Ga naar inhoud

Riksja Travel
Noorwegen
Noorwegen auto huren

Autohuur

Vervoer & Verblijf
Rondreis Noorwegen - Auto

Auto huren in Noorwegen

Noorwegen is een land dat goed te bereizen zijn met een eigen auto en dat geeft je ook de ultieme vrijheid. De wegen zijn goed en je hebt relatief weinig verkeer wat natuurlijk prettig is. Je hebt er prachtige schilderachtige routes en zo kun je stoppen wanneer je wilt om mooie foto’s te maken.

Als je met Riksja Noorwegen reist heb je de mogelijkheid om met je eigen auto naar Noorwegen te rijden. Het voordeel van met je eigen auto op vakantie is dat je niet het vliegtuig in hoeft te stappen en het dus ook duurzamer is. Daarbij is het natuurlijk al een heel avontuur om met je auto tot aan Duitsland of Denemarken te rijden en dan de ferry te nemen naar Noorwegen. Je zit dan ook niet vast aan bagage limiet en kunt zelfs nog boodschappen vanuit huis meenemen (dit is relatief duur in Noorwegen). Ga je op pad met een (huur)auto dan zijn er wel een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden:

– Het is verplicht om altijd je dimlichten aan te hebben, ook op mooie zonnige dagen.
– Heb je zomerbanden op je eigen auto dan moeten de groeven minstens 1.6 millimeter diep zijn. Indien je winterbanden hebt gaat het om groeven van minimaal 3 millimeter.
– Het is verplicht om ten minste één fluovest, een gevaardriehoek en een aansprakelijkheidsverzekering te hebben in geval van autopech of ongeval.
– De maximumsnelheid op de Noorse wegen is in het algemeen 80 kilmeter per uur.
– Er zijn veel tolwegen in Noorwegen en deze werken bijna allemaal automatisch. Je moet je dan ook aanmelden bij Euro Parking Collection en aan het einde van je reis kun je dan je rekening inzien en betalen.
– Je deelt het verkeer met veel fietsers en voetgangers. De regel is dat zij eerst mogen. Houd hier dus rekening mee.

Auto huren in Noorwegen

Naast dat je zelf met je eigen auto naar Noorwegen en Zweden op reis kan gaan, is het ook mogelijk om naar de landen te vliegen en dan een auto te huren. Heb je bijvoorbeeld maar één tot anderhalve week de tijd, dan loont het om met het vliegtuig te gaan en ter plaatse een auto te huren. De autohuur is nog niet inbegrepen bij de Noorwegen rondreizen, maar hier helpen wij je graag bij. Riksja Noorwegen werkt samen met een van Nederlands grootste autohuurbemiddelaars voor de scherpste tarieven en brede beschikbaarheid. Onderstaande autotypes en prijzen geven een indicatie van autohuurprijzen in Scandinavië. Wij werken op basis van beschikbaarheid en met flextarieven. Wanneer je vrijblijvend een reis aanvraagt, kijken we op basis van je gewenste vertrekdatum, autotype en aantal huurdagen, naar de beste prijs en beschikbaarheid.

veerboort-fjord-noorwegen
world

De huurauto Noorwegen is nog niet inbegrepen in de reissom. Deze kun je gemakkelijk bij ons regelen. Riksja Noorwegen werkt samen met Sunny Cars, één van Nederlands grootste autohuurbemiddelaars voor de scherpste tarieven en brede beschikbaarheid.

Bij Sunny Cars huur je zonder eigen risico en zijn schades gedekt die doorgaans buiten alle verzekering vallen, zoals banden, onder- en bovenkant van de auto, spiegels en ruiten. Zo kom je ter plekke niet voor onaangename verrassingen te staan.

Je Sunny Cars huurauto boek je eenvoudig via de onderstaande zoekmachine, maar wanneer je wilt dat wij een passende huurauto voor je inplannen, geef dit dan aan bij aanvraag of boeking.

Boek je de huurauto zelf, volg dan deze stappen in de onderstaande tool:
1. Vul het veld “ophalen” in: Hier kun je aangeven waar je de huurauto wilt ophalen. Je kunt de “adresaflevering” kiezen, waarbij de auto in sommige gevallen gratis bij het hotel afgeleverd kan worden. Dit kun je (later) terugvinden in de huurvoorwaarden in de tool.
2. Vul de datum in waarop je de auto wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld pas op dag 2 zijn.
3. Inlever datum. Vul dan de datum in wanneer je de auto gaat inleveren.
4. Klik “Zoek huurauto’s”.
5. In het menu links vind je de verschillende types. Ook vind je nu de knop met huurvoorwaarden terug, waarin je alles rustig na kunt lezen.
6. Kies de optie die bij je past en maak de boeking rond.