Naar boven

Noorwegen met kinderen

Reizen met kinderen

Noorwegen en Zweden met kinderen

Bouw je individuele reis met kinderen

Naar Noorwegen reizen met kinderen? Doen! Of je nu kleine kinderen hebt of grote, een rondreis door Noorwegen is ongetwijfeld een succes. Een paradijs voor outdoor liefhebbers, die willen genieten van pure natuur, adembenemende landschappen, uniek wildlife en vooral veel vrijheid. Want die heb je. Je overnacht in kleinschalige hotels en huisjes, vaak midden in de natuur. Zo wordt je verzorgd én ontzorgd. Geniet van de diepblauwe fjorden vanuit je kajak, ga op elandsafari of raften op een gletsjerrivier. Je reist in je eigen (huur)auto en bepaalt zo je eigen tempo. Stoppen onderweg om te genieten van het uitzicht? Kan. Een bankje opzoeken in de zon om van je lunch te genieten? Kan. ’s Avonds laat naar dat ene uitkijkpunt rijden (omdat het zo lang licht is)? Kan. We hebben verschillende voorbeeldrondreizen door Noorwegen samengesteld. Daarnaast kan je natuurlijk ook een reisadvies op maat krijgen.

Noorwegen met kinderen

Zo reis je door Zweden & Noorwegen met kinderen

Wanneer je met je kinderen op vakantie gaat naar Noorwegen, reis je met een auto door het land. Dit kan je eigen auto zijn of een huurauto. Het voordeel van met je eigen auto op vakantie gaan? Je hoeft het vliegtuig niet in te stappen, waardoor je een stuk duurzamer aan het reizen bent. Daarbij is het natuurlijk al een heel avontuur om met je auto tot aan Duitsland of Denemarken te rijden en dan de ferry te nemen naar Noorwegen. Je zit dan ook niet vast aan een bagagelimiet en kunt zelfs nog boodschappen vanuit huis meenemen (dit is namelijk relatief duur in Noorwegen). Vind je het toch prettiger om met het vliegtuig te gaan is dat natuurlijk ook geen probleem. Wij regelen bij aankomst een huurauto voor jullie. De wegen in Scandinavië zijn goed begaanbaar én je hebt ze bijna voor jou alleen. Bekijk onze tips wanneer je met een (huur)auto door Zweden of Noorwegen reist.

Noorwegen met kinderen - Wandelen
Noorwegen met kinderen - Fjord

Reisperiode

De beste tijd om naar Noorwegen te gaan met kinderen is in de zomer, tussen juni en augustus. Het kan zomaar 28 graden worden in de zomer (afhankelijk van hoe noordelijk je gaat) en het zeewater is ‘zwemproof’. Omdat Scandinavië zo noordelijk ligt heb je in de zomer lange dagen; midzomernacht op 21 juni wordt uitbundig gevierd. Het voordeel van die lange dagen is dat je van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds heel laat optimaal kunt genieten van je reis. Bovendien is het licht in die kleine uurtjes het mooist om foto’s te maken: warm en met een gouden gloed. Houd er rekening mee dat het weer ook wel grillig kan zijn. Een wind- en waterdicht jack is geen overbodige luxe wanneer je bijvoorbeeld gaat hiken in de bergen of de zee op gaat. In de bergen kan de mist blijven hangen, waardoor je ook in de zomer dagenlang temperaturen van een graad of 12 hebt. Reis je in de overige maanden? Dan kan het vrij koud zijn. Komt de zomer niet goed uit, bekijk dan welke reisperiode voor jullie het beste is.

Slaapplekken

Overnachten in Noorwegen kan op veel verschillende manieren. Zo kun je overnachten in een sfeervol berghotel, een vakantiehuisje met eigen kookgelegenheid of back to basic in een tentje midden in de natuur. Zo is er met ieders wens van reizen en budget rekening gehouden. De accommodaties die we gebruiken hebben we zelf bezocht en uitgekozen. Hierbij letten we op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. De huisjes waar je veelal in overnacht liggen in de natuur; je kinderen ravotten buiten of bouwen een hut, terwijl jij geniet van het uitzicht of aan het koken bent. Bij kille avonden warm je met je gezin op bij de houtkachel. De huisjes hebben één tot vier slaapkamers en zijn geschikt voor vier tot tien personen. Ze verschillen enigszins van elkaar, en zijn over het algemeen knus en kneuterig ingericht.

Noorwegen met kinderen - Sognefjord
Noorwegen met kinderen - Gletsjer

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Noorwegen bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Renate, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern