Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Wil je komend najaar op reis?

blog

Geschreven op
zaterdag 4 januari
Geschreven door

Er zijn natuurlijk tal van bestemmingen op de wereld die het ontdekken waard zijn, maar welke landen lenen zich het best voor de laatste maanden van het jaar? Dit zijn negen bestemmingen waar je het zonnetje nog op je bol hebt én waar je de uitzichten niet hoeft te delen met tal van andere toeristen. Klinkt goed, toch? Lees dan snel verder!

#1 Marokko: dichtbij en toch ver weg


Marokko is een ideale vakantiebestemming: je hoeft er niet ver voor te vliegen en toch beland je in een compleet andere wereld. Een ideale bestemming om er even een week tussenuit te gaan. En waarom dan niet nog dit jaar? De temperaturen liggen dan met een gemiddelde van 25 graden net iets lager dan in de zomer, waardoor je meer kunt ondernemen. Wandel rond in de koningssteden, hobbel op een dromedaris door de woestijn of maak een trekking door het Atlasgebergte. Als afsluiter kun je nog uitwaaien op het strand bij Essaouira.

Bekijk onze Marokko-bouwstenen en stel je eigen individuele reis samen met Riksja Marokko.

#2 Zuid-Afrika: safari en veel meer

Zuid-Afrika

Wil je dit jaar nog even kort weg? Misschien denk je niet gelijk aan Zuid-Afrika, maar als het bij ons herfst begint te worden, dan start juist de beste reistijd in Zuid-Afrika. De seizoenen zijn tegengesteld aan die van ons, dus in oktober start in Zuid-Afrika de lente: de temperatuur ligt dan rond de 24 graden, het landschap is groen en de bloemen staan vol in bloei. Het is zo’n 11 uur vliegen naar Zuid-Afrika, maar omdat het land bijna in dezelfde tijdszone ligt als Nederland, heb je (heel fijn!) geen jetlag. Na een nachtje slapen zit je dus direct in het juiste ritme en kun je op dag twee volop starten met je reis door Zuid-Afrika.

Of je nu gaat om wild te spotten, wijn te proeven of kennis te maken met de lokale bevolking, in Zuid-Afrika kan het allemaal en meer.

#3 Thailand: lekker eten, cultuur, natuur en mooie stranden

Thailand is een fijne bestemming om de warmte op te zoeken. Het is er het hele jaar door warm en vochtig en de temperatuur schommelt overdag rond de 30 graden.  Tot en met november kunnen er wat buien vallen, maar het regent meestal op vaste tijden en vaak zijn het korte buien pas laat in de namiddag. Wij zelf vinden het regenseizoen juist een fijne reisperiode: het is er wat koeler, het fruit is op zijn best en het land is veel groener. Start je reis in bruisend Bangkok, maak een trekking in het noorden en slaap een nacht midden in de jungle. En het strand dan? In deze maanden moet je dan juist naar de westkust (en niet naar de oostkust), onze favoriet is hier Ko Lanta. Wuivende palmbomen, kilometerslange zandstranden en rustige baaien: op dit tropische eiland vind je alle ingrediënten voor een relaxte afsluiting van je Thailand-reis.

Van een wirwar aan mensen en toeterende tuktuks in de steden naar verlaten stranden en dichtbegroeide jungles. Bouw je eigen reis met Riksja Thailand.

#4 Nieuw-Zeeland: alles in bloei

Als bij ons de herfst begint, start in Nieuw-Zeeland de lente. Het zonnetje schijnt, lammetjes staan in de wei en bloemen zijn volop in bloei. Onze favoriete plek is Lake Tekapo op het Zuidereiland, want rond deze tijd wordt het helderblauwe meer omzoomd door een berghelling vol bloeiende paarse lupines. Een geweldig gezicht! Deze plek combineer je makkelijk met een bezoek aan Mount Cook.

Kijk voor meer inspiratie op Riksja Nieuw-Zeeland.

#5 China: het land van uitersten

chinese muur

China is het land van uitersten: geworteld in een eeuwenoude cultuur, maar wel gangmaker in de sneltrein van de wereldeconomie. China is ook een enorm land met verschillende klimaatzones. In principe kun je het land het hele jaar bezoeken, maar de beste reismaanden zijn april tot en met mei en september tot en met oktober: dus de lente en de herfst. Je hebt dan prima temperaturen, weinig regen en geen toeristisch hoogseizoen. Dus waar wacht je nog op? Een reis door China is enorm afwisselend! Het ene moment sta je op de Chinese Muur en het andere moment vaar je tussen de karstbergen. Tijdens je China-rondreis slaap je met ons in traditionele hutonghotels met eigen binnenplaats en sfeervolle lodges met uitzicht op rijstvelden en karstbergen.

Kies jouw favoriete China-bouwstenen en wij puzzelen jouw ultieme reis aan elkaar.

#6 Amerika: Florida, waar de zon altijd schijnt

florida miami

Wie aan Amerika denkt, denkt al snel aan de brede stranden van Californië en de diepe kraters van de Grand Canyon. Maar wat dacht je van Florida?! Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Florida met recht de ‘sunshine state’. Hier vind je bekende highlights zoals het swingende Miami, Orlando’s pretparken, alligators in de Everglades, maar je kunt er ook snorkelen met zeekoeien en zeilen langs Caribische eilanden.

Wil jij naar Florida? Bekijk dan onze Florida-bouwstenen en stel je eigen individuele reis samen met Riksja Amerika.

#7 Nepal: bommetjevol cultuur en natuur

nepalbergen

Heb jij even geluk: het najaar is de ideale tijd om naar Nepal te reizen. In onze herfstmaanden is het er lekker zonnig, waardoor je alle denkbare activiteiten kunt ondernemen en goed zicht hebt op de bergen (er zijn nauwelijks wolken). Kies jij voor natuur of voor cultuur, of ga je gewoon voor allebei? Wandel door het Himalayagebergte, spot neushoorns in de jungle of bezoek tempels, stoepa’s en kloosters in de Kathmandu-vallei. Zowel het boeddhisme als het hindoeïsme is overal zichtbaar en monniken in rode gewaden bepalen – zeker op belangrijk religieuze plekken – dan ook het straatbeeld.

Lees meer op Riksja Nepal.

#8 Myanmar: in volle glorie

myanmarbagan

Een moessonregentje op zijn tijd is misschien geen probleem, maar toch doe je er goed aan om in sommige landen het regenseizoen te vermijden. In de herfst is de moessontijd in Myanmar net achter de rug. Het resultaat? Alle velden en bossen staan in groei en bloei. Natúúrlijk breng je een bezoek aan indrukwekkend Bagan: fiets tussen duizenden tempels, stoepa’s en kloosters en zie vanaf het dak van een van de tempels hoe de ondergaande zon de vallei verlicht. Bij Inle Lake kun je een trekking maken langs bergstammen, waar je keer op keer vrolijk ontvangen wordt door de bewoners. Vaar over het meer langs houten paalhuizen en tal van beenroeiers – hoe doen ze dat toch? – en sluit je tijd in Myanmar relaxed af op het strand van Ngapali.

Lees meer op Riksja Myanmar.

#9 Maleisië: jungle, theevelden en stranden

In de maanden oktober, november en december valt er regen bij de oostkust van Maleisië, maar het leuke van West-Maleisië is dat je deze regio het hele jaar kunt bezoeken. Een echte regentijd kent het westen namelijk niet en het is er dan ook tropisch warm. West-Maleisië is een verrassende combinatie van diepgroene jungle, uitgestrekte theevelden en witte Robinson-zandstranden. Ons favoriete strand Langkawi vinden wij de ideale plek aan de westkust om je reis mee af te sluiten. Op dit eiland vind je uitgestrekte stranden, groene jungle met watervallen en verborgen baaitjes.

Kijk op Riksja Maleisië en stel je eigen reis samen.

Liever in een andere periode op reis?

Wil jij toch een andere periode weg? Geen probleem: we hebben per bestemming de ideale reismaanden voor je op een rijtje gezet.

Meer inspiratie ontvangen?

Vraag jouw portie reisinspiratie aan en ontvang onze persoonlijke tips direct per mail. Of als je liever altijd op de hoogte wilt blijven, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

background-pattern