Zebrapad naar de Serengeti

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lake Victoria - Serengeti – Ngorongoro krater
 • Reisduur:
  6 dagen / 5 nachten
 • Reissom:
  € 2552,- p.p. bij 2 personen
 • € 1690,- p.p. bij 4 personen
 • Reistype:
  privé safari
Wil je graag een Kenia en Tanzania safari combineren? Met deze bouwsteen kun je direct vanuit Kenia verder genieten van je Tanzania safari langs de twee beroemdste, en volgens ons de mooiste, wildparken. Via de oevers van Lake Victoria reis je door naar de wereldberoemde Serengeti en kom je terecht in een live uitzending van National Geographic: luierende leeuwen, tetterende olifanten en duizenden grazende gnoes en zebra's. Vervolgens daal je af in de Ngorongoro krater ook wel de Ark van Noach of het achtste wereldwonder genoemd. Het is de grootste nog in tact zijnde krater met de grootste dichtheid wilde dieren ter wereld. Reizen doe je samen met je eigen Engelstalige chauffeur/gids in je privé voertuig. Je overnacht in sfeervolle lodges en tented camps in en net buiten de wildparken.

safari Serengeti Tanzania sundown
Decorative torn edge

Dag 1 – Beleef ‘Out of Africa’

Wandeling met Masai – 1 a 2 uur

Wanneer je de ultieme safari wilt beleven, reis je vanuit Kenia door naar Tanzania. Met deze bouwsteen maak je de verbinding tussen de twee landen. Je gaat niet terug naar Nairobi, maar reist verder richting het zuid-westen.

Je gaat deze dag vroeg uit de veren om voor de laatste keer te genieten van de Masai Mara. Al gamedrivend rijd je met je gids het park uit om vervolgens over steile wegen op het hoogste punt van de Siria klif aan te komen. Vanaf hier heb je een van de meest indrukwekkende uitzichten op de Masai Mara en de Great Rift Valley. In onze ogen de perfecte plek voor een lekkere lunch. Na de lunch neemt een Masai gids je mee voor een wandeling naar hét ‘Out of Africa’ view point. Deze plek is namelijk ook te zien is in de beroemde film ‘Out of Africa’. Onderweg kan hij je alles vertellen over de flora en fauna in dit gebied. Je laatste nacht in Kenia is aan de rand van de Masai Mara West. Hier slaap je in een traditionele banda; een ronde Afrikaanse hut met rieten dak.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op weg naar het tilapia meer in Tanzania

Reistijd: Kenia Siria Escarpment – Speke Bay ca. 4,5 uur

Je wordt ’s ochtends gewekt om je reis te vervolgen naar Tanzania. Het is tijd om afscheid te nemen van Kenia en je chauffeur. In ongeveer twee uur rijden brengt hij je bij de grens. Hier wordt je opgehaald met een Landcruiser door onze gekwalificeerde Tanzania gids. Het is dan nog ongeveer twee en half uur rijden naar Speke Bay aan de oevers van Lake Victoria, het grootste meer van Afrika. We hebben hier een knusse lodge voor je gevonden die wordt gerund door Nederlanders. Afhankelijk van de beschikbaarheid, overnacht je in een van de sfeervolle bungalows aan het meer of in een van de ruime safaritenten. In de namiddag kun je met een boekje relaxen aan de oever van het meer tot de zon achter de horizon verdwijnt. Het uitzicht over Lake Victoria is magisch. ’s Avonds eet je bij kaarslicht in de lodge en met een beetje geluk staat er verse Victoria vis op het menu.

Decorative torn edge

Dag 3 – op naar uitgestrekte vlaktes en brullende leeuwen

Reistijd: Speke Bay Lake Victoria – Serengeti gate – circa 30 minuten

Deze ochtend kun je evene lekker rustig wakker worden. De echte vroege vogels staan wat eerder op en gaan met Gert vogels spotten in het nabijgelegen natuurreservaat. Na het ontbijt word je met een lokale vissersboot opgehaald door de jongens uit het dorp verderop. Trots laten ze hun dorp zien waar vissers hun netten repareren en de vrouwen grote en kleine vissen te drogen leggen in de zon. Na de lunch in de lodge rijd je richting de gate van het wereldberoemde Serengeti National Park. Je eerste Serengeti safari; al speurend naar wild rijden we naar ons tented camp met een ongelooflijk uitzicht over de savanne en beschut in de schaduw van acacia bomen. Je bevindt je op een van de beste gamedrive routes in het gebied, bij Kirawira en de Grumeti rivier – dé plek waar de gnoes de grote oversteek maken en waar krokodillen op de loer liggen. Er is geen betere plaats om één van ‘s werelds grootste wildlife spektakels van dichtbij mee te maken. Het tented camp aan de rand van het park bereiken we rond zonsondergang.

Comfort is de sleutel tot een ontspannen en plezierige safari – zo ook in het tented camp. Elke tent heeft vaste bedden, een eigen toilet en een gedeelde bush douche. De tent is modern ingericht. Het centrale restaurant en de bar zijn geplaatst rond een kampvuur, de ideale plek om te ontspannen met een drankje na een lange dag spannend wild kijken. Voor ons is dit het échte Afrika, zeker wanneer je bij het kampvuur zit en de ondergaande zon ruimte maakt voor een immense sterrenhemel. Het kampvuur knispert en in de verte hoor je een leeuw brullen. Dit is safari.

Decorative torn edge

Dag 4 – Gamedrives in de Serengeti

Verblijf in de Serengeti – Serengeti safari

We staan heel vroeg op en drinken een kop koffie of thee met biscuitjes bij het nog nasmeulende kampvuur. Bij zonsopkomst stappen we in de landcruiser voor een vroege Serengeti safari. De Serengeti ligt op ongeveer 1200 meter hoogte en van juni t/m september kan het ’s ochtends behoorlijk koud zijn. Een muts op je hoofd en een warme trui is dus geen overbodige luxe. We rijden dwars door de uitgestrekte vlaktes en door beboste gebieden met hier en daar een verwaalde palmboom richting de Masai kopjes, het gebied van de jagers.

Bijna zeker zie je leeuwen en met een beetje geluk cheeta’s tijdens je Serengeti safari. Gedurende de grote trek zie je miljoenen gnoes en zebra’s over de vlaktes denderen op zoek naar vers gras en water. Een wonderlijk schouwspel van moeder natuur. Tegen het eind van de ochtend rijden we terug naar je tented camp waar een lekker ontbijtje voor je klaar staat. Na een middagdutje op het heetste moment van de dag maak je nog een Serengeti safari. Na deze middag gamedrive keer je terug naar het tented camp en overnacht je nogmaals onder de sterren.

Decorative torn edge

Dag 5 – Op weg naar het achtste wereldwonder

Reistijd: Serengeti – Ngorongoro Krater – circa 4 uur

Vandaag is het vroeg uit de veren en al speurend naar wild rijden we zuidwaarts. Bomen en struiken worden schaars. Je rijdt door de oneindige graslanden waar de Serengeti (endles plains) zijn naam aan te danken heeft. Langzaam begint de weg te stijgen, achter je het immense uitzicht over de Serengeti safari vlaktes. Onderweg zie je soms giraffen die op weg zijn naar de verderop gelegen Ngorongoro krater waar je tegen het eind van de middag aankomt.

De Ngorongoro krater wordt ook wel het achtste wereldwonder en Ark van Noach genoemd. Met een doorsnee van achttien kilometer is het de grootste, geheel in tact zijnde krater ter wereld en het barst er werkelijk van de wilde dieren. Na een goed uitzicht over de krater koersen we naar onze sfeervolle lodge in de Ngorongoro Conservation Area. Je hebt een nette kamer tot je beschikking die van alle gemakken is voorzien. Dit is een goede uitvalsbasis voor de afdaling in de krater van de volgende ochtend.

Decorative torn edge

Dag 6 – Afdalen in de Ark van Noach en dan…

Reistijd: Karatu – Moshi/Arusha ca. 3 uur

Vandaag staat de afdaling in de Ngorongoro krater op het programma. Je rijdt eerst door een soort tropisch regenwoud van waar je, tussen de bladeren door, af en toe een glimp opvangt van de krater. Toen wij zelf de eerste keer aankwamen bij de kraterrand viel onze mond open van verbazing en vielen we stil, wat een uitzicht… Met de landcruiser daal je langzaam af in de krater voor een gamedrive. Maar lang speuren zal niet nodig zijn. Het barst hier van het wild: (veel) leeuwen, honderden gnoes en zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden, cheeta’s, olifanten, struisvogels, jakhalzen en in het midden een meer vol flamingo’s. De hoge wanden van de kraterrand doemen op aan de horizon. Na de afdaling rijd je in ongeveer drie uur terug naar de bewoonde wereld en komt er een einde aan je Tanzania safari door de meest beroemde wildparken. Het is gebruikelijk om de chauffeur een fooi te geven. De algemene richtlijn is ongeveer US$ 25,- per dag. Uiteraard kun je deze fooi delen met het aantal personen van je gezelschap.

Wil je graag een actieve bouwsteen, dan kun je ook op de trappers langs Kilidorpjes of  de Kilimanjaro beklimmen.

Of heb je al zin in Zanzibar?

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Tanzania fietsen kilimanjaro
bouwsteen

Op de trappers langs Kilidorpjes

 • Moshi – Kibosho Kirima – Kibosho Kindi – Naramu – Machame –Kwasadale - Moshi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 410,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
tanzania uitzicht kilimanjaro
bouwsteen

De Kili verkennen

 • Moshi trekking
 • 2 dagen / 1 nacht
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge