Riksja Tanzania & Kenia

Naar boven

De berg en de olifant – Amboseli

bouwsteen

 • Reisschema:
  Amboseli
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 895,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  privégids, entreegeld, onbeperkt water, alle maaltijden, privévervoer met benzine.
Je kunt er na aankomst in Kenia voor kiezen om eerst naar de Masai Mara af te reizen en Afrika te ontdekken in de binnenlanden. Als je Nairobi met de kust wilt combineren dan is 'De berg en de olifant' bouwsteen voor een bezoek aan Amboseli.Hier vind je de grootste populatie olifanten van heel Kenia aan de voet van de Kilimanjaro. Je reist per 4x4 minivan met privé chauffeur. Je overnacht in knusse safari lodges, gebouwd van natuurlijke materialen en 's avonds bij het kampvuur geniet je van het ultieme safarigevoel midden in de natuur.Je reist altijd in je eigen groep met een Engelstalige privé chauffeur. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt.
reizen kenia amboseli olifanten
Decorative torn edge

Dag 1 – Naar de olifanten van Amboseli

Reistijd – Nairobi – Amboseli NP – circa 4 uur

’s Ochtends vroeg word je door onze chauffeur opgehaald in je hotel in Nairobi. Over een redelijk goede weg rijd je in ongeveer drie uur naar het kleine Amboseli National Park. Een foto van dit natuur reservaat pronkt op bijna alle brochures en tijdschriften over oost Afrika. Je ziet een of meerdere olifanten met op de achtergrond de Kilimanjaro in Tanzania. En olifanten zul je gegarandeerd zien. Maar voordat we een gamedrive door het park gaan maken, check je eerst in bij onze, voor westerse begrippen eenvoudige, maar knusse tented camp. Er is ook een zwembad, dus als je nog wilt een verkoelende plons wilt nemen…

Na de lunch geniet je van de omgeving en rond 15:00 vertrek je met je onze chauffeur naar het hart van het park. De uitzichten onderweg zijn echt super en einde dag perfect om wild te spotten!

Decorative torn edge

Dag 2 – Amboseli safari

Vandaag vroeg uit te veren want het is weer tijd om op safari te gaan en aan de voet van de Kilimanjaro zie je het typisch Afrikaanse savanne landschap, met hier en daar een eenzame acacia boom. Plots zie je in je oog hoek iets bewegen. Je hoort takken kraken, een kudde van maar liefst twintig olifanten sjokt rustig uit de bosjes. Een enorme mannetjes olifant blijft midden op de weg staan en houd je auto in de gaten. De chauffeur zet de motor af. Een troep vrouwtjes olifanten trekt voorbij. De kriebels gaan door je lijf, dit is puur natuur. Het grote mannetje wappert met z’n oren. Even laten zien wie de baas is. Als de vrouwtjes verder zijn draait hij zich om en loopt naar ze toe. Onderweg breekt hij een jonge boom als ’n twijgje in tweeën.

Einde middag weer een rondje tot het zonnetje zakt maken we een gamedrive door het park, langs het veelal opgedroogde meer en langs moerassen bomvol nijlpaarden. Weer terug in de lodge kun je aanschuiven voor het diner voor je wegdoezelt in een lekkere slaap.

Decorative torn edge

Dag 3– Heel veel olifanten en rivieren vol met hippo’s

Reistijd – Amboseli NP – Tsavo West – circa 4 uur

Na het ontbijt rijd je vanuit Amboseli, oostwaarts richting het grootste wildpark van Kenia: Tsavo. Na een kleine vier uur kom je aan bij de rand van het reservaat en stoppen we om even de benen te strekken bij de gestolde lava stromen van Shaitani en de natuurlijke Mzima bron. Tsavo is beroemd vanwege de leeuwen die tientallen spoorwerkers te grazen namen, tijdens de aanleg van de spoorlijn door het park, aan het eind van de negentiende eeuw.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

De berg en de olifant – Amboseli

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Easy Going Nairobi

 • Nairobi
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
kenia diani beach kokonut
bouwsteen

Tropisch toetje – Diani Beach

 • Mombasa – Diani beach
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 495,- p.p. bij 2 en 4 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern