Naar boven

Rondreis Cuba

Unieke individuele rondreizen op maat

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, hier een dagje langer, daar een dagje korter. Met onze flexibele Cuba-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen. Je slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een fijn stadshotel of bij de locals thuis in een Casa Particular? Bel of mail ons: wij, Cuba-experts helpen je graag op weg met het plannen van jouw rondreis Cuba.

Houd er rekening mee dat het in Cuba iets minder vlot gaat dan hier. Daarom hebben we minimaal twee weken nodig om je rondreis Cuba te kunnen vastleggen. Echter des te eerder je boekt, des te groter de kans dat je reis ook daadwerkelijk wordt bevestigd.

Cuba is al decennia een bijzonder eiland met beperkte toegang tot middelen. De afgelopen periode is vooral de toegang tot benzine en auto onderdelen erg beperkt. Hierom bieden wij voorlopig onze rondreizen of bouwstenen alleen aan met transfers naar het midden en westen van Cuba, zodat je op een onbezorgde manier over dit bijzondere eiland in de Caraïbische zee kunt reizen.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Individuele rondreizen in Cuba met transfers

Waarom een rondreis door Cuba?

Cuba is een droombestemming voor menig reiziger. Het is zeker een land waar je ooit een keer naartoe moet. Het idyllische beeld van Afro-Cubaanse dames in kleurrijke klederdracht, die sigaren verkopen klopt zeker. De oude Amerikaanse oldtimers sieren de straten van Havana. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Wat dacht je van de kalksteenbergen in het tabaksdorpje Viñales of de tropische parel Baracoa. Er is genoeg te beleven in Cuba! Lees wat voor plekken je bezoekt tijdens je rondreis door Cuba.

Rijd per oldtimer rond door Havana

Havana is een stad vol vergane glorie, maar in de mooiste zin van het woord. De Cubanen noemen de stad niet voor niks de ‘oude dame’. Hier vind je pastelkleurige koloniale panden met afgebladderde verf. Op iedere hoek van de straat spelen oude Cubaanse mannen muziek en voelt het soms alsof je terug bent in de jaren 50. Ondanks de ‘oudheid’ blijft het haar charme houden. En hoe kun je de stad het beste ontdekken? Per Amerikaanse oldtimer met chauffeur natuurlijk! Zo zie je het historische Havana Vieja, maar ook de beruchte Plaza de La Revolucion, waar toenmalig president Fidel Castro zijn toespraken hield. Om in de Cubaanse sfeer te verblijven is een bezoekje aan het Museo Del Ron Havana Club een must. Hier leer je alles over de rum en proef je natuurlijk een verfrissende mojito. Je rondreis Cuba is niet compleet zonder een bezoek aan Havana.

Draai sigaren in Viñales

Naast rum staat Cuba bekend om de sigaren. De beste tabak komt uit de regio Pinar del Rio. Het stadje Viñales is bij uitstek de ideale plek het ambacht van het sigaren draaien te bewonderen. Zodra je het slaperige stadje binnenrijdt, sta je oog-in-oog met de reusachtige kalksteenbergen. Verken Viñales te voet of te paard. Je rijdt dwars door tabaks- en bananenvelden, langs boerderijen en droogschuren. En wie weet proef je nog een Cubaanse sigaar.

Ga salsadansen in Trinidad

Het kleurrijke Trinidad is een lust voor het oog. De straten zijn bezaaid met kinderkopjes. De oudste generatie mannen komen samen op het plein om muziek te spelen met elkaar. Er komen veel dagjestoeristen en dat is zonde, de stad komt pas echt tot leven in de avond. Rond het centrale plein Casa de la Música, komen locals en toeristen samen voor een uitbundig feestje. Hierdoor proef je meer van het lokale leven. Dans mee tot in de late uurtjes en slaap erna bij de locals in een oud Cubaans huis. Dit is op en top Cuba.

Geniet van één van de vele stranden

Na een bezoek aan de vele sfeervolle steden is het fijn om enkele dagen te relaxen. Cuba heeft genoeg parelwitte stranden. Je kunt eigenlijk geen foute keuze maken. Het plaatsje Maria la Gorda is een afgelegen strand in het meest westelijke puntje van Cuba. Je vindt er een natuurlijk zandstrand met palmbomen, het natuurgebied Guanahacabibes en een prachtig onderwaterwereld. Of wat dacht je van het paradijselijke Cayo Largo? Dit is één van de mooiste stranden die we ooit zagen. Er heerst een laidback eiland-gevoel en spot je waterschildpadden. Varadero is toeristisch en staat bekend om de vele resorts. Hier regelen we een casa particular, zodat je nog steeds in de lokale sfeer blijft. Hier geniet je van de hagelwitte stranden en sluit je bijvoorbeeld je Cuba rondreis relaxt af.

Ontdek Santiago de Cuba

Santiago staat bekend als de bakermat van de Cubaanse muziek. Dit is ook de geboorteplaats van veel bandleden van de wereldberoemde Buena Vista Social Club. Het is een authentieke stad met een bewogen geschiedenis. Fidel Castro gebruikte deze stad om zijn revolutie te starten. Verken het casco histórico (oude centrum) waar je de Cubaanse sfeer proeft van muzikanten op straat en jongeren die samenkomen op het plein om te kletsen. Een leuke tip: bezoek deze stad in juli, want dan wordt carnaval uitbundig gevierd. Een once in a lifetime-ervaring om mee te maken tijdens je rondreis door Cuba.

Snuif het plattelandsleven in Camaguey

In het midden van Cuba vind je Camaguey. Het stadje ligt midden in het veelteeltgebied en is een charmante plek. Hier slenter je door een labyrint van kronkelende straatjes en ga je op bezoek bij een ranch. Leer hier de kneepjes van het platteland. Het oude kleine centrum heeft koloniale gebouwen met binnenplaatsen vol met planten. Echt weer anders dan de rest van Cuba.

Veel gestelde vragen over Cuba

  • Welke valuta gebruiken ze in Cuba?
  • Wat is de beste reistijd voor Cuba?
  • Heb ik een visum nodig voor een reis naar Cuba?
  • Wat zijn populaire reisroutes door Cuba?
  • Is Cuba geschikt voor een rondreis met kinderen?
background-pattern