De Kili verkennen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Moshi trekking
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Resissom:
  Vanaf € 320,- p.p. bij 2 personen
 • Reistype:
  Privé reis
Met een ervaren gids trek je over de flanken van de Kilimanjaro. Hop van bergdorp langs theevelden, koffieplantages, fruitakkers en enthousiast zwaaiende kinderen.

Je wandelt ongeveer 4 uur per dag, grotendeels huevelachtig gebied. Deze Kilimanjaro trekking is niet zwaar, maar een goede conditie en wandelbenen maken de tocht een stuk aangenamer. Je hebt alleen dag rugzak nodig en in overleg met je eigen gids kun je samen de route afstemmen. Je overnacht comfortabel aan de voet van de Kilimanjaro in een kleinschalige lodge.
tanzania uitzicht kilimanjaro
Decorative torn edge

Dag 1 – Begin Kilimanjaro trekking

Na het ontbijt word je door je gids opgehaald en naar de Kilimanjaro View lodge gebracht, de lodge ligt op 2900 meter hoogte. De naam zegt al genoeg, vanuit hier heb je een heel bijzonder uitzicht en kan je gids precies vertellen hoe je wandeling er vandaag en de volgende dag uit gaat zien. Na genoten te hebben van het uitzicht, start de wandeling. In de ochtend wandel je naar de immense Materuni waterval. Het water valt zo’n 90 meter naar beneden en zorgt dus voor mooie kiekjes. Nadat je de waterval hebt gezien, wandel je terug. Op de heenweg ging je vrolijk bergaf, dat betekent dat het nu even klimmen is. Neem de tijd en geniet nog af en toe van het uitzicht.

 

Decorative torn edge

Het tweede gedeelte is de wandeling terug naar je lodge. De lodge ligt aan de voet van de Kilimanjaro tussen de koffieplantages. Samen met je gids loop je op je eigen tempo door plantages en Afrikaanse dorpjes. Hij kan je veel vertellen over de omgeving, de mensen en de Kilimanjaro zelf. Je kleinschalige verblijf ligt afgelegen en midden in de natuur.

Decorative torn edge

Dag 2 – Trekking Kilimanjaro

In de ochtend geniet je van vers fruit, een eitje zoals jij het graag wilt en geroosterd brood. Nadat er een goede bodem is gelegd, mag je weer op pad. De gids haalt je op bij je accommodatie en neemt je vandaag mee naar de Mweka Gate. Dit is het punt waar reizigers die de Kilimanjaro hebben beklommen, finishen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Serengeti Tanzania reizen
bouwsteen

Op zoek naar de Big Five

 • Arusha/Moshi – Tarangire – Karatu – Serengeti – Ngorongoro – Arusha/Moshi
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Join in vanaf € 1998,- p.p. (max 6 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zon, zee en Zanzibar – Nungwi (Noorden)

 • Zanzibar - Stonetown
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 565,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge