Weg met kerst? Deze bestemmingen zijn perfect!

blog

Geschreven op
zaterdag 15 september
Geschreven door
Delen op social media

De een viert Kerstmis het liefst met een dik pak sneeuw, de ander zoekt liever de zon op. Voor die laatste groep hebben we goed nieuws: met Riksja kun je kerst ook onder een palmboom vieren. Laat de Nederlandse kou achter je en besteed de feestdagen in de jungle, tussen mysterieuze tempels of op een hagelwit strand. Deze zeven bestemmingen kun je nu nog prima boeken.

Vaak is het zoeken naar een voordelige vlucht het lastigst, maar daarvoor hebben we wat slimme tips! Kijk ook eens naar alternatieve luchthavens zoals Brussel, Düsseldorf en Frankfurt en soms loont het enorm om op een feestdag (zoals de eerste kerstdag of op oudjaarsdag) te gaan vliegen. Vaak wil niemand op deze dagen in een vliegtuig zitten en en dat zie je terug in het tarief. Onze laatste slimme tip? Als je niet gebonden bent aan de schoolvakantie, vermijd deze dan ook! In bijna alle gevallen bespaar je enorm veel geld om ruim een week voor de kerstvakantie te gaan vliegen en een week erna. We helpen je graag met het zoeken naar de beste vlucht!

#1 Indonesië: Bali

bali-rijstvelden

Een reis door Bali is elke dag lekker eten, lieve mensen ontmoeten en reizen door groene rijstterrassen, langs tempels, paleizen en mooie stranden. In Bali is het in december en januari regenseizoen, maar vaak gaat het om een korte bui van een uur en daarna klaart het direct weer op met een strakblauwe lucht en een lekker zonnetje. De gemiddelde temperatuur ligt in deze periode tussen de 22 en 28 graden. Het voordeel van reizen tijdens het Balinese regenseizoen is dat je het eiland op zijn groenst ziet, je ontwijkt de drukte van het hoogseizoen, je kunt ter plekke wat goedkoper reizen  en bovendien worden de strandplaatsen dan een stuk minder druk bezocht. We zien dat als je exact binnen de kerstvakantie wilt vliegen, tarieven hoog liggen. Ben je flexibel en vlieg je bijvoorbeeld een week eerder, dan bespaar je met gemak een paar honderd euro per persoon.

Bekijk onze Bali-bouwstenen en stel je eigen reis samen met Riksja Indonesië.

#2 Zuid-Afrika

kerst-zuid-afrika

Wanneer het bij ons winter is in Nederland, is het in Zuid-Afrika juist zomer. De seizoenen zijn tegengesteld aan die van ons namelijk. Het is zo’n 11 uur vliegen naar Zuid-Afrika, maar omdat het land bijna in dezelfde tijdszone ligt als Nederland, heb je (heel fijn!) geen jetlag. En het leuke van Zuid-Afrika is dat het land enorm afwisselend is: je kunt er wildspotten in verschillende parken, goede Zuid-Afrikaanse wijnproeven en roadtrippen over de Route 62.

Bekijk onze Zuid-Afrika reizen.

#3 Jordanië

kerstvakantie-jordanie

Vluchten rondom de kerstvakantie naar Jordanië zijn nog goed te doen, want de gemiddelde reizigers associeert Jordanië niet direct als ideale kerstbestemming. Maar waarom eigenlijk niet? Het is nog geen vijf uur vliegen en afstanden ter plekke zijn relatief kort. Een reis door Jordanië is indrukwekkende Romeinse opgravingen zien (denk alleen al aan wereldwonder Petra), badderen in de Dode Zee en de woestijn in trekken. En dat laatste doe je in Wadi Rum, een hoogtepunt voor veel van onze reizigers.

Kies jouw Jordanië-reis en natuurlijk helpen we je graag!

#4 Sri Lanka

kerst in sri lanka

Sri Lanka heeft het hele jaar door gelijkmatige temperaturen die variëren van 28 tot 32 °C graden in de laaggebieden. Van oktober tot half april waait de noordoost moesson, ook wel ‘Maha’ genoemd, vanuit het noordoosten. Reis je dus in onze wintermaanden, dan kun je het beste de westkust en zuidkust bezoeken. Het leuke aan Sri Lanka vinden wij dat het net Azië in het klein is: van koele theeheuvels en indrukwekkende tempels zoals de Temple of Tooth tot wilde olifanten en zelfs luipaarden in de nationale parken. Ook in de steden zie je de sporen van het Nederlandse koloniale verleden. Kers op de taart? Een afsluiting op een heerlijk strand!

Stel jouw eigen reis samen met Riksja Sri Lanka.

#5 Vietnam

Palmeneiland, Vietnam

Divers, langgerekt, ja dat is Vietnam! Wandel door de groene rijstvelden in het noorden, geniet in Centraal Vietnam van de relaxte sfeer en ervaar het bruisende zuiden. Ook aan strand is geen gebrek in Vietnam. In Centraal Vietnam ervaar je het echte hutje op een eiland gevoel op Palmeneiland en dan zijn er nog de idyllische eilandjes in het zuiden met witte stranden en wuivende palmen. De lokale bevolking van Vietnam is ontzettend gastvrij, waardoor wij ons er meteen thuis voelden. En ook de Vietnamese keuken is niet te versmaden. Kortom ‘we love Vietnam’! Het droge seizoen in Vietnam loopt over het algemeen van december tot en met half mei, dus je hebt ook nog perfect weer!

Kijk snel op Riksja Vietnam voor onze reizen.

#6 Nepal

reis door nepal

Heb jij even geluk: het najaar en onze winter is de ideale tijd om naar Nepal te reizen. In deze maanden is het er lekker zonnig, waardoor je volop uitzicht hebt op de Himalaya-bergen tijdens een trekking. Eerlijk is eerlijk: Nepal mag je niet verlaten zonder een wandeling gemaakt te hebben door  het Himalayagebergte. En er is meer in Nepal: spot neushoorns in de jungle of bezoek tempels, stoepa’s en kloosters in de Kathmandu-vallei. Zowel het boeddhisme als het hindoeïsme is overal zichtbaar en monniken in rode gewaden bepalen – zeker op belangrijk religieuze plekken – dan ook het straatbeeld.

Lees meer op Riksja Nepal.

#7 Ecuador

krater-ecuador

Ecuador is misschien klein, maar het is ook het meest veelzijdige land van Zuid-Amerika. Wandel door een landschap van rommelende vulkanen. Of ga peddelen door de Amazone jungle, zwerf door de koloniale steden en spot dieren voor de kust of op de Galapagos eilanden. Ecuador is een land dat je het hele jaar door kunt bezoeken. Doordat het dicht bij de evenaar ligt is het nooit echt heel koud en door de hoogte nooit extreem warm. De dieren op de Galapagos-eilanden laten zich het hele jaar door zien en voor veel reizigers zijn de eilanden het hoogtepunt!

Bekijk onze Ecuador-reizen en stel je eigen reis samen.

Wil je dit jaar op reis, maar liever niet in de kerstvakantie? Lees hier welke bestemmingen ideaal zijn voor komend najaar. Liever een totaal overzicht? Lees hier de beste reistijd per bestemming.

Reis je met kinderen? Ook RiksjaKids komt alvast in de kerststemming, met de rondreizen Kerst onder de palmbomen en Jungle bells and beaches.