Beste reistijd

In welke maand is welke bestemming goed bereisbaar?

Geef toe: er is niets erger dan op een paradijselijk bountyeiland je dagen binnen door te moeten brengen omdat buiten een tropische moessonregen raast, of erachter komen dat het grootste jaarlijkse festival op je reisbestemming begint op de dag dat jij naar huis vliegt.

Hieronder staan beknopt al onze bestemmingen die wij aanraden omdat het weer in die maand heerlijk is of omdat er een bijzonder feest of festival plaatsvindt. In het algemeen geldt dat de lokale zomermaanden in elk land het drukst zijn. Maar ook het leukst, want dan vinden de meeste festivals plaats. Onze bestemmingsexperts kunnen je per bestemming verder adviseren.

(Klik hieronder op de gewenste maand om meteen de beste bestemmingen in die periode te vinden)
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Januari

header-wakibiCuba: schud de winterblues uit je lijf op het ritme van de rumba, rijd in een oldtimer door historisch Havana en maak een rit te paard door de tabaksvelden voordat je neerploft op een van de Caribische stranden.


Olifanten KeniaKenia: januari is een droge periode, waardoor je snel dieren rond drinkplaatsen kunt spotten. Kenia en ook Tanzania zijn het hele jaar door goed te bereizen. Juni t/m september en december t/m februari zijn de droogste periodes. Ga op safari en leer over de cultuur en het leven van de Masai.

Bootjes ThailandThailand: heerlijke temperaturen en vaak regenvrij in januari. De kerstkilo’s loop je eraf tijdens een trekking naar bergstammen, ga daarna eilandhoppen in het zuiden.

 

Andere landen die in januari goed bereisbaar zijn:
Amerika, Argentinië, Australië, BelizeBhutanBraziliëCambodja, Chili, ChinaColombiaCosta Rica, EcuadorFlorida, GuatemalaIJslandIndia, Indonesië, Laos, LaplandMaleisië, MarokkoMexico, Myanmar, Nepal, NicaraguaNieuw-Zeeland, PanamaSri Lanka, Tanzania, Vietnam en Zuid-Afrika.

Vrijblijvend reisvoorstel op maat

Februari

februari australiëAustralië: als het bij ons winter is, kun je prima Down Under duiken voor wat zomerse zonnestralen. In het noorden is het regenseizoen, maar de stranden aan de zuidoostkust en Tasmanië kun je nu perfect bezoeken. In februari of maart vindt in Sydney de Mardi Gras plaats met uitbundige feesten en een gayparade, leuk om mee te pikken.

Contact-formulierZuid-Argentinië en Chili: december tot april is voor Patagonië de beste reisperiode. Koud is het hier dan nog steeds (zo’n vijf graden), maar dat wil je ook met een landschap van gletsjers en drijvende stukken ijs. Ook leuk: rondom Santiago de Chile worden in februari en maart de druiven geoogst voor de wijn.

Myanmar - goedkoopste verre bestemmingenMyanmar: februari is een ideale maand om deze onontdekte schatkast van Zuidoost-Azië te verkennen. Het is hier nu de koelste en droogste periode, waardoor ook een bezoek aan het strand van Ngapali mogelijk is – in de zomermaanden spoel je daar namelijk letterlijk weg.

Andere landen die ook goed te bereizen zijn in februari: AmerikaBelizeBhutanBraziliëCambodja, Canada, ColombiaCosta RicaCubaEcuadorFlorida, GuatemalaIJslandIndiaIndonesië, KeniaLaosLaplandMaleisië, MarokkoMexico, Nepal, NicaraguaNieuw-Zeeland, PanamaSri LankaTanzaniaThailand, Vietnam en Zuid-Afrika.

Vrijblijvend reisvoorstel op maat

Maart

Bhutan: in maart begint het toeristenseizoen net en is het de droge periode. In het voorjaar is de natuur met bloeiende bloesems en rododendrons op z’n mooist, dus het perfecte moment om dit land met kloosters, festivals en Bruto Nationaal Geluk te ontdekken.

In India is er altijd wel ergens een religieus feest waar je per ongeluk op stuit tijdens je reis. Het summum is in maart: dan viert heel India het kleurige Holi-festival. Het is tijdens deze maand ook nog eens warm en droog in noordelijk Rajasthan en in Kerala.

Arenalvulkaan Costa_RicaCosta Rica, Nicaragua en Panama: zo’n drie maanden per jaar regent het hier wat minder, van december tot maart. Minder ja, want er valt nog steeds wel eens een plensbui. Het is hier niet voor niks zo groen! In maart is er weinig regen, is het zicht onder water goed voor snorkelen & duiken en liggen de temperaturen hoger.

Vietnam rondreis - Halong BayVietnam: in maart is het koel in het noorden van Vietnam, maar voor een strandverblijf zit je goed in het zuiden. Het is dan ook een stuk rustiger dan in februari, wanneer het Tet-festival plaatsvindt, de viering van het nieuwe jaar voor de Vietnamezen. Tet kun je beter vermijden, want het is dan overal erg druk.

Andere landen die in maart goed te bereizen zijn:
Amerika, ArgentiniëAustraliëBelizeBraziliëCambodja, Chili, ColombiaCubaEcuadorGuatemalaIJslandIndonesiëJapan, JordaniëKeniaLaosLapland, MadagaskarMaleisië, MarokkoMexico, MyanmarNepal, Nieuw-Zeeland, Portugal, Sri Lanka, Suriname, TanzaniaThailand en Zuid-Afrika.

Vrijblijvend reisvoorstel op maat

April

leguaan galapagoseilanden ecuadorEcuador: dit is de beste maand om de Galápagoseilanden te bezoeken, zowel vanwege het weer (warm en veel blauwe luchten), het water (warm en helder; heerlijk om te snorkelen) als het planten- en dierenleven. Schildpadeieren komen uit, albatrossen komen broeden en de eilanden zelf zijn heel groen.

Indonesië: in april begint de droge tijd. De temperatuur loopt op tot 28 graden en ’s avonds blijft het lang warm. De rijst staat op springen en zal binnenkort geoogst worden. Hierdoor zijn de velden mooi groengeel.

 

China: deze ‘pittige’ bestemming is ideaal om te bezoeken in april als de winter is afgelopen, het nog geen toeristisch hoogseizoen is en er geen miljoenen Chinezen op de been zijn.

 

Andere bestemmingen die in april goed te bereizen zijn: Amerika, Argentinië, Australië, BelizeBhutanBrazilië, Cambodja, CanadaChili, ColombiaCosta Rica, CubaGuatemalaIJsland, India, Japan, JordaniëLaos, MadagaskarMaleisië, MarokkoMexico, MyanmarNepal, NicaraguaNieuw-Zeeland, Panama, PortugalSri Lanka, SurinameThailand, Tibet, Vietnam en Zuid-Afrika.

Vrijblijvend reisvoorstel op maat

Mei

Maleisie PerhentianMaleisië kun je eigenlijk het hele jaar bezoeken, maar in deze maanden kun je ook goed naar de oostkust van het land waar kleine tropische eilanden liggen. En dat is een echte bonus, want de Perhentian-eilanden zijn ware bounty-pareltjes.

 

In Marokko schommelen de temperaturen in mei tussen de 24 en 30 graden. Je hebt nog geen last van snikheet weer en ook de woestijn is nu mooi om te bezoeken met minder koude nachten. In Marokko waan je je werkelijk in het sprookje van 1001 nacht. Gelukkig heb je minder dagen nodig om het land te ontdekken.

Namibië is spectaculair in de droge periode van mei tot november. Een combinatie van Namibië en Botswana is in de maand mei ideaal. Liters water storten van de Victoria Falls en de natuur staat nog volop in bloei.

 

Andere landen die in mei goed bereisbaar zijn:
Amerika, Australië, Belize, Bolivia, BotswanaBrazilië, Cambodja, Canada, ChinaColombiaCosta Rica, CubaEcuadorGuatemalaIJsland, IndiaIndonesië, JapanJordaniëLaos, MadagaskarMexico, MyanmarNepal, Nicaragua, Panama, PeruPortugal, SurinameThailand, Tibet, Vietnam en Zuid-Afrika.

Vrijblijvend reisvoorstel op maat

Juni

CanadaCanada kent een kort reisseizoen. Juli en augustus zijn de beste maanden, maar kun je in juni gaan, dan is het nog rustiger en vaak wat minder duur. De temperatuur ligt tussen 15 en 22 graden, de bossen zijn groen, rivieren en meren fris helder en – belangrijk! – je hebt lang daglicht.

Leonie in PeruPeru: dit is de beste maand om de Incatrail naar Machu Pichu te lopen. Het Inti Raymifestival op 24 juni is een spectaculair Incafeest bij Cuzco. Na een vermoeiende tocht verwerk je je spierpijn op een eiland in het Titacacameer tussen de lokale Quechua-indianen.

Portugal - kustPortugal heeft net als de andere landen in Zuid-Europa nu warme temperaturen en de topdrukte is nog niet begonnen. ’s Avonds blijft het lekker lang licht en kun je buiten op het terras je sardines eten.


Tibet: de zomer is de beste tijd om het dak van de wereld te bezoeken. Ontdek Lhasa en ga per jeep naar het Everest Base Camp. Onderweg maak je kennis met de bevolking, bij wie het boeddhistische geloof net zo diep verankerd is als de Mount Everest hoog is.

Andere landen die goed te bereizen zijn: Amerika, Australië, Belize, Bolivia, BotswanaBrazilië, China, ColombiaCosta Rica, Ecuador, GuatemalaIJsland, IndiaIndonesië, JordaniëKenia, MadagaskarMaleisië, Marokko, Mexico, Myanmar, Namibië, Nicaragua, Panama, Tanzania, Thailand, Vietnam en Zuid-Afrika.

Vrijblijvend reisvoorstel op maat

Juli

Grand Canyon AmerikaAmerika: van april tot oktober kun je goed reizen door het zuidwesten van Amerika. Juli is dit dé zomermaand met veel outdooractiviteiten (volop baseballseizoen) en Independence Day op 4 juli. Ontdek groot, groter, grootst vanuit onze sfeervolle kleinschalige hotels.

brazilie-rio-favelasBrazilië is altijd lekker, maar we raden in de zomermaanden de tropische noordoostkust aan, bijvoorbeeld Salvador de Bahia en/of Recife, in combinatie met de Amazone die nu op z’n ‘droogst’ is.


kajak-kinderen-in-canadaCanada: de zomermaanden juli en augustus zijn qua temperatuur het best voor een reis door de Rocky Mountains. Ontdooide bergmeren, begaanbare wandelpaden en de kans op beren spotten. Let’s go into the wild!

Andere landen die in juli doorgaans goed te bereizen zijn: Australië, Belize, Bolivia, Botswana, ChinaColombiaCosta Rica, EcuadorGuatemalaIJsland, IndiaIndonesië, Kenia, MadagaskarMaleisië, Mexico, Myanmar, Namibië, Nicaragua, Panama, Peru, Portugal, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Tibet, Vietnam en Zuid-Afrika.

Vrijblijvend reisvoorstel op maat

Augustus

Olifanten KeniaKenia en Tanzania: dé Grote Trek van miljoenen gnoes van de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara in Kenia: een van de meest intrigerende schouwspelen van moeder natuur. In het kielzog van de gnoes struinen leeuwen de savanne af op zoek naar de zwakkere dieren.

Sri Lanka: in juli en augustus is de meeste regen van de zuidwestmoesson voorbij en kun je een rondreis over het hele eiland maken. Sri Lanka is Azië in het klein: het heeft alles van tempels en theevelden tot stranden op behapbare afstanden.

In de Zuid-Afrikaanse winter (juni t/m september) is de gemiddelde temperatuur een aangename 19 graden. Doordat er minder begroeiing is kun je perfect wilde dieren spotten. En vergeet niet dat de wintermaanden dé periode vormen om walvissen langs de kust voorbij te zien zwemmen.

Ook goed te bereizen in augustus: Amerika, Australië, Belize, Bolivia, BotswanaBrazilië, Canada, ChinaColombiaCosta Rica, CubaEcuadorGuatemala, IJsland, IndiaIndonesië, Madagaskar, Maleisië, Mexico, MyanmarNamibië, Nicaragua, Panama, Peru, Portugal, Sri Lanka, Thailand, Tibet, Vietnam en Zuid-Afrika.

Vrijblijvend reisvoorstel op maat

September

Namibië: de ideale reistijd is in het voor- en najaar. De temperaturen zijn dan gemiddeld: niet te koud en niet te warm. Daarnaast pik je ook het droge seizoen mee, ideaal voor het spotten van wild. Maar net als bij ons geldt: het weer blijft onvoorspelbaar in elke periode van het jaar.

De beste reistijd voor Peru en Bolivia is de lokale winter (juni t/m september), aangezien dit de droge tijd is. Vaak is het een beetje wintersportweer met blauwe luchten en een zonnetje. Kom maar op met die grappige perspectieffoto’s op de beroemde zoutvlakte van Uyuni!

Zuid-Afrika leeuwen jeepZuid-Afrika: het voorjaar is begonnen, alles begint weer groen te worden en de bloemen staan in bloei. Hierdoor zijn de uitzichten spectaculair. Stap in je auto en rijd door de heuvelachtig omgeving van de Tuinroute en maak stops bij de vele wijnboerderijtjes.

Andere landen die in september goed te bereizen zijn:
Amerika, Australië, BotswanaBrazilië, Canada, ChinaColombiaEcuadorIJslandIndia, Indonesië, JapanJordaniëKeniaMadagaskarMaleisië, Marokko, MyanmarPortugal, Sri Lanka, Suriname, Tanzania, Tibet en Vietnam.

Vrijblijvend reisvoorstel op maat

Oktober

Portugal: heerlijk in oktober. De zomerdrukte is voorbij en het zeewater is nog lekker warm. Oktober is ook perfect voor het verkennen van de portugese steden en typische dorpen met witte huisjes.


Marokko: topbestemming om deze maand een week (of twee) naartoe te gaan. De hitte is uit de steden en de nachten in de woestijn zijn nog niet zo koud.
Bhutan-tigers nest Bhutan: de beste reistijd is van maart tot mei en oktober. In de herfst steken de witte bergtoppen mooi af tegen de kraakheldere blauwe lucht en het groene landschap. Perfect voor het schieten van mooie foto’s, zeker in combi met de vele kleurrijke festivals.

Andere landen die goed te bereizen zijn:
Amerika, Argentinië, Australië, Bolivia, BotswanaBrazilië, Cambodja, CanadaChili, ChinaColombiaEcuador, IJslandIndia, Indonesië, JapanJordaniëKenia, LaosMadagaskarMaleisië, MyanmarNamibië, NepalNieuw-Zeeland, Peru, Portugal, Suriname, Tanzania, Tibet en Zuid-Afrika.

Vrijblijvend reisvoorstel op maat

November

Parque Nacional Lauca, ChiliArgentinië en Chili: het is volop lente, waardoor de natuur fris opbloeit en de lucht vaak blauw is, maar de sneeuw op bergtoppen nog niet is gesmolten. Picture perfect. Argentijnen hebben zelf nog geen vakantie en de walvismigratie voltrekt zich langs de kust.

Nepal reizen - gebedsvlaggetjesBhutan & Nepal: dit is de beste tijd om trekkings te doen in Nepal & Bhutan. Helderblauwe luchten met witte toppen zijn je dagelijkse uitzicht. In oktober zijn er in Bhutan maar liefst zeven festivals in verschillende regio’s te bezoeken.


Reizen Laos - MekongLaos en Cambodja: het drogere hoogseizoen is net gestart en de temperatuur schommelt rond de 25 graden. Wegen zijn weer goed begaanbaar en het landschap is diepgroen. Ideaal om deze onbekende Aziatische bestemmingen te gaan ontdekken.


Midden-Amerika: in de Cariben eindigt nu het regen- en orkaanseizoen. De stranden van Cuba, Mexico en Florida liggen er uitnodigend bij, de natuur is op z’n mooist, de temperatuur is gemiddeld 24 graden en je bent de decemberdrukte voor.

tongariro crossing Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland: het is lente en de natuur staat in bloei. Verder zijn er in november veel outdoorconcerten, Maorikunstexposities, food- en wijnfestivals en zeilwedstrijden. Je kunt je reis nu mooi combineren met de Fiji-eilanden, ook daar is het nu mooi weer.

Andere landen die goed bereisbaar zijn:
Amerika, Australië, BelizeBotswanaBraziliëColombiaCosta Rica, Ecuador, GuatemalaIJslandIndia, Indonesië, JapanJordaniëMadagaskarMaleisië, Marokko, Myanmar, Namibië, Nicaragua, PanamaSuriname, Thailand en Zuid-Afrika.

Vrijblijvend reisvoorstel op maat

December

cubaCuba: kerst wordt nauwelijks gevierd, maar op dit eiland in de Caribische zee wordt altijd wel gedanst en muziek gespeeld, dus een feestmaand is het sowieso. En het droge seizoen is begonnen!Kenia & Tanzania: na juli en augustus is dit de tweede droge periode. Kuddes verblijven nu in het zuidoosten van de Serengeti; gnoes, zebra’s, leeuwen, cheeta’s en hyena’s zijn goed te vinden. Door het weinige water komen ze bij drinkplaatsen samen. Camera in de aanslag, dus!

Bootjes ThailandThailand: wat is er heerlijker dan kerst en/of nieuwjaar te vieren in de schaduw van een palmboom, met je voeten in warm zand, nadat je net in de warme blauwe zee tussen tropische visjes hebt gesnorkeld?


Andere landen die in december goed te bereizen zijn:
Amerika, Argentinië, Australië, BelizeBhutan, Brazilië, Cambodja, ChiliColombiaCosta Rica, Ecuador, Florida, GuatemalaIJslandIndia, Indonesië, JapanLaos, MadagaskarMaleisië, Marokko, Mexico, MyanmarNepalNicaragua, Nieuw-Zeeland, Panama, Sri Lanka, SurinameVietnam en Zuid-Afrika.

Reisvoorstel op maat

Ben je er nog niet uit?

Ontvang een gratis portie reisinspiratie

Bovenstaande bestemmingen zijn slechts een suggestie die kunnen helpen je reis te plannen, maar ze geven alleen een globaal beeld. In grote landen hebben we de verschillende weersomstandigheden per regio niet aangegeven. Neem voor meer (gedetailleerd) advies gerust contact op met een van onze bestemmingsexperts. Ze weten precies welk gebied in welke maand aan- of af te raden is en zetten de voors maar ook tegens voor je tegen elkaar.

Trouwens, wat ons betreft is het regenseizoen niet altijd het slechtste seizoen om te reizen. In veel landen valt regen in de namiddag en is het de rest van de dag best prima weer. Bovendien is het in de regentijd rustiger en groener op de bestemming.

Waar je ook heen gaat en in welke tijd van het jaar dan ook, we zorgen voor een goede begeleiding in het voorproces én ter plaatse en horen na de reis heel graag hoe je het hebt gehad.

Wil je zeker weten dat je tijdens je reis op de leukste plekken kunt slapen en dat de vluchten je geen rib uit je lijf kosten? Boek dan op tijd.

Veel reisplezier toegewenst!