Ga naar inhoud

Riksja Travel
Noorwegen
Vervoer in Noorwegen

Veerboten en vervoer in Noorwegen

Rondreis Noorwegen - Autoweg

Vervoer in Noorwegen

Hoe reis je in Noorwegen?

Noorwegen kun je op verschillende manier ontdekken. Zo kun je er met je eigen auto rondrijden, een auto huren, met de trein reizen of een overtocht maken met een veerboot. Je bent zo optimaal flexibel om je eigen reis in te vullen.

Reizen met de veerboot

Heb je er voor gekozen met je eigen auto vanuit Nederland naar Noorwegen te reizen dan is de kans groot dat je een veerboot nodig hebt om de oversteek te maken. Zo kun je een veerboot nemen vanuit Kiel in Duitsland of nog verder doorrijden naar het noorden van Denemarken en daar op de veerboot stappen. De veerboot overtocht vanaf Kiel naar Oslo duurt zo een 20 uur, dit is natuurlijk een lange oversteek maar de veerboot is hier ook echt voor gemaakt. Zo heb je je eigen cabine, zijn er eetgelegenheden aan boort, kun je naar een spa of gaan fitnessen. De volgende ochtend kom je dan heerlijk uitgerust aan in Oslo en kan je rondreis door Noorwegen echt beginnen.

Veerboten van al de verschillende maatschappijen zijn tegen de beste prijzen en voorwaarden te boeken via onze partner Direct Ferries:

Rondreis Noorwegen - ferry

Reizen met een auto

Noorwegen is een land wat heel goed te bereizen is met een eigen auto en dat geeft je ook de ultieme vrijheid. De wegen zijn goed en je hebt relatief weinig verkeer wat natuurlijk prettig is. Je hebt er prachtige schilderachtige routes en zo kun je stoppen wanneer je wilt om mooie foto’s te maken.

Als je met Riksja reist heb je de mogelijkheid om met je eigen auto naar Noorwegen te rijden of naar Noorwegen te vliegen en dan met een huurauto op stap te gaan. Het voordeel van met je eigen auto op vakantie is dat je niet het vliegtuig in hoeft te stappen en het dus een stuk duurzamer is. Daarbij is het natuurlijk al een heel avontuur om met je auto tot aan Duitsland of Denemarken te rijden en dan de ferry te nemen naar Noorwegen. Je zit dan ook niet vast aan bagage limiet en kunt zelfs nog boodschappen vanuit huis meenemen (dit is relatief duur in Noorwegen). Vind je het toch prettiger om met het vliegtuig te gaan is dat natuurlijk ook geen probleem. Wij regelen bij aankomst een huurauto voor jullie.

Rondreis Noorwegen - Auto
Noorwegen rondreis - Vervoer

Ga je op vakantie naar Noorwegen met een (huur)auto dan zijn er wel een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden:
– Het is verplicht om altijd je dimlichten aan te hebben, ook op mooie zonnige dagen.
– Heb je zomerbanden op je eigen auto dan moeten de groeven minstens 1,6 millimeter diep zijn. Indien je winterbanden hebt gaat het om groeven van minimaal 3 millimeter.
– Het is verplicht om ten minste één fluovest, een gevaardriehoek en een aansprakelijkheidsverzekering te hebben in geval van autopech of ongeval.
– De maximumsnelheid op de Noorse wegen is in het algemeen 80 kilometer per uur.
– Er zijn veel tolwegen in Noorwegen en deze werken bijna allemaal automatisch. Je moet je dan ook aanmelden bij AutoPASS en aan het einde van je reis kun je dan je rekening inzien en betalen. De toltarieven zijn gebaseerd op brandstof; rijd je elektrisch dan is de tol lager, dan wanneer je op benzine of diesel rijdt.
– Je deelt het verkeer met veel fietsers en voetgangers. De regel is dat zij eerst mogen. Houd hier dus rekening mee.

Reizen Noorwegen - Trein

Reizen met de trein

Afhankelijk van de gekozen reis ga je ook stukjes met de trein. Het spoorwegennetwerk in Noorwegen is goed ontwikkeld en erg comfortabel. Het voordeel van de trein is dat je heerlijk achterover kan zitten en kan genieten van alle mooie vergezichten die het land te bieden heeft.