Menu background

Naar boven

Geiranger fjord | Riksja Noorwegen

Cruisen door Geirangerfjord

bouwsteen

 • Reisschema:
  Geirangerfjord
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Inclusief:
  Fjordcruise, overnachtingen inclusief ontbijt
 • Reissom:
  € 335,- p.p. bij 2 personen
✓ De Geirangerfjord staat sinds 2005 op de UNESCO werelderfgoed-lijst
✓ Bekijk de fjord van dichtbij en ga cruisen over de fjord
✓ Vergeet niet om de Trollstigen bergweg 'mee te pakken'
✓ Je overnacht in een comfortabel hotel, met zwembad
✓ Overnacht in onze special stay, aan de Trollstigen, met uitzicht over de fjord
Geiranger-fjord | Riksja Noorwegen
Decorative torn edge

Dag 1 – Naar Geiranger

Kom je vanuit Dovrefjell of Rondane National Park? Dan is het tijd om de hooglanden en het wildlife achter je te laten; je rijdt in ongeveer vier uur naar de kust. Wat je onderweg niet mag missen is de Trollstigen bergweg: een bergweg met haarscherpe bochten. Na elke bocht heb je een spectaculair uitzicht over de Geiranger fjord. Deze fjord staat bekend als de ‘Parel van het Noorden’ en is de mooiste fjord van Noorwegen. En het staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De 15 kilometer lange fjord is op sommige plekken zeer nauw met steile rotswanden aan beide zijdes. Watervallen kletteren van grote hoogte naar beneden; dat maakt deze fjord extra spectaculair. Je bent niet de enige reiziger die Geiranger bezoekt; je overnacht daarom buiten Geiranger, in een rustig dorp, waar bovendien de overnachtingen voordeliger zijn. Je hotel is modern en ligt in een klein dorp aan de rand van een fjord. Er is een binnenzwembad waar je een duik kunt nemen, een restaurant en een loungebar met open haard.

Decorative torn edge

Dag 2 – Cruisen over de Geiranger

Je wil niet alleen de fjord zien, maar ook van dichtbij beleven. We plannen daarom vandaag een cruise voor je in. Op ongeveer een half uur rijden van je hotel, in Hellesylt, rijd je de boot op. Parkeer je auto en zoek een plekje om optimaal te genieten van deze tocht. Onderweg zie je de watervallen naar beneden kletteren en de steile wanden van de fjord. Een audiotour vertelt je ondertussen wat meer over wat je ziet onderweg. De cruise brengt je naar het plaatsje Geiranger. Ga lunchen op een terras (of geniet van je zelfgemaakte lunch) en bezoek eventueel het Norwegian Fjord centrum om meer te leren over de geschiedenis van dit gebied. Had je gisteren geen zin om de Trollstigen te ‘pakken’, of lag de bergweg niet op je route? Rijd dan vandaag via de scenic route  terug naar je hotel. Onderweg reis je nog twee keer met een ferry zonder reservering; het zijn korte overtochten en je rijdt met je auto gewoon de ferry op. Tip: vergeet niet om naar het Dalsnibba uitzichtpunt te rijden. Je rijdt vanuit Geiranger via een steile weg naar 1.500 meter hoogte. Je beloning? Een spectaculair uitzicht, met diep onder je de Geiranger fjord. Houd er rekening mee dat dit wel een tolweg is.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vervolg van je Noorwegen rondreis

Tijd om dit natuurspektakel in te ruilen voor een ander. Geniet nog een laatste keer van je ontbijt, buiten op het terras in de groene tuin in de frisse ochtendlucht. Pak daarna je auto in en vervolg je reis. Reis je naar Rondane of Dovrefjell? Dan ben je zo’n vier uur onderweg richting het hoogland. Hier is het wildlife-time en spot je muskusossen en elanden in het wild. Bovendien is het een paradijs voor wandelaars. Zak je af naar het zuiden? Dan rijd je in 4,5 uur naar de Sognefjord. Dit is de langste fjord van Noorwegen en het kronkelt zo’n 200 kilometer landinwaarts. Wil je off the grid ga dan het avontuur aan met een tweedaagse kajak- en kampeerexpeditie in Norangsfjord: wildkamperen in de natuur en kajakken door een geheim fjord zijn de ingrediënten van deze bouwsteen. Insider tip: maak onderweg een stop bij de Loen Skylift in Nordfjord. De Skylift brengt je binnen vijf minuten naar de top van de berg Hoven, op 1011 meter hoogte. Het uitzicht van bovenaf is fabuleus en vanaf daar is het mooi wandelen. Last but not least: de schattige papegaaiduikers zie je op Runde eiland.

Decorative torn edge

Geiranger is duurzaam

Geiranger is één van de gecertificeerde duurzame bestemmingen in Noorwegen. Dit keurmerk wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch inspanningen leveren om de negatieve impact van het toerisme te verminderen. Geirangerfjord wil niet alleen zijn bezoekers aangename ervaringen bieden, maar streeft er ook naar de lokale natuur, cultuur en omgeving te behouden, sociale waarden te versterken en economisch levensvatbaar te zijn. De gemeente en de reisindustrie werken nauw samen om te verzekeren dat de bestemming een geweldige plek is zowel om in te wonen, als te bezoeken.

Decorative torn edge

Trollstigen bergweg

De Trollstigen bergweg: een ‘must see’, bij elke haarspeldbocht is een uitkijkpunt over de Geiranger fjord. De Trollstigen loopt van Åndalsnes tot voorbij Geiranger en is onderdeel van route 63. Onderweg niet alleen spectaculaire uitzichten, maar ook watervallen. Hét uitkijkpunt is Trollstigheim, een platform op de top van de bergwand. Je kijkt uit over de haarspeldbochten van Trollstigen en je ziet de Stigfossen-watervallen. Wanneer je bijna bovenaan bent, rijd je vlak naast de waterval en steek je het kletterende water over via een kleine stenen brug.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Cruisen door Geirangerfjord

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Special stay in Geiranger

 • Reissom:
  Meerprijs € 170,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachtingen inclusief ontbijt + fjordcruise

Zoals je mag verwachten in Scandinavië zijn er pareltjes van architectonische schoonheid, die er tussen uit springen. Onze special stay in Geiranger is er zo eentje. Moderne architectuur en op zo’n manier dat de individuele huisjes compleet opgaan in de natuur. Aan twee kanten glas; vanuit je houten bank (met warm kleedje) kijk je uit over de natuur. En ben je onderdeel van de natuur. De gebouwen zijn van duurzame materialen en je hebt alle privacy. ’s Avonds schuif je aan in het restaurant (wanneer je dat wil) en geniet je van lokale gerechten. Of je kookt in je eigen cabin. Neem een duik in de koude rivier en warm daarna heerlijk op in de sauna en hot tub. Hier wil je waarschijnlijk niet meer weg.

Let op: voor de rest van 2021 is er bij deze special stay helaas geen beschikbaarheid meer

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

wildkamperen Noorwegen | Riksja Noorwegen
bouwsteen

Kajak- en kampeeravontuur geheime fjord

 • Norangsfjord
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 540,- p.p. bij min. 3 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Runde | Riksja Noorwegen
bouwsteen

Papegaaiduikers op Runde eiland

 • Fosnavåg - Runde
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 225,- per persoon (bij 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Sognefjord: gletsjerwandeling Jostedalsbreen

 • Sognefjord
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 390,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Dovrefjell | Riksja Noorwegen
bouwsteen

Spot de muskusos in Dovrefjell

 • Dovrefjell
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Rondane Noorwegen | Riksja Noorwegen
bouwsteen

Rondane: bergschoenen aan, veters vast

 • Rondane
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 250 ,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge