar boven

Visum Tanzania en Kenia

Voorbereid op reis

Heb je voor Tanzania en Kenia een visum nodig?

Je paspoort moet bij vertrek uit Kenia of Tanzania nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Voor beide landen heb je een apart visum nodig. Het eiland Zanzibar is een onderdeel van Tanzania.

Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben. Het is niet meer toegestaan om te zijn bijgeschreven in het paspoort van de ouders.

Visum Kenia

Een visum Kenia kun je elektronisch aanvragen voor vertrek. Bij aankomst kan het visum NIET meer aangevraagd worden. Vraag je e-visa dus op tijd aan.

Visum Tanzania

Ook voor Tanzania kun je het visum elektronisch regelen. Het visum dat je ontvangt is drie maanden geldig, dus binnen 3 maanden dien je Tanzania in te reizen.
Ook kun je het visum ter plaatse bij aankomst op het vliegveld aanvragen (houd dan wel rekening met langere wachttijden). Voor het aanvragen van het visum heb je twee pasfoto’s nodig (4,5 cm x 3,5 cm), een kopie van je ticket met daarop een terugvlucht vermeld of een boekingsbevestiging. Ook heb je een ingevuld aanvraagformulier nodig dat je hier alvast kunt downloaden.

Single of multiple entry visum?

Voor het heen-en-weer reizen tussen de landen volstaat een zogenoemd ‘single entry’ visum € 50,- per persoon. Ook als je meerdere malen tussen de landen heen-en weer reist, wat vaak het geval is. Je vliegt bijvoorbeeld op Nairobi, reist met ons door Kenia en steekt de grens over naar Tanzania en reist vervolgens weer terug naar Nairobi voor een aansluitende terugvlucht of bouwstenen. Bij het aanvragen van een visum kun je een ‘multiple entry’ € 100,- per persoon visum aanvragen, maar dat is dus niet nodig.

Visum laten regelen? Wel zo makkelijk.

Als je geen tijd hebt om zelf voor je visum Kenia of Tanzania naar Den Haag te gaan kun je gebruik maken van de diensten van een visumburo, zoals de Visumcentrale, gespecialiseerd in visumaanvraag voor onder meer Kenia en Tanzania. Voor aanvragen vanuit België, zie www.visum.be.

background-pattern