Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Cuba

Trek met een paard door de karstbergen van Viñales heen, drink een Cuba Libre in Havana en dommel weg onder de palmbomen van de Caraïbische stranden. Wij hebben de beste plekjes in Cuba alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Cuba reis samen.
Decorative torn edge

Bestemmingsexpert

Sandra

"Cuba: het land van de rum, sigaren, oldtimers en spierwitte stranden. En zoveel meer dan dat: prachtige natuur, de bijzondere cultuur, de salsa en swingende muziek en de vriendelijke Cubanen. De jaren '50 sfeer, de vriendelijke mensen, de (nog levendig aanwezige) historie; een ervaring die ik niet snel zal vergeten."

Onze favoriete plekken

Logeren bij de locals

Een land bezoeken nemen ze in Cuba letterlijk, want bij de mensen thuis slapen is hier heel gewoon. Tijdens je rondreis slaap je vaak in casa particulares, oftewel bij de Cubanen in huis. Met alle liefde wordt je ontvangen en slaap je in een vers verschoond bed en kun je aanschuiven bij een traditionele maaltijd. Na een avond kennismaken weet je meteen meer over de omgeving en hoor je echte insider-tips. Op deze manier reizen levert jou mooie ervaringen op, extra Spaanse woorden en zorgt ervoor dat er door de casa’s wat bijverdiend wordt, win-win! Bij onze bouwstenen in Vinales en in Trinidad & Santa Clara slaap je bij de locals thuis.

Happy in Havana

Een paar dagen slenteren door de Havana is iets wat je niet wil overslaan tijdens je Cuba-vakantie. Deze stad schreeuwt geschiedenis en heeft een en al karakter. De koloniale gebouwen, tuffende oldtimers, salsamuziek en natuurlijk sigaren. Wanneer je wandelt door de oneindige oude straten en sfeervolle pleinen, kom je er gauw genoeg achter dat dit wel een hele speciale plek is. Neem daarom de tijd voor Havana en geniet op een terras van een liveband en spotgoedkope mojito’s. We raden ook aan om langs de Malecon te wandelen, zeker in de avond. Deze kilometers lange boulevard gaat van het oude centrum naar de buitenwijken en is een populaire plek waar de Habaneros samenkomen.

Snorkelen tussen verscholen grotten

Als je opzoek bent naar verscholen rustige plekjes, dan is Playa Larga in de Varkensbaai de plek waar je wil wezen. Hier vindt je verborgen grotten, snorkel je in helder water en is de grootste zoutwatergrot van Cuba. Daarnaast zijn er in de buurt moerassen met hagedissen en lagunes met dobberende vogels. Er is voldoende te ontdekken en dit kun je heerlijk op je eigen tempo doen met een casa als thuisbasis. Dit is echt een vakantie-moment in Cuba!

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Cuba? En hoe zit het met auto rijden? Wat is de beste maand om naar Cuba te reizen? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Cuba-rondreis.

background-pattern