Naar boven

Kilimanjaro beklimmen

blog

Als je een avontuurlijk en sportief bent ingesteld, van trekkings en een beetje uitdaging houdt, maar ook van schitterende uitzichten, dan is de Kilimanjaro beklimmen een dikke vette aanrader. De Kilimanjaro in Tanzania wordt ook wel het dak van Afrika, genoemd en is de ultieme "Once in a lifetime" ervaring.
Decorative torn edge

Mount Kilimanjaro

Tanzania Kilimanjaro

Ze zeggen niet voor niks dat het een once in a lifetime experience is, want het is een unieke ervaring en de ultieme uitdaging! De kick die je krijgt bij het beklimmen van de Kilimanjaro is onvergetelijk, met Afrika aan je voeten! Met een hoogte van 5895 meter is de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika en de op drie na hoogste van de ‘Seven Summits’ (de hoogste bergen van de zeven continenten).

Kilimanjaro met Riksja Travel

Kilimanjaro beklimmen

De Kilimanjaro beklimmen met Riksja Tanzania zijn individueel maar kunnen ook join-in. Je bepaalt dan zelf je vertrekdatum. Je ervaren privé gids begeleidt je, op je eigen tempo, veilig de berg op. Onze gidsen hebben veel kennis van de natuur, hoogteziekte en medicijnen. In samenwerking met IMEC (International Mountain Explorers Connection) streven wij naar een goede behandeling van gidsen en dragers. Wij bouwen extra dagen in om aan de hoogte te wennen. Met Riksja de Kilimanjaro beklimmen is daarom niet de goedkoopste, maar als je zo’n ‘once in a life time experience’ gaat doen, moet ook alles goed zijn. Het gaat tenslotte om je veiligheid en gezondheid.

Welke route de Kilimanjaro beklimmen?

Kilimanjaro

Een geschikte route selecteren is voor velen een moeilijke keuze. Wij hebben de verschillen in kaart gebracht, gebaseerd op diversiteit van het landschap, zwaarte en drukte op de route. De mate van stijging en de tijd om te acclimatiseren bepalen de kans op slagen en het daadwerkelijk bereiken van de top. Ook maken we onderscheid in duur van de beklimming, wijze van overnachten en prijs.

We hebben twee keuzes die we je kunnen aanbieden. Toen wij vorig jaar spraken met één van de gidsen sprak die vaak de berg op gaat, raadde hij de Machame route met stip aan. Wel met een extra nacht acclimatiseren op de berg voordat je de top op gaat. Deze route kun je op bepaalde data ook in een join in variant doen. Mocht je kiezen voor de join in dan sluit je bij een internationaal groepje aan. Een andere route die we aanbieden is de Rongai route. Je kunt dan in iets kortere tijd de top bereiken. De route is wat rustiger vergeleken met de Machame route, maar qua uitzichten ook wat minder afwisselend.

Vraag ons naar de mogelijkheden en een vrijblijvende reisvoorstel. Je kan de Kilimanjaro beklimming ook nog combineren met onze andere bouwstenen voor safari of Zanzibar.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Machame route tanzania
bouwsteen

Kilimanjaro – Machame route

 • Kilimanjaro - Machame
 • 8 dagen / 7 nachten
 • Vanaf € 2.529,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
kilimanjaro beklimming ontbijt
bouwsteen

Kilimanjaro – Rongai route

 • Kilimanjaro
 • 8 dagen / 7 nachten
 • Vanaf € 2.647,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

De toppers van Tanzania – privéreis

 • Moshi - Tarangire - Serengeti - Ngorongoro - Zanzibar
 • 13 dagen/ 12 nachten
 • Vanaf € 3.790,- p.p. bij 2 personen privé safari
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Grenzeloos verliefd op Afrika – Kenia en Tanzania reis

 • Nairobi – Amboseli – Tarangire - Serengeti – Ngorongoro krater - Zanzibar
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vanaf € 5.125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern