Riksja Tanzania & Kenia

Naar boven

Safari Tanzania

10 Leukste activiteiten in Kenia en Tanzania

blog

Wil je zipplinen door het Afrikaanse landschap? Op pad met de Masai in Maji Moto? Of juist wild spotten door middel van een toffe ballonvlucht over de Serengeti of de Masai Mari? Lees hieronder onze 10 aanraders voor de leukste activiteiten Tanzania en Kenia.
Decorative torn edge

1. Ziplinen

zipline Tanzania

Wil je zipplinen door het Afrikaanse landschap? Je zoeft door de Great Rift Valley, met mooie vergezichten op meren, wetlands, de steppe van de Masai. Vanuit je lodge in Karatu ben je zo in het Zippline park met 4 zips en 6 unieke platformen gebouwd tussen indrukwekkende Baobab bomen. Je bent zo’n 2 à 3 uur aan het zipplinen. Een super leuke activiteit in Tanzania wat ons betreft; voor jong en oud.

2. Fietsen

Tanzania biketour

Vandaag heb je een actieve dag voor de boeg want samen met een gids fiets je vandaag over de flanken van de Kilimanjaro. Je wordt s’ochtends bij je accommodatie opgehaald door je gids en hij neemt je mee door de dorpjes die aan de rand van de Kilimanjaro liggen om kennis te maken met de bevolking. Aan het einde van de dag keer je terug naar je accommodatie in Moshi. Wij bieden ook een meerdaagse fietsbouwsteen in dezelfde omgeving rond de Kilimanjaro.

3. Op pad met de Masai in Maji Moto

Maji Moto

In ons eigen tented private camp overnacht je in lichtgewicht tenten met keurig opgemaakte matrasjes, een bush douche en toilet. Je maakt een wandeling met de goedlachse en altijd vrolijke Masai die je alles kan vertellen over hun cultuur. Ze stoppen bij bomen en planten en verklappen hun geheimen over de medicinale werking. De Masai vertellen je graag hun verhalen over de jacht van hun voorouders en brengen je naar de mooiste plekjes waar je een uitzicht hebt over de immense savanne die zich voor je uitstrekt. ’s Avonds na het eten kun je een ontspannen bad nemen in de natuurlijke warme bron. Rond het kampvuur vertellen ze trots nog meer (sterke) verhalen. Lees meer over het Maji Moto Eco camp op www.majimotocamp.com

4. Ballonvlucht Serengeti

Serengeti

Vandaag ga je op een hele bijzondere manier wild spotten. In een luchtballon zweef je boven de Serengeti of de Masai Mara tijdens je Kenia of Tanzania reis en geniet je van het spectaculaire uitzicht. Je vertrekt al vroeg zodat je de zonsopgang vanuit de lucht meemaakt. Circa een uur lang zit je in de lucht en wanneer je weer met beide benen op de grond staat, kun je genieten van een heerlijk champagneontbijt. Deze unieke beleving maak je met maximaal 16 personen. Deze bijzondere activiteit in Tanzania is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

5. Lake Deluti

Kayak

Je wordt vandaag opgehaald voor je kayaktour op Lake Duluti. Wandelen door bossen van de prachtige omgeving van Lake Duluti en langs het meer. Het gebied staat bekend om de vele vogels en de gids zorgt voor de kennismaking met de bomen en vogels welke je misschien nog niet kent. Dobber heerlijk rond op het meer in stilte waar niet veel reizigers komen en wellicht spot je de IJsvogel (Giant Kingfisher), Visarend, Afrikaanse Aalschover en nog veel meer. Kijk ook naar honderden witte ibussen die aan het einde van de middag terugkomen om te rusten op een eilandje in het meer. Daarna keer je terug naar Moshi of Arusha om daar te dineren. Bij Lake Chala ga je ook het water op in je eigen kayak en peddel je zo over de Tanzania en Kenia grens.

6. Tinga Tinga painting

Tinga Tinga

Maak je eigen traditionele Tanzaniaanse Tinga Tinga meesterwerk samen met een lokale artiest. Samen knutselen in een inspirerende omgeving en kleurrijke tuin/patio zeker 3 à 4 uur. Zo creeer je je eigen gemaakt souvenir Tinga Tinga style. We kunnen dit voor je boeken vanuit Karatu of Moshi. Inclusief professionele begeleiding, materiaal en je kan daar wat hapjes en drankjes kopen voor tijdens de les.

7. Mto wa Mbu

Mto wa Mbu

Op zoek naar een culturele activiteit in Tanzania? Mto wa Mbu is Tanzania is van de meest culturele dorpjes van het land met verschillende stammen die samenwonen. Je gaat samen op pad met je gids en leert de gebruiken kennen van de bewoners, hoe leven zij samen, het platteland op en een schooltje bezoeken.

8. Kilimanjaro trekking

Tanzania Kilimanjaro

Tanzania is de combinatie van cultuur en natuur. Voor een actieve activiteit in Tanzania mag deze trekking niet ontbreken. Met een ervaren gids trek je over de flanken van de Kilimanjaro. Hop van bergdorp langs theevelden, koffieplantages, fruitakkers en enthousiast zwaaiende kinderen. Je wandelt ongeveer tussen de 4 en 6 uur, grotendeels huevelachtig gebied. Deze trekking is niet zwaar, maar een goede conditie en wandelbenen maken de tocht een stuk aangenamer. Je hebt alleen dag rugzak nodig en in overleg met je eigen gids kun je samen de route afstemmen. Je kan dit ook 2 dagen doen.

9. Koken met locals

Tanzania locals

Koken met een gezellige club dames in een dorpje op de flanken van de Kilimanjaro. Zij leven net als de Masai en koken samen als familie (jong en oud komt bij elkaar). We werden hartelijk ontvangen en meteen aan het werk gezet. De grote pot kwam op het vuur met nog wat bonen erbij en even later zaten we te smullen van deze soep, best lekker! Vlakbij kun je ook een wandeling maken naar een mooie waterval verborgen in een vallei. Samen met een lokale gids. Heel groen, een plek waar ook bijna geen andere reizigers komen dus dan nog leuker toch!

10. Hells Gate

Hells Gate

Hell’s Gate is één van de drie parken in Kenia die je te voet mag verkennen tijdens je Kenia vakantie. De naam Hell’s Gate doet anders vermoeden, maar de vredigheid van het park is overweldigend. Natuurlijk, het landschap vol kloven, scheuren en vulkanische steenrotsen is ruig. Er leven leeuwen, cheeta’s en luipaarden.

De populairste wandelroute is die door de Njorowa Gorge. Deze kloof is op plaatsen slechts enkele meters breed. Het is een kronkelende, uitgesleten scheur in de rotsen. Je wandelt ongeveer vier uur onder begeleiding van een gids. Tip: een heuse fietssafari behoort ook tot de mogelijkheden in het Hell’s Gate park!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

rondreis

Van tetterende olifant naar snorkelstrand – Kenia privéreis

 • Nairobi - Amboseli - Tsavo West – Tsavo Oost – Diani Beach
 • 8 dagen / 7 nachten
 • Vanaf € 1.865,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

De toppers van Tanzania – privéreis of join-in

 • Moshi - Tarangire - Serengeti - Ngorongoro - Zanzibar
 • 13 dagen/ 12 nachten
 • Vanaf € 3.315,- p.p. bij 2 personen in kleine groep
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
masai kenia en tanzania
bouwsteen

Maji Moto – Dus zo leven de Masai…

 • Nairobi – Maji Moto – Masai Mara – Nairobi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 540,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zon, zee en Zanzibar – Nungwi (Noorden)

 • Zanzibar - Stonetown
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 605,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern