Naar boven

Serengeti Tanzania reis

blog

De Serengeti in Tanzania, de naam afgeleid van de Maasai-taal, en betekent letterlijk “Eindeloze vlaktes”, is een streek van savannes en boslandschappen in Afrika, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia, over een oppervlakte van ongeveer 30.000 km². Tachtig procent ligt in Tanzania.
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 13 augustus
Geschreven door
Marleen Koen-van Loo
Serengeti Tanzania

Er leven ongeveer 1,6 miljoen planteneters en duizenden roofdieren in het gebied. De streek is beroemd door de migratie, oftewel de Grote Trek die elk jaar plaatsvindt vanaf oktober, waarbij anderhalf miljoen planteneters vooral de gnoe’s/wildebeesten, zich omwille van de droogte verplaatsen vanuit de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlaktes. Daarbij moeten ze de rivier de Mara oversteken. Na de regens rond de maand april gaan ze dan terug via een westelijke omweg. Dit verschijnsel wordt een cirkelvormige migratie genoemd. De Serengeti omvat ook (in Tanzania) het Nationaal Park Serengeti, de Ngorongorokrater en in Kenia het reservaat Masai Mara.

Serengeti Nationaal Park is misschien wel het bekendste wildpark ter wereld vanwege haar enorme roofdieren en herbivoren populatie. Het is dan ook niet gek dat veel van de BBC natuur documentaires, zoals Planet Earth en Great Migrations hier zijn opgenomen. Ook gebruikt voor de Disney film: the Lion King. Het gevoel van ruimte gecombineerd met de uitgestrekte Serengeti vlaktes is overweldigend, evenals de hoeveelheid dieren die hier voorkomen. Een bezoek aan Serengeti Nationaal Park is dan ook een must.

Zebra's spotten
Safari Tanzania Serengeti

De Serengeti in Tanzania bieden wij als Riksja Travel aan als onderdeel van de 5-daagse bouwsteen: Op zoek naar de Big Five. Je kan kiezen voor een privé safari met zijn tweetjes of met je eigen gezin. Wil je wat besparen op de kosten, reis dan ‘join-in’: in een klein international gezelschap van maximaal 6 personen. Je overnacht in onze eigen kleinschalig tented camp. Vanuit je comfortabele tent onder de sterren zie je met een beetje geluk duizenden gnoes en zebra’s voorbij trekken. Van december tot en met mei zetten we het kamp aan de zuid-oost kant van de Serengeti in Tanzania. Hier bevind zich dan de grote migratie. In de overige maanden verblijf je of in het oosten van het park of in een tented camp net buiten het park. Het kamp bereik je rond zonsondergang. Voor ons is een verblijf in de Serengeti het échte Afrika, zeker wanneer je onder de douche zebra’s en gnoes voorbij ziet sjokken. Wanneer de ondergaande zon ruimte maakt voor een immense sterrenhemel, sprokkelt je gastheer hout bij elkaar. Al snel knispert het kampvuur en in de verte hoor je een leeuw brullen. Dit is safari…

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern