Riksja Tanzania & Kenia

Naar boven

Hakuna matata – Masai Mara Kenia

bouwsteen

 • Reisschema:
  Nairobi – Masai Mara - Nairobi
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 940,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  privégids, entreegeld, onbeperkt water, alle maaltijden, privévervoer met benzine.
Deze bouwsteen is ideaal als je het echte safari gevoel op een comfortabele manier wilt ervaren. Vanuit Nairobi reis je met onze gekwalificeerde chauffeur/gids zuidwaarts, richting het beroemdste wildpark de Masai Mara kenia, dat grenst aan de Serengeti in Tanzania. Je gaat op gamedrive, dwars door beboste gebieden en over uitgestrekte vlaktes. Je speurt naar brullende leeuwen, jagende cheeta's en tetterende olifanten.Overnachten doe je aan de rand van de bush onder de sterren in ons tented camp. Dit zijn ruime comfortabele, safaritenten met een echt bed en een eigen badkamer. Het maken van een Masai Mara Kenia safari is een bijzondere ervaring en voor ons het echte safarigevoel. Wil je graag de ultieme safari beleven, dan kun je met deze bouwsteen gemakkelijk doorreizen naar Tanzania om hier je safari te vervolgen.
kenia cheetah
Decorative torn edge

Dag 1 – Op weg naar Masai Mara Kenia

Nairobi naar Masai Mara ongeveer 6 uur rijden

’s Ochtends vroeg word je opgehaald in je hotel in Nairobi. Onderweg kun je naar buiten turen en naar het Keniaanse leven van alledag dat aan je voorbij trekt. De eerste twee a drie uur rijd je over een goede asfalt weg richting het zuiden. Als het begint te hobbelen en bobbelen maak je voor het eerst kennis met de befaamde Keniaanse wegen van ‘uitmuntende’ kwaliteit. Je hebt een eigen, ruime safari tent met echte bedden en een eigen toilet. Na de lunch vertrek je voor een gamedrive op zoek naar wild. Als het zonnetje zakt, ervaar je de schoonheid van een echte Afrikaanse zonsondergang. Eenmaal terug in het tented camp geniet je net als Stanley met een gin-tonic en de geluiden van de bush. Dit is echt safari!

Decorative torn edge

Dag 2 – Game drives in de Masai Mara Kenia

Nog voor de zon boven de horizon uitpiept word je gewekt door de chauffeur. Na een kop koffie en wat biscuitjes stap je in het safaribusje waar het dak van wordt opengeklapt. Trek wel een warme trui aan want het is ’s ochtends vroeg nog erg koud. Als je het national park inrijdt, kruipt het zonnetje langzaam omhoog en kleurt de uitgestrekte savanne oranje.

Plotseling staat de chauffeur op z’n rem. Op het eerste gezicht lijkt er niks te zien, maar dan zie je in het hoge gras een mannetjes leeuw die ligt uit te buiken van de jacht. Zijn manen kleuren nog rood van het bloed. Nog na hijgend staan de vrouwtjes rondom een karkas van een zebra. Je hebt gevoel alsof je in een uitzending van National Geogaphic terecht bent gekomen.

Decorative torn edge

Na een paar uurtjes rijden dwars door de ruige natuur en oneindige vlaktes begint je maag te borrelen. Je hebt zelf ook wel een beetje trek. Langzaam rijd je terug naar het camp onderweg speurend naar wilde dieren. Eenmaal terug staat er een lekker ontbijt voor je klaar staat.  Heb je genoeg te besteden, dan is het zonder overdrijven, zeker de moeite waard om ’s ochtends vroeg een ballonvaart te maken. Vanaf boven heb je een spectaculair uitzicht over de Masai Mara. Uiteraard kunnen we dit voor je regelen.

’s Middags lopen de temperaturen behoorlijk op en zoeken ook de meeste dieren verkoeling in de schaduw. Als het weer wat koeler wordt vertrek je voor de middag gamedrive op zoek naar wild. Als het duister valt rijd je terug naar het camp. Het is bijzonder om zo middenin de ruige natuur te zitten en pas op, want het is verslavend.

Decorative torn edge

Dag 3 – Terug naar Nairobi of langer Masai Mara kenia

Masai Mara  naar Nairobi ongeveer 6 uur rijden

Na een lekker ontbijt neem je afscheid van het personeel en koers je terug richting Nairobi voor de voortzetting van je reis. Je eindigt in Nairobi waar je een nachtje slaapt in ons knusse hotel (niet inclusief in de prijs van deze bouwsteen).

Wil je de ultieme Kenia en Tanzania safari beleven? Dan raden we je aan om met de bouwsteen Zebrapad naar de Serengeti verder te reizen. Je gaat dan niet terug naar Nairobi, maar je maakt een extra dag gamedrive in de Masai Mara kenia en slaapt vervolgens vlak aan de grens van Tanzania. Vanaf hier vervolg je de safari door Tanzania. Houd rekening met meerkosten voor een extra safari dagen en overnachting.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Hakuna matata – Masai Mara Kenia

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Ballonvaart boven de Masai Mara Kenia

 • Reissom:
  Vanaf € 569,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  ballonvaart boven de Masai Mara Kenia

Mocht je budget het toelaten, dan is het zonder overdrijven, zeker de moeite waard om ’s ochtends vroeg een ballonvaart te maken. Vanaf boven heb je een spectaculair uitzicht over de Masai Mara kenia.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

safari Serengeti Tanzania sundown
bouwsteen

Zebrapad naar de Serengeti

 • Lake Victoria - Serengeti – Ngorongoro krater
 • 6 dagen / 5 nachten
 • Vanaf € 3.405,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
masai kenia en tanzania
bouwsteen

Maji Moto – Dus zo leven de Masai…

 • Nairobi – Maji Moto – Masai Mara – Nairobi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 540,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern