Menu background

Naar boven

Van Lake Naivasha naar Hells Gate

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lake Naivasha - Hells Gate
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 565,- p.p. bij 2 personen
 • € 450,- p.p. bij 4 personen
 • Reistype:
  privé safari
Lake Naivasha een gigantisch meer in de Rift Valley, bekend om haar vele nijlpaarden maar ook genoeg ander wild. Wij kiezen ervoor om te overnachten aan een klein kratermeer. Hier maak je onder begeleiding van een ervaren gids, een game walk rondom het kratermeer. Vlak voor zonsondergang kom je op het hoogste punt van de krater en kun je met een drankje in je hand genieten van een mooie sundowner. De volgende dag is het een unieke ervaring om in Hell's Gate National Park een wandelsafari te maken omdat dit een van de weinige parken is waar dit is toegestaan en fietsen kan ook! Er is veel klein wild te spotten apen, bokken, giraffen en zebra's.
Decorative torn edge

Dag 1 – Reis naar Lake Naivasha

Lake Naivasha is het hoogste meer in de Great Rift Valley en het meer strekt zicht uit omringd door grasrijke streken en kiezelstranden met cactussen en zand olijfbomen. Bij Lake Naivasha zit een ongelofelijke verscheidenheid van talloze vogels, meer dan 400 verschillende soorten nijlpaarden en zo veel meer. Wij kiezen ervoor om de overnachten aan een klein kratermeer. Waar je een game walk maakt rond het kratermeer onder begeleiding van een gids. Vlak voor zonsondergang kom je op het hoogste punt van de krater en kun je met een drankje in je hand genieten van een mooi vergezicht.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ontdek Hells Gate

Vandaag ga je richting de beroemde Hells Gate. Hell’s Gate is één van de drie parken in Kenia die je te voet mag verkennen. De naam Hell’s Gate doet anders vermoeden, maar de vredigheid van het park is overweldigend. Natuurlijk, het landschap vol kloven, scheuren en vulkanische steenrotsen is ruig. Er leven leeuwen, cheeta’s en luipaarden.

De populairste wandelroute is die door de Njorowa Gorge. Deze kloof is op plaatsen slechts enkele meters breed. Het is een kronkelende, uitgesleten scheur in de rotsen. Je wandelt ongeveer vier onder begeleiding van een gids. Het begin is glibberig en je loopt door een half opgedroogde rivierbedding. Soms is het door thermische opwarming zo heet dat je er nauwelijks je handen onder kunt wassen. Hoe verder je loopt tijdens de 24 kilometer lange wandeling, hoe meer begaanbaar het pad wordt. Aan het einde doemt de Central Tower op. Een enorme vulkanische rotsformatie. Een reusachtige stenen pilaar. De Njorowa Gorge was het toneel van meerdere actiefilms, onder meer van Tomb Raider: Cradle of life.

Tip: een heuse fietssafari behoort ook tot de mogelijkheden in het Hell’s Gate park!

Decorative torn edge

Dag 3 – Naar de Masai Mara

De volgende dag reis je verder en ga je richting het meest bekende park van Kenia, de Masai Mara. Tijdens de zomermaanden de plek om de grote trek mee te krijgen en voor de geluksvogel de kans dat je de river crossing ziet. Je kan in de Masai Mara slapen tijdens onze bouwsteen: Hakuna Matata maar het is niet goedkoop om daar te slapen en ook hoge entreegelden. Daarom kun je ook slapen in ons Maji Moto ecocamp opgezet door onze lokale partner met de Masai. Je slaapt daar dan drie nachten zodat je naast het programma daar ook een dag op gamedrive kan in de Masai Mara samen met je gids/chauffeur.

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Easy Going Nairobi

 • Nairobi
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
kenia cheetah
bouwsteen

Hakuna matata – Masai Mara Kenia

 • Nairobi – Masai Mara - Nairobi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 805,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
masai kenia en tanzania
bouwsteen

Maji Moto – Dus zo leven de Masai…

 • Nairobi – Maji Moto – Masai Mara – Nairobi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 450,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge