Riksja Tanzania & Kenia

Naar boven

Kenia rondreis

Go Kenia – privéreis

rondreis

 • Reisschema:
  Nairobi – Lake Nakuru – Hell’s Gate – Lake Naivasha – Maji Moto – Masai Mara – Nairobi - Diani Beach
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom :
  Vanaf € 3.160,- p.p. bij 2 personen
 • Vanaf € 2880,- p.p. bij 4 personen
 • Safari:
  Inclusief privégids, entreegelden nationale parken, onbeperkt water, alle maaltijden, privévervoer met benzine.
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf €1000,-
Met deze safari Kenia reis haal je het beste uit twee weken Kenia en zie je de highlights. In verschillende wildparken maak je gamedrives, dwars door beboste gebieden en over uitgestrekte vlaktes. Je speurt naar brullende leeuwen, jagende cheeta's en tetterende olifanten. Met een beetje geluk spot je de Big 5. De wereldberoemde Masai Mara ontbreekt natuurlijk niet in je reis. Het is een unieke ervaring om in Hell's Gate National Park een fietssafari te maken omdat dit één van de weinige parken is waar dit is toegestaan. Je slaapt bij de Masai, het trotse herdersvolk van de Afrikaanse savanne. Ze laten je zien hoe ze leven en hoe ze in het leven staan. In Diani Beach is het tenslotte heerlijk toeven met parelwitte stranden, wuivende palmen en een knalblauwe zee.Je slaapt deze twee weken in comfortabele tented camps op unieke locaties en onder de sterren in ons eigen private camp. Je beleeft het echte Afrika, dichtbij de natuur. Je reist je met je eigen gezelschap en privé chauffeur door het land.
Decorative torn edge

Dag 1: Vlucht naar Nairobi

Reistijd circa 30 minuten

Je vlucht komt vaak ’s avonds aan en nadat je koffers van de band zijn gerold word je opgewacht door onze chauffeur in de aankomsthal. Wij vonden het handig om alvast te pinnen voor kleine uitgaven onderweg. Het is ongeveer dertig minuten rijden naar het rustige en kleinschalige hotel en met een grote Afrikaanse glimlach wordt je verwelkomd door het vrolijke personeel. De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet en stromend, warm water.

Er is een gezellige bar met restaurant waar je de hele dag door iets kunt bestellen. Heb je na aankomst nog trek? Op de kaart vind je voor ieder wat wils. Op de veranda drink je wellicht je eerste Afrikaanse biertje, een Tusker, voor je wegdommelt in een diepe slaap.

Decorative torn edge

Dag 2: Nairobi – Lake Nakuru

Reistijd circa 4 uur

Onze Engelstalige chauffeur/gids wacht je de volgende ochtend op bij je verblijf. Je reist individueel en alleen met je eigen gezelschap in een 4×4 Toyota minivan. Het dak is opklapbaar zodat je tijdens de safari 360 graden om je heen kunt kijken. Zodra je de stad uit bent rijd je een compleet andere wereld binnen. Vandaag richting Lake Nakuru National Park wat ongeveer 4 uur rijden is. Rond het middaguur kom je aan bij je accommodatie in Nakuru waar je begint met een uitgebreide lunch. Na de lunch rijd je samen met je gids richting de gate van Lake Nakuru National Park waar je grote kans hebt om de zeldzame witte neushoorn te zien en met een beetje geluk leeuwen. Vanaf een uitzichtpunt heb je weids uitzicht over het meer en schiet je de mooiste kiekjes. Je overnacht in je eigen luxe safari tent waar je na een verfrissende douche kunt aanschuiven voor het diner.

Decorative torn edge

Dag 3: Lake Nakuru – Lake Naivasha

Reistijd circa 3 uur

Het is ongeveer 3 uur rijden langs de Great Rift Valley naar Lake Naivasha, een enorm zoetwatermeer omgeven door ruige rotspartijen en dichte bossen.

Na de lunch ga je de omgeving verkennen van Crater Lake waar je verblijft aan een kleiner vulkanisch meer. Tijdens een wandelsafari loop je tussen de zebra’s, apen, bokjes en vogels maar ook heb je kans op giraffes en buffels. Terwijl de zon langzaam begint te zakken, bereik je het hoogste punt van de krater waarin het zoetwatermeer ligt. Hier staan een glas champagne en versnaperingen voor je klaar en geniet je van een mooie zonsondergang. Je overnacht vanavond in ons sfeervolle tented camp aan de rand van Crater Lake.

Decorative torn edge

Dag 4: Hell’s Gate en Lake Oloiden

Na het ontbijt vertrek je naar Hell’s Gate National Park, wat vlakbij is. Dit relatief kleine wildpark dankt zijn naam aan de massieve roodgetinte kliffen dat een gebied omringt van warmwaterbronnen en stoomgaten. In het park tref je geisers en rotsformaties aan en centraal in het park loopt een diepe kloof.

Het unieke aan dit National Park is dat het één van de weinige parken is waar het is toegestaan om te fietsen. Al fietsend zal je dan ook giraffes, zebra’s, struisvogels, bavianen en gazellen zien. Hierna word je naar Lake Oloiden gebracht waar je een boottocht over het meer zal maken. Je ziet hier bijna zeker nijlpaarden en veel verschillende vogels, waaronder de visarend. Aan het eind van de dag keer je terug naar je tented camp.

Decorative torn edge

Dag 5: Lake Naivasha – Maji Moto

Reistijd circa 5 uur

Vandaag maak je kennis met de Masai en maak je even deel uit van hun leven. Samen met je chauffeur rijd je zuidwaarts richting de Masai Mara over hobbelige wegen daarom duurt het ook bijna 5 uur. Dwars door het uitgestrekte land van de Masai. Onze lokale partner heeft dit kamp samen met de Masai daar opgezet. Wij kunnen je daarom deze unieke belevenis aanbieden, waarin je eventjes deel uitmaakt de Masai.

Je slaapt in een tent waar je bedje is gedekt en aan alle facilteiten is gedacht; op loopafstand een toilet (met uitzicht), een douche, matrasjes en safaristoelen. Na de lunch maak je een wandeling met de goedlachse en altijd vrolijke Masai die je echt alles vertellen over hun cultuur. Ze stoppen bij bomen en planten en verklappen hun geheimen over de medicinale werking. De Masai vertellen je graag hun verhalen over de jacht van hun voorouders en brengen je naar de mooiste plekjes waar je een uitzicht hebt over de immense savanne die zich voor je uitstrekt. Je eet rond het kampvuur en de Masai laten hun dansen zien en vertellen trots nog meer (sterke) verhalen.

Decorative torn edge

Dag 6: Op pad met de Masai

Wellicht word je wakker van de vrolijk kwetterende vogels. De kok is al druk in de weer met het ontbijt. Bij het smeulende kampvuur en met een lekkere bak koffie kun je even rustig wakker worden. In de loop van de ochtend vertrek je met de Masai dieper de bush in en breng je een bezoek aan hun dorp. De Masai laten vandaag ook zien hoe er gejaagd wordt en hoe je het beste een speer kunt werpen. Je voelt je echt onderdeel van de stam en krijgt steeds beter een idee bij hun leefwijzes.

De nieuwsgierige kinderen van het dorp nemen je mee aan de hand naar hun schooltje en zingen uit volle borst een van hun Masai liederen. Na het schoolbezoek word je vrolijk uitgezwaaid en ga je terug richting het kamp. Het is een dag vol met nieuwe indrukken en tevreden geniet je van de maaltijd die de kok intussen voor je heeft bereid. ’s Avonds kruip je weer terug in je iglo tentje terwijl de Masai de wacht houden. Maji Moto Eco Camp heeft ook een eigen website met meer informatie.

Decorative torn edge

Dag 7: Maji Moto – Masai Mara

Reistijd circa 2 uur

Nadat je rustig bent wakker geworden en hebt ontbeten, rijden we in twee uurtjes naar de Masai Mara. Dit is een van de meest bekende wildparken ter wereld en grenst aan de Serengeti in Tanzania. Het dak is opklapbaar zodat je 360 graden om je heen kunt kijken. De chauffeur rijdt rustig, over zandwegen het park in. Het zal moeilijk worden hem voor te blijven bij het wild speuren, want hij heeft getrainde ogen en kan je alles vertellen over de dieren van de Masai Mara.

Je rijdt over vlaktes en door beboste gebieden, langs rivieren vol krokodillen en hippo’s, kudden zebra’s en gnoes. In de toppen van de bomen turen roofvogels naar kleinere dieren en met een beetje geluk zie je cheeta’s en luipaarden. Vrijwel zeker zul je leeuwen en olifanten zien. Je rijdt dwars door de ruige en onaangetaste natuur. Als de zon ondergaat rijd je terug naar het kamp waar een lekkere maaltijd op je wacht. Je verblijft in een comfortabel tented camp aan de rand van het park. In de verte hoor je de hyena’s lachen en leeuwen brullen. Hun dag is nog maar net begonnen.

Decorative torn edge

Dag 8: Gamedrives in de Masai Mara

In overleg met je gids vertrek je voor of na het ontbijt weer richting de gate van het park voor weer een gamedrive. Het dak wordt opengeklapt en een warme trui en/of muts is ’s ochtends vroeg geen overbodige luxe. Als je het national park inrijdt, kruipt het zonnetje langzaam omhoog en kleurt de uitgestrekte savanne oranje. In de verte staat een eenzame acacia.

Samen met de gids speuren over de vlaktes. Je krijgt het gevoel alsof je in een uitzending van National Geogaphic terecht bent gekomen.

Als het weer wat koeler wordt vertrek je voor de middag gamedrive op zoek naar wild. Als de duister valt rijd je terug naar het camp. Het is bijzonder om zo middenin de ruige natuur te zitten met al die dieren geluiden en pas op, want het is verslavend.

Decorative torn edge

Dag 9: Masai Mara – Nairobi

Reistijd circa 5 uur

Na een lekker ontbijt maak je nog een laatste gamedrive in de Masai Mara tijdens je Kenia safari. Vanuit de bush van de Masai Mara reis je naar Nairobi, waar je 1 nacht slaapt voordat je verder reist per trein naar de kust. Het treinstation bereik je het gemakkelijkst met een taxi geregeld via je slaapplek.

Decorative torn edge

Dag 10 – 13: Nairobi – Diani Beach, relaxen aan de tropische stranden

Reistijd circa 7

Wij regelen vandaag de lokale treinrit naar Mombasa. Het is een comfortabele trein waar je gewoon naast de lokale bevolking zit en je ogen uitkijkt tijdens de rit. De route loopt namelijk door Amboseli en Tsavo National Park. Wie weet wat je onderweg dus nog spot! Wij vinden het niet alleen leuk om op deze lokale manier te reizen, maar ook omdat je zo kiest voor een duurzamere manier van reizen. Op het treinstation in Mombasa wordt je opgehaald en ga je via de kustweg naar Diani beach. Hier ben je aan een dromerige kuststrook met wuivende palmen en een turkooizen zee. We hebben hier een bijzonder beach resort gevonden, pal aan een witte strand. De kamers liggen verspreid in de tropische tuin waar vrolijke aapjes en exotische vogels een huis hebben gevonden. De kamers in de bungalows zijn ruim en voorzien van airco en een eigen balkon of terras.

Decorative torn edge

Dag 14: Diani Beach – Amsterdam

Reistijd circa 1,5 uur excl. terugvlucht

Na een paar hele relaxte dagen neem je afscheid van Diani aan de Indische Oceaan. Wil je hier graag nog wat langer verblijven, dan kunnen we dit uiteraard voor je regelen.

Vanuit Diani rijd je langs de met palmen kustweg terug naar Mombasa. Na de oversteek met het pontje rijd je door de binnenstad richting het vliegveld. Hier vandaan vlieg je via Nairobi terug naar Amsterdam met misschien nog wat tropisch zand tussen je tenen als aandenken.

Decorative torn edge
torn-edge

Go Kenia – privéreis

Onze slaapplekken

background-pattern