Menu background

Naar boven

Samburu – In het spoor van de blanke Masai

bouwsteen

 • Reisschema:
  Samburu NP
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 490,- p.p. bij 2 personen
 • € 375,- p.p. bij 4 personen
 • Reistype:
  privé safari
De blanke Masai is het waargebeurde verhaal van de Zwitserse Corinne Hofmann die verliefd wordt op een Samburu krijger. Ze trekt het diepe binnenland in en wordt uiteindelijk opgenomen in de inheemse Samburu gemeenschap. Dergelijke verhalen spreken iedere reiziger tot de verbeelding. We laten je daarom graag kennismaken met het échte Kenia.

Vanuit Nairobi reis je de evenaar over richting het ruige noorden. Je trekt diep het land in, voor onder andere een safari door een van Kenia's mooiste parken, Samburu National park. Reizen in het spoor van de blanke Masai is het ontdekken en vooral beleven van Kenia buiten de begaande paden.

Je reist altijd met je eigen groep met je eigen Engelstalige privé chauffeur. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt.
safari Samburu Kenia
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Nairobi naar Samburu

Nairobi – Samburu NP – circa 5 uur

‘s Ochtends word je in je hotel opgehaald door onze chauffeur en vertrek je richting het noorden van Kenia. Je gaat de evenaar over waar je kunt stoppen voor een fotomoment en rijdt vervolgens dwars over de vruchtbare akkers en door de valleien van de Kikuyi, een van de vele Keniaanse stammen. Tijdens de rit zie je hoe het lokale leven zich afspeelt en na zo’n drie uur rijden zie je met een beetje geluk de besneeuwde toppen van Mount Kenya.

In de namiddag kom je aan in het ruige gebied van de kleurrijke Samburu’s. Vraag aan je chauffeur of hij wil stoppen zodat je kennis kan maken met deze bijzondere stam. Je slaapt vannacht in een bush camp midden in Samburu National Reserve. Onderweg naar het kamp maak je de eerste gamedrive. Houd je ogen dus goed open want het wild spotten is begonnen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Samburu Kenia safari

Nog voordat de zon zich laat zien, gaan we uit de veren en vertrekken na een licht ontbijt voor een hele ochtend safari door Samburu NP. Wij vinden dit een van de mooiste wildparken van Kenia. Zeker tijdens de zonsopgang. Het ruige landschap wordt omgeven door mysterieuze heuvels en bergen. Hier en daar staat een acacia boom en de rivieren worden omgeven door hoge palmbomen.

In het park heb je de kans om de big five te zien; leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Eet ’s avonds onder de sterren en luister naar spannende bush verhalen van de Samburu’s rondom het kampvuur.

Je slaapt in een comfortabele en kleinschalige tented lodge bij Archers Post, op 600 m van het nationaal reservaat Samburu.  Het verblijf beschikt over een verkoelend zwembad en eigen restaurant. Na het ontbijt vertrek je naar je volgende bestemming, Lake Nakuru of Lake Baringo.

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Samburu – In het spoor van de blanke Masai

Deze bouwsteen is goed te combineren met

kenia cheetah
bouwsteen

Hakuna matata – Masai Mara Kenia

 • Nairobi – Masai Mara - Nairobi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 805,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
kenia diani beach kokonut
bouwsteen

Tropisch toetje – Diani Beach

 • Mombasa – Diani beach
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 495,- p.p. bij 2 en 4 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge