Rondreis Cuba

Unieke individuele huurauto-rondreizen

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, hier een dagje langer, daar een dagje korter. Met onze flexibele Cuba-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen. Je slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een fijn stadshotel of bij de locals thuis in een Casa Particular? Bel of mail ons: wij, Cuba-experts Dayna en Sandra, helpen je graag op weg met het plannen van jouw rondreis Cuba.

Houd er rekening mee dat het in Cuba iets minder vlot gaat dan hier. Daarom hebben we minimaal vier weken nodig om je rondreis Cuba te kunnen vastleggen. Indien je last minute nog naar Cuba wilt, raden wij je aan om per bus of privétransfer te reizen. Dit kunnen wij vaak binnen twee weken nog wel reserveren. Echter des te eerder je boekt, des te groter de kans dat je reis ook daadwerkelijk wordt bevestigd. Wil je liever een Cuba-rondreis maken met de bus? Kijk dan bij onze rondreizen per bus.

✔ Boek vóór 1 september 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.
We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd
1
2
3

Onze rondreizen door Cuba per huurauto

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Tips en veel gestelde vragen over een rondreis Cuba

De beste reisroute voor een rondreis Cuba

Een reis naar Cuba staat niet ieder jaar op de planning. Om voluit te kunnen genieten van de bestemming is het daarom handig een goed beeld te krijgen van de beste reistijd, maar ook wat een handige route is voor tijdens je Cuba reis.
In 2 weken tijd kun je al een heel afwisselende Cuba rondreis maken, waarbij je zowel een stuk natuur, cultuur en strand kunt combineren. Start de reis in Havana en proef de koloniale sfeer, vervolg de reis naar de tabaksvelden van Vinales. Trek te paard het platteland op als een echte Cubaan en rook een zelfgedraaide sigaar op de tabaksplantages. In kleurrijk Trinidad krijg je de salsa vibes mee op de trappen bij Casa de la Musica. Sluit de reis af op een van de witte zandstranden met een mojito in de hand. Heb je iets langer de tijd voor een rondreis, breid dan deze route uit met een plekje tussendoor in het westen van Cuba op een wit bountystrand op Playa Larga of trek meer richting het oosten waar je nog veel meekrijgt van Che Guevera of ontdek de muziekstad Santiago.

Wat is de beste reistijd om naar Cuba te gaan?

Cuba ligt in de Caribean en kent daarbij een officieel orkaanseizoen. In deze periode kan het dus voorkomen dat je te maken krijgt met een fikse storm en in de piekmaanden is daarin ook echt de kans op een orkaan. Het seizoen loopt van juli tot en met half november. Waarin de piekmaanden echt september en oktober zijn. Aangezien veel reizigers echt reizen in juli en augustus, zien we ook voor Cuba dat dit nog steeds erg populaire maanden zijn om een rondreis Cuba te plannen. Mocht je meer informatie willen over het klimaat, bekijk dan onze klimaatpagina Cuba voor meer ins en outs.

Kan ik de bovenstaande Cuba reizen nog aanpassen?

De bovenstaande Cuba rondreizen zijn voorbeeld routes die je kunt afleggen binnen een bepaalde tijd. Aangezien je de reis individueel maakt, kies je zelf voor de datum waarop je wilt vertrekken, maar kun je ook nog verschillende aanpassingen maken in de reisroute. Vind je het leuk om zelf een route uit te stippelen, bekijk dan zeker onze Cuba bouwstenen. Dit zijn korte reizen van 3 tot 5 dagen, waarbij je verschillende plekken met elkaar kunt combineren. Ook bovenstaande rondreizen zijn opgebouwd vanuit deze bouwstenen. Mocht je hier en daar een nachtje extra op een bepaalde locatie willen verblijven, dan is dat ook mogelijk. Kies precies de route en de excursies die passen bij je wensen.

Is de Cuba rondreis individueel of met een groep?

Tijdens de Cuba reis, reis je individueel. Kies een rondreis per bus of met eigen huurauto en reis van plek naar plek. De accommodaties en excursies waarvan wij vinden dat je die niet mag missen, hebben we alvast voor je ingepland. Ter plaatse heb je wel voldoende vrijheid om zelf op pad te gaan, rond te struinen in bijzondere steden en kies je zelf de restaurantjes uit. Ook kun je vaak eten in de casa’s waar je verblijft. De eigenaren van de casa’s zijn zeer gastvrij en vinden het leuk om de cubaanse specialiteiten te laten proeven. Vaak zijn de kookkunsten nog beter dan in de restaurants die je tegenkomt.
De reis is dan wel individueel, maar dat betekend niet dat we er niet voor je zijn tijdens de rondreis Cuba. Mocht je hulp nodig hebben, loopt er iets niet goed, dan zijn onze lokale agenten 24 uur per dag bereikbaar. Ook hebben we in Nederland een telefoonnummer die je 24 uur per dag kunt bereiken, zodat we je altijd kunnen bijstaan, mocht er tijdens de reis iets voorvallen.

Hoe reis je in Cuba?

In Cuba heb je verschillende mogelijkheden om van plek naar plek te reizen. Zo kun je met de Viazul bus reizen of reis je met een eigen huurauto. Aan beide vervoersmiddelen zitten zo de voor- en nadelen. Reis je met de bus van plek naar plek, heb je voldoende de tijd om lekker naar buiten te turen en hoeft je niet op te letten op de weg. Aangezien Cuba niet een heel ontwikkeld wegennet heeft, zijn niet altijd de wegen goed aangegeven en verlicht. Daarbij komt dat de kwaliteit van de wegen niet overal even goed is. Het andere voordeel van een Cuba reis met de bus, is dat dit relatief goedkoper is. Ben je juist opzoek naar meer vrijheid in de reis om de dag in te delen, zoals je dit zelf prettig vind. Dan is de keuze voor een eigen huurauto prettiger. Je hebt geen bustijden om rekening mee te houden en kunt vertrekken wanneer jij wilt. Het reizen met een huurauto is vaak wel iets kostbaarder. Wil je meer informatie over het vervoer, bekijk dan de vervoerspagina.

Praktische informatie voor, tijdens en na je Cuba rondreis.

Om je goed voor te kunnen bereiden op de reis naar Cuba, hebben we een aantal informatiepagina’s uiteen gezet. Zo is het goed om meer te weten over een visum naar Cuba, de gezondheidszaken en de geldzaken. Dit werkt voor een bestemming als Cuba net even anders, waardoor het fijn is dit van te voren goed voor te bereiden. Zo kun je bij aankomst in Cuba direct gaan genieten van de bestemming en hoef je niet meer bezig te zijn met de praktische zaken.

Veel gestelde vragen over Cuba

  • Welke valuta gebruiken ze in Cuba?
  • Wat is de beste reistijd voor Cuba?
  • Heb ik een visum nodig voor een reis naar Cuba?
  • Wat zijn populaire reisroutes door Cuba?
  • Is Cuba geschikt voor een rondreis met kinderen?