Menu background

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Noorwegen en Zweden

Vakantie Noorwegen
Je vakantie in Noorwegen en Zweden kan zelfs al vanaf je voordeur beginnen. Stap in je eigen auto en de vakantie begint zonder wachttijden (behalve met inpakken natuurlijk). Vlieg je liever wel, dan ook helemaal prima. We regelen dan een huurauto in Noorwegen, zodat je de weergaloze natuur kunt gaan verkennen. In deze Scandinavische landen ontdek je gezellige vikingsteden, diepe Fjorden en kun je de zolen van je schoenen slijten op de vele wandelpaden. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Ook overnacht je in kleinschalige accommodaties. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Noorwegen rondreis samen.
Decorative torn edge
Rondreis Noorwegen - mountainbike
Rondreis Noorwegen - Autoweg

Onze favoriete plekken tijdens je Noorwegen vakantie

Cultuur snuiven in Oslo

In een paar uur vlieg je naar de luchthaven van Oslo. Indien je vanuit Nederland met je eigen auto op vakantie bent gegaan heb je er al een aantal dagen opzitten. Oslo is de grootste stad van Noorwegen en heeft een overvloed aan musea, architectuur, winkels en restaurants. Het compacte centrum is gemakkelijk te verkennen op een fiets of te voet. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Operahuis, het Vigeland Sculpture Park en het Fram museum. Wat langer de tijd? Breng dan een bezoek aan Bygdøy. Dit is een schiereiland dat ten zuidwesten van de binnenstad van Oslo ligt. Je vindt hier een aantal stranden, twee koninklijke villa’s en een groot aantal musea.

Noorwegen vakantie - Oslo
Noorwegen vakantie - Geiranger

Spectaculaire uitzichten bij Geirangerfjord

Geiranger ligt in het westen van Noorwegen en is ook een van de meest bezochte toeristische plaatsen van het land. Desalniettemin is het echt de moeite waard om tijdens je Noorwegen vakantie een bezoek te brengen aan dit UNESCO Werelderfgoed dat zowel per boot als met de auto goed te bereiken is. Je vindt hier talrijke watervallen die goed te bezichtigen zijn vanaf het diepblauwe water, maar je kunt er ook prachtige wandelingen maken met spectaculaire uitzichten.

Ontdek de bergen bij Bergen

De tweede stad van Noorwegen en een absolute must-see is de stad Bergen. Je vindt hier historische werelderfgoedsites, trendy restaurants en het is de poort naar enkele van de beroemdste fjorden van het land. Hoewel het de tweede stad van het land is, is Bergen compact en knus en kun je heerlijke door de smalle straatjes struinen. Geniet ook van de uitzichten over de schilderachtige bergtoppen die je vanuit de stad kunt zien.

Noorwegen vakantie - Bergen

Noorwegen inspiratiefilms


We hebben voor jouw Noorwegen en Zweden vakantie een filmpje gemaakt. we hopen dat deze filmpjes je overtuigen van een vakantie naar Noorwegen en Zweden. Het eerste filmpje is een korte introductie van Noorwegen en wat het land allemaal te bieden heeft. In 1 minuut krijg je de Noorse sfeer en het vakantiegevoel helemaal te pakken.

Bekijk onze Noorwegen vakanties

Met onze Noorwegen & Zweden bouwstenen en rondreizen bouw je jouw unieke vakantie door Noorwegen & Zweden. Jij kiest zelf wat je wilt doen en wij ontnemen je de vervelende rompslomp van alles moeten regelen. Onze collega’s ter plaatse staan bovendien tijdens je rondreis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar staat er nooit alleen voor.

rondreis

Riksja’s Choice – de fjorden van Noorwegen

 • Oslo - Rondane - Geirangerfjord - Sognedalfjord - Flåm - Bergen - Hardangerfjord - Stavanger
 • 16 dagen / 15 nachten
 • vanaf € 2120,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Voss - zipline| Riksja Noorwegen
rondreis

Vakantie Scandinavië: Noorwegen & Zweden combinatiereis

 • Kiel - Gotenburg - Zweedse westkust - Oslo - Geilo - Voss - Bergen - Hirtshals
 • 16 dagen / 15 nachten
 • vanaf € 1745,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Rondane Noorwegen | Riksja Noorwegen
bouwsteen

Rondane: bergschoenen aan, veters vast

 • Rondane
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 330 ,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Runde | Riksja Noorwegen
bouwsteen

Papegaaiduikers op Runde eiland

 • Fosnavåg - Runde
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 270,- per persoon (bij 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern