Menu background

Naar boven

Peddelen langs wildlife

bouwsteen

 • Reisschema:
  Arusha National Park
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  Vanaf € 495,- p.p. bij 2 personen
 • Reistype:
  Privé safari
Begin je je reis in Tanzania graag op een rustige manier dan is deze bouwsteen ideaal. Op nog geen 35 kilometer van het vliegveld ligt Arusha National Park. De meeste toeristen haasten zich na aankomst in Arusha direct naar de Ngorongoro Krater en de Serengeti en hebben geen oog voor dit bijzondere park. Zelf vinden we Arusha National Park een mooie plek om je reis door Tanzania mee te beginnen. Voor Afrikaanse begrippen is Arusha National Park een relatief klein park, maar in het park kun je in rust genieten van de groene natuur en de enorme rijkdom aan wild. Bij helder weer kun je Mount Meru en de Kilimanjaro goed zien. Samen met je privé chauffeur ga je op zoek naar de beste plekjes om wild te spotten en maak je onder deskundige begeleiding een kano safari waardoor het mogelijk is om dicht bij de dieren te komen zonder deze te storen.
Arusha National Park Tanzania reizen
Decorative torn edge

Dag 1 – Wild spotten vanuit je kano

Na het ontbijt haalt onze chauffeur je op bij je Arusha Cottage. Vandaag maak je een kano safari in Arusha National Park. Terwijl de zon langzaam opkomt rijd je de hoofdstad uit en waan je je in een compleet andere wereld. Samen met een ervaren gids stap je in een kano en vaar je de Momela meren op. De meren liggen tussen de groene heuvels en hebben ieder een andere blauwe of groene tint. Terwijl je rustig peddelt en van de omgeving geniet kom je steeds dichterbij het wild. Je ziet giraffen, waterbokken en vele watervogels. Geruisloos glijd je langs het riet en plots sta je oog in oog met de Afrikaanse olifant. Verderop in het water zie je knorrende nijlpaarden. Je vaart verder stroomafwaarts en ziet een krokodil die zich snel uit de voeten maakt en onder water verdwijnt.

Na de lunch stap je in je 4-wheel drive landcruiser. Het dak wordt open geklapt zodat je tijdens de game drive 360 graden om je heen kunt kijken. Je gaat op zoek naar giraffen, wrattenzwijnen, zebra’s en flamingo’s en met een beetje geluk zie je zelfs een gevlekte hyena of luipaard. Je rijdt langs de Ngurdo krater, een vulkanische krater, waar je veel buffels en olifanten ziet. In de bomen zie je een paar zwart-witte colubus apen boven je hoofd slingeren. De krater is omringd door een regenwoud en de bodem van de krater is een wild moerasgebied.

Aan het eind van de middag keer je terug naar Arusha Cottage (zie foto’s onderaan de pagina). De cottage ligt net buiten Arusha tussen de groene glooiende heuvels, aan de voet van de Kilimanjaro die je bij helder weer kunt zien vanaf het terras. De ruime cottages zijn sfeervol en gelegen in de groen tuin, waar je van kunt genieten met een drankje op je eigen veranda. Je kunt ook een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vanuit Arusha National Park

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen en vervolg je je Tanzania-reis. Wil je na deze bouwsteen graag langer op safari dan is dit uiteraard mogelijk met een van onze andere safari bouwstenen.

Wil je graag wat actiefs doen, dan kun je eens kijken naar onze 3-daagse bouwsteen op de trappers langs Kilidorpjes of onze 2-daagse trekking op de flanken van de Kilimanjaro. Heb je al zin in Zanzibar dan regelen we een transfer naar de luchthaven voor je.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Lake Duluti - kayakken

 • Reissom:
  € 160,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  dagje kayakken met lokale gids en lunch

Wil je op andere plek, meer afgelegen dagje kayakken dan kunnen we dat ook regelen op Lake Duluti.

Je wordt opgehaald in Moshi of Arusha voor je kayaktour op Lake Duluti. Wandelen door bossen van de prachtige omgeving van Lake Duluti en langs het meer. Het gebied staat bekend om de vele vogels en de gids zorgt voor de kennismaking met de bomen en vogels welke je misschien nog niet kent. Dobber heerlijk rond op het meer in stilte waar niet veel reizigers komen en wellicht spot je de IJsvogel (Giant Kingfisher), Visarend, Afrikaanse Aalscholver en nog veel meer. Kijk ook naar honderden witte ibussen die aan het einde van de middag terugkomen om te rusten op een eilandje in het meer. Daarna keer je terug naar Moshi of Arusha om daar te dineren.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Tanzania fietsen kilimanjaro
bouwsteen

Op de trappers langs Kilidorpjes

 • Moshi – Kibosho Kirima – Kibosho Kindi – Naramu – Machame –Kwasadale - Moshi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 410,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
tanzania uitzicht kilimanjaro
bouwsteen

De Kili verkennen

 • Moshi trekking
 • 2 dagen / 1 nacht
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zon, zee en Zanzibar – Nungwi (Noorden)

 • Zanzibar - Stonetown
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 565,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge