Naar boven

Klimaat en beste reistijd Cuba

Algemene informatie

Beste reistijd Cuba

Cuba heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar temperaturen van circa 27°C en veel dagen zon. ’s Avonds koelt het iets af (naar circa 20°C), een prettige temperatuur voor een frisse mojito op één van de Pleintjes van Havana. Cuba is dan ook het hele jaar door een aangename vakantie bestemming.

De beste periode voor een rondreis door Cuba is onze winterperiode, het is er dan droog en zonnig. In het voorjaar en de zomer kan er af en toe een tropische bui vallen. Meestal duren ze een uurtje en waaien dan weer over, soms blijven ze de hele middag hangen. Omdat Cuba een eiland is trekken de luchten onder invloed van de zeewind snel weer open. In deze periode is de luchtvochtigheid hoog en voelt het snel klam aan. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met een gemiddelde temperatuur van ruim 30°C. Veel reizigers plannen tijdens hun rondreis een verfrissend verblijf aan één van de stranden van Cuba.

Orkaanseizoen

Voor het gehele Caribische gebied geldt een officieel orkaanseizoen van juli tot ongeveer half november. September en oktober zijn hierin de piekmaanden. Jaren van weinig/geen orkanen worden afgewisseld met actieve seizoenen. Ondanks de kans op orkanen, reizen de meeste van onze reizigers (en met hun vele anderen) in juli en augustus naar Cuba. Dit zijn dan ook hoogseizoensmaanden voor Cuba.

Vier je je vakantie op Cuba, net als er een orkaan over raast, dan bestaat de kans dat je je vakantie moet aanpassen omdat er bepaalde gebieden niet meer bereikbaar zijn. Houd er rekening mee dat natuurgeweld niet gedekt wordt door een verzekering.

Als je op zoek bent naar meer informatie over orkanen dan kunnen we de website van Het “National Hurricane Centre” in Miami, Florida aanraden. Dit is een officiële instantie met veel en goede informatie over orkanen – “hurricanes”. Zie ook de website van het National Hurricane Center.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde
temperatuur
26 °C 27 °C 28 °C 31 °C 31 °C 32 °C 33 °C 33 °C 32 °C 30 °C 28 °C 27 °C
Dagen
regen
11 9 9 12 18 22 21 25 25 21 14 10
background-pattern