Menu background

Naar boven

Op de trappers langs Kilidorpjes

bouwsteen

 • Reisschema:
  Moshi – Kibosho Kirima – Kibosho Kindi – Naramu – Machame –Kwasadale - Moshi
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 410,- p.p. bij 2 personen
 • Reistype:
  Actieve fietstocht
Deze bouwsteen is voor de actieve en avontuurlijke reiziger. Je wisselt een safari in Tanzania af met het lokale leven. Je fietst deze dagen door het platteland waar nog weinig reizigers komen en je maakt kennis met de lokale bevolking die leven aan de voet van de Kilimanjaro. Natuurlijk doe je dit onder begeleiding van een Engelstalige gids.

De fietstocht gaat over de flanken van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Onderschat ook de flanken van de Kilimanjaro niet.. Het kan af en toe best pittig zijn. Je trapt langs groene akkers en door dorpjes waar je wordt toegezwaaid door lachende kinderen. Slapen doe je in een eenvoudig tentje bij de lokale bevolking in de tuin. Primitief, maar wat ons betreft bijzonder om te doen. Buiten de toeristische paden neem je een kijkje in de cultuur van Tanzania. Alles in overleg met je gids want het is soms afzien, maar je krijgt er adembenemende uitzichten en bijzondere ontmoetingen voor terug.
Tanzania fietsen kilimanjaro
Decorative torn edge

Dag 1 – Op de trappers langs kleine dorpjes

Tanzania fietsen 5-7 uur – 35 kilometer

In de ochtend ontmoet je je gids bij je accommodatie in Moshi en samen met hem kies je een mountainbike uit voor de komende dagen. Tijdens de fietstocht draag je je eigen dagrugtas met benodigdheden voor die dag. Je overige bagage wordt door de kok meegenomen die alvast vooruit reist. Dan is het tijd geworden om te starten aan de klim richting de Kilimanjaro en trap je onder begeleiding van je Engelstalige gids bergopwaarts. Met een beetje geluk zie je in de verte de besneeuwde top van de Kilimanjaro. Je fietst langs rivieren en boerderijtjes waar ze maïs, graan, bananen, tomaten en koffie verbouwen. Ook kun je zien hoe het lokale bananen bier Mbegge gebrouwen wordt. Proeven mag altijd 😉

Decorative torn edge

In de kleine dorpjes krijg je een indruk van het leven van de Chagga stam en komen de kinderen je vrolijk en lachend tegemoet rennen. De gids vertelt onderweg wat meer over de geschiedenis van deze bergdorpjes en haar bewoners. Optioneel kun je vandaag de Mtoni Cave of een nabijgelegen waterval bezoeken waar je jezelf kunt opfrissen.

De eerst dag is de pittigste van de drie.. Je inspanning van vandaag wordt aan het einde van de dag beloond met een lekker diner dat vers bereid is door de kok. Slapen doe je vanavond in de tuin van een local. Er is een toilet en douche aanwezig maar alles is verder zeer eenvoudig. Na het eten kruip je moe maar voldaan je eigen tentje in.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vergezichten en watervallen

Tanzania 3-4 uur fietsen – 20 km fietsen

Na het ontbijt stap je opnieuw op de fiets en rijdt dwars over het platteland langs de plantages en akkers rondom Machame Village. Als je interesse hebt in het bezoeken van een koffie plantage geef dit dan aan bij je gids. Ook kun je onderweg even een kijkje nemen bij de schooltjes waar je langs komt. Aangekomen in het dorpje Mshara adem je pure berglucht in en geniet je van het uitzicht op de hoge bergtoppen van de Kilimanjaro en de Kibo. Optioneel kun je je met een motor naar de gate van de Kilimanjaro laten brengen. Hier zie je honderden gidsen, dragers en toeristen die zich klaar maken voor de beklimming.

Je krijgt vandaag een warme lunch gereserveerd bij het kamp waar je vanavond slaapt. Eigenaar Mr. Kimaro schuift graag even bij je aan voor een praatje. Wanneer je weer opgeladen bent met wat extra energie, maak je een wandeling naar een 50 meter hoge waterval. Deze waterval is een belangrijke bron voor de lokale bevolking. Ze halen hier drinkwater en besproeien er het land mee. Ter afkoeling kun je hier heerlijk zwemmen. Op de terugweg loop je door het dorp Machame. De kinderen maken hier maar wat graag kennis met je.

Na een dag vol indrukken en inspanningen dommel je in, in je eigen tent.

Decorative torn edge

Dag 3 – Terug naar Moshi

3-4 uur fietsen – 15 km

De laatste fietsdag is de makkelijkste fietsdag. Na 2 dagen klimmen rijd je deze dag voornamelijk bergafwaarts. Je steekt de rivieren en stroompjes over van de Kilimanjaro. Als het markt dag is bezoek je de lokale Mulla Market en kun je je ogen uit kijken tijdens dit kleurrijke tafereel. Onderweg bezoek je Duitse ruïnes voordat je de laatste blik kan werpen op de flora en fauna van dit gebied. Je zet je koers richting Kwasadala, waar je in de middag aankomt. Hier staat een auto met chauffeur klaar die je weer terug brengt naar Moshi, waar je afscheid neemt van je gids. Het is niet verplicht, maar wel gebruikelijk dat je de gids een fooi geeft. De norm is ongeveer US$20 per dag. De fooi kun je delen met het aantal personen van je gezelschap.

Je kunt deze laatste dag ook voor een kortere route kiezen. Geef dit op de dag zelf aan bij je gids en 10 km later zit je weer in de auto.

Je wordt afgezet bij ons hotel in Moshi. Je kamer met eigen badkamer is eenvoudig, maar netjes, en van alle gemakken voorzien. Bij helder weer kun je in de tuin zitten en zie je de witte toppen van de Kilimanjaro machtig boven je uit toornen. Vanuit hier loop je zo het centrum van Moshi in om een hapje te eten of souvenirs te kopen.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vanuit Moshi

Na het ontbijt vervolg je je rondreis.

Wil je na deze bouwsteen graag nog wat actiefs doen, dan kun je kiezen voor onze bouwsteen de beklimming van de Kilimanjaro of heb je al zin in Zanzibar?

Kies je voor het laatste, dan regelen we een transfer naar de luchthaven voor je (ca. 1 uur).

Decorative torn edge

Reizigers over ‘Op de trappers langs Kilidorpjes’

” … toen naar Moshi waar onze mountainbike tocht begon. Afzien hoor!! Over onverharde weggetjes, soms heel steil naar boven en dat bij meer dan 30 graden. Maar soms gingen we ook vrij steil naar beneden, dan moet je flink in de remmen. We dronken veel water en fietsten langs allemaal dorpjes. We kregen tijdens de safari en de fietstocht lunchpakketten met pannenkoeken en bananen. We hadden een eigen kok die ’s morgens om zes uur al het ontbijt begon klaar te maken. De overnachtingen tijdens de fietstocht waren bij lokale bevolking. Eerste adres had verlichting, hangtoilet: maar geen douche, dus er werd voor ons een emmer water gekookt. Tent waar we in sliepen was stuk kleiner. Tweede nacht ook bij lokale bevolking hadden we weer een koude douche. Het maakte ons niet uit, we hadden stromend water. Als we langs dorpjes fietsten werden we door kinderen nageroepen ‘Muzungu’ wat betekent witte of blanke. er werd dan hartelijk gezwaaid.”

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

tanzania uitzicht kilimanjaro
bouwsteen

De Kili verkennen

 • Moshi trekking
 • 2 dagen / 1 nacht
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Machame route tanzania
bouwsteen

Kilimanjaro – Machame route

 • Kilimanjaro - Machame
 • 8 dagen / 7 nachten
 • € 2050,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zon, zee en Zanzibar – Nungwi (Noorden)

 • Zanzibar - Stonetown
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 565,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge