Menu background

Naar boven

Maji Moto – Dus zo leven de Masai…

bouwsteen

 • Reisschema:
  Nairobi – Maji Moto – Masai Mara – Nairobi
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 450,- p.p. bij 2 personen
 • € 295,- p.p. bij 4 personen
 • Reistype:
  privé safari
Deze bouwsteen is voor veel van onze reizigers het hoogtepunt van de Kenia-reis: Een oprechte culturele ervaring met de Masai bij de Masai Mara. Onze lokale partner heeft dit kamp samen met de Masai daar opgezet. Wij kunnen je daarom deze unieke belevenis aanbieden, waarbij je eventjes deel uitmaakt de Masai. We hebben de handen ineengeslagen om op een respectvolle manier een paar dagen deelgenoot te zijn in hun dagelijkse leven. Het ‘kampement’ is opgebouwd op een plek waar de immense savanne zich voor je uitstrekt en waar giraffen sierlijk voorbij sjokken. Het kamp wordt gerund door de lokale Masai waardoor de opbrengsten terugvloeien naar de gemeenschap. We zijn trots dat we dit initiatief als enige in Nederland kunnen aanbieden.
masai kenia en tanzania
Decorative torn edge

Dag 1 – Op weg naar Maji Moto

Nairobi naar Maji Moto ongeveer 4 uur rijden

In Nairobi word je opgehaald door onze chauffeur en rijden we zuidwaarts richting de Masai Mara, één van de bekendste wildparken van Kenia. Het eerste stuk weg is goed, maar al vrij snel nemen kuilen en hobbels de plaats in van het asfalt. Je rijdt nu dwars door het uitgestrekte land van de Masai. Onderweg wordt er vrolijk naar je gezwaaid door deze trotse herders die met hun rode doeken fel aftekenen tegen de dorre achtergrond.

Onze lokale partner heeft samen met de Masai een kleinschalig eco kamp opgezet. Wij kunnen je deze unieke belevenis aanbieden, waarin je een paar dagen deel uitmaakt van de Masai. Op een hele ongedwongen manier dus echt een authentieke beleving samen met een trots volk, die hun cultuur graag wilt behouden in deze moderne tijd.

Decorative torn edge

In het private camp waar je overnacht is aan alles gedacht; lichtgewicht tenten met keurig opgemaakte matrasjes, een bush douche en toilet. Er is ook een kok die alvast aan de slag gaat voor het avondeten, terwijl de Masai hout sprokkelen voor het kampvuur.

Na de lunch maak je een wandeling met de goedlachse en altijd vrolijke Masai die je alles vertellen over hun cultuur. Ze stoppen bij bomen en planten en verklappen hun geheimen over de medicinale werking. De Masai vertellen je graag hun verhalen over de jacht van hun voorouders en brengen je naar de mooiste plekjes waar je een uitzicht hebt over de immense savanne die zich voor je uitstrekt. ’s Avonds na het eten kun je een ontspannen bad nemen in de natuurlijke warme bron. Rond het kampvuur vertellen ze trots nog meer (sterke) verhalen. Lees hier meer over private camping in Kenia en Tanzania. Maji Moto Eco camp heeft ook een eigen website met meer informatie.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op pad met de Masai

Wellicht word je wakker van de vrolijk kwetterende vogels. De kok is al druk in de weer met het ontbijt en er staat een lekkere bak koffie voor je klaar. In de loop van de ochtend ga je te voet met de Masai op pad en breng je een bezoek aan hun dorp. Ze laten graag hun manyatta’s, traditionele huisjes van takken en stro, zien. Je ziet de vrouwen kleurrijke sieraden maken en als je wilt mag je het ook zelf proberen. Na het dorpsbezoek word je vrolijk uitgezwaaid en ga je terug richting het kamp, waar de lunch klaarstaat. Op het heetst van de dag kun je een siësta houden of een boek lezen in de schaduw van de bomen. Je kan hier ook een nightdrive maken!

Decorative torn edge

Dag 3 – Op naar de Masai Mara

Ongeveer 2 uur rijden naar de Masai Mara

We kunnen deze bouwsteen uitbreiden met een extra nacht in het Maji Moto kamp zodat je een dag op safari kunt naar de beroemde en nabijgelegen Masai Mara. Je slaapt dan niet in het park dus zo bespaar je veel kosten. We passen dit graag aan in je privé Kenia rondreis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Maji Moto – Dus zo leven de Masai…

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

kenia safari masaimara
tanzania leeuwen
Variant
1

Maji Moto met Masai Mara

 • Reissom:
  € 695,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 overnachtingen in Maji Moto ecocamp, rondleiding bij de Masai met verschillende wandelingen en activiteiten, 1 volle dag gamedrive in de Masai Mara, entreegelden en alle maaltijden

Je eigen chauffeur/gids wacht je de laatste dag bij je verblijf. Vandaag ga je een dag richting de beroemde Masai Mara op gamedrive. Het dak van je 4×4 minivan is opklapbaar zodat je tijdens de safari 360 graden om je heen kunt kijken. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar de ingang van met park en je hebt dan de hele dag de tijd om zoveel mogelijk wild te spotten! Mara grenst aan de Serengeti in Tanzania. Je gaat dwars door beboste gebieden en over uitgestrekte vlaktes. Je speurt naar brullende leeuwen, jagende cheeta’s en tetterende olifanten. Als je in de zomermaanden reist is de migration volop gaan dus overal waar je kijkt staan er duizenden gnoe’s aan de horizon. Aan het einde van de middag reis je terug naar je tent bij het Maji Moto kamp en zit je nog een laatste avond bij het kampvuur.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Easy Going Nairobi

 • Nairobi
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
kenia cheetah
bouwsteen

Hakuna matata – Masai Mara Kenia

 • Nairobi – Masai Mara - Nairobi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 805,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
reizen kenia amboseli olifanten
bouwsteen

De berg en de olifant – Amboseli

 • Amboseli
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 790,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge