Naar boven

Rondreis Noorwegen

Unieke individuele rondreizen op maat

Rondreis Noorwegen

Met Riksja Noorwegen reis je eigenwijs en individueel. Wij hebben de beste routes al voor je uitgestippeld, waarbij jij nog volop keuze hebt om de rondreis door Scandinavië naar jouw hand te zetten. Hier een nachtje langer, daar een extra excursie of een special stay? Wat jij wilt. Boek de reis direct of vraag onze hulp, want die geven we je graag. Reis je als gezin? Bekijk dan ons aanbod aan familiereizen

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een (huur) auto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Individuele rondreizen Noorwegen

Waarom een rondreis door Noorwegen?

Een rondreis door Scandinavië kun je al vanuit je eigen straat starten, je roadtrip start dan al bij de voordeur. Daarbij is het natuurlijk al een heel avontuur om met je auto tot aan Duitsland of Denemarken te rijden en dan de ferry te nemen naar Noorwegen. Vind je het toch prettiger om met het vliegtuig te gaan is dat natuurlijk ook geen probleem. Wij regelen bij aankomst een huurauto voor jullie. Er zijn in Noorwegen verschillende mogelijkheden voor vervoer, dus wees daar goed op de hoogte van. Maar waarom raden wij Noorwegen aan? Noorwegen is een groot land dat veel te bieden heeft. Van de vele fjorden en watervallen tot aan gletsjerbeklimmingen en raften. De prachtige uitzichten die je krijgt na een hike en de avonturen die je beleeft zijn perfect voor een individuele rondreis.

Rondreis Noorwegen - ferry
Rondreis Noorwegen - mountainbike

Welke gebieden mag je niet overslaan tijdens je rondreis in Noorwegen?

Noorwegen is een groot land, daarom zal je altijd keuzes maken in welke gebieden je graag wilt bezoeken. Uiteraard mogen de Fjorden niet ontbreken tijdens je rondreis Noorwegen. Wij raden aan de weg Sognefjellet te rijden. Langs deze route heb je prachtige panoramische vergezichten en zo rij je uiteindelijk richting Sognefjord. Tijdens deze route kom je naast de mooie vergezichten ook kleine dorpjes en bijzondere kerkjes tegen die uit de 12de eeuw stammen.

Naast de Fjorden, kan een gletsjer ook niet ontbreken tijdens je reis in Noorwegen. Te midden van het Josteldalsbreen Nationale Park, vind je de grootste gletsjer van Europa, de Sognefjord. Dit is dan ook zeker een aanrader deze in de route mee te nemen.

Ook het gebied bij de Hardangerfjord is een aanrader. Het klimaat is hier iets milder, waardoor je er ook veel fruitteeld terugvind. Leuk om hier in het gebied een proeverij te doen. Tot slot mag het gebied nabij Stavanger niet ontbreken tijdens een rondreis Noorwegen; bezoek Lysefjord en de iconische Preikestolen.

Naast die mooie locaties heb je ook de Geirangerfjord. Dit is een populaire toeristische locatie maar het is zeker een bezoek waard. Je krijgt hier prachtige uitzichten te zien en kan indrukwekkende foto’s maken. Het is een diepblauwe fjord dat bekend staat als de “parel van het noorden”. Deze fjord staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Rondreis Noorwegen - raften
Rondreis Noorwegen - vlag

Welke activiteiten zijn een aanrader tijdens je Noorwegen reis?

Een rondreis Noorwegen kun je zelf zo actief maken als dat je wenst. Zo kun je er enorm veel spectaculaire activiteiten ondernemen zoals een gletsjerwandeling onder begeleiding van een gids, tokkelen en ziplinen op hoogte, een dagje raften op de rivier nabij Voss en vergeet de hike naar de Preikestolen niet. Naast deze wat meer actieve en spannende activiteiten, kun je natuurlijk ook veel prachtige wandelingen maken of maak een fietstocht door Oslo heen. Een rondreis Noorwegen kun je zelf zo gek maken als je wilt. Wij helpen je graag vanuit onze eigen ervaring als Noorwegen specialist.

Naar Noorwegen met kinderen

Als je op zoek bent naar een bestemming waar je op rondreis kan gaan met kinderen dan is Noorwegen de bestemming voor jou. Wij hebben twee mooie rondreizen samengesteld om door Noorwegen met kinderen te reizen. Bij onze eerste Noorwegen familiereis reis je in tweeënhalve week door Noorwegen en ervaar je het beste wat het land te bieden heeft. Bij onze tweede gezinsvakantie combineer je cultuur en natuur om de perfecte Noorwegen-ervaring te krijgen. Deze rondreizen kan je uiteraard aanpassen naar jouw wensen.

Noorwegen rondreis met kinderen

Veelgestelde vragen over Noorwegen

  • Wat is de beste reistijd om naar Scandinavië te gaan?
  • Hoe reis je in Noorwegen?
  • Reis je in een groep of individueel door Noorwegen?
  • Kan ik de bovenstaande Noorwegen rondreizen nog aanpassen?
  • Wat zijn populaire bezienswaardigheden in Noorwegen?
background-pattern