Inspiratie voor je vakantie in Cuba

Trek met een paard door de karstbergen van Viñales heen, drink een Cuba Libre in Havana en dommel weg onder de palmbomen van de Caraïbische stranden. Wij hebben de beste plekjes in Cuba alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Cuba reis samen.

Onze favoriete plekken

Logeren bij de locals

Slapen bij die ene tante (en oom) die al jaren in het verre Cuba wonen. Zo voelt het wel even als je in een casa particular slaapt! In kleine steden, zoals Trinidad, staat een gastvrij gezin voor je klaar om je in hun huis te ontvangen. De bedden zijn verschoond, er liggen schone handdoeken klaar en de Cubanen laten je zien waar je alles kunt vinden, geven je nog tips voor de omgeving en maken zelfs met liefde een fijn diner voor je klaar. Het is een unieke manier om een inkijkje te krijgen in het leven van de Cubanen en als mooie bijkomstigheid nog wat woordjes Spaans op te pikken. Bij onze bouwstenen in Vinales en in Trinidad & Santa Clara slaap je bij de locals thuis.

Happy in Havana

Havana is met zijn koloniale gebouwen, oldtimers, sigaren en salsamuziek een indrukwekkende stad. Je kunt er gemakkelijk dagenlang rondstruinen. Het oude centrum van Havana is een aaneenschakeling van oude straatjes en sfeervolle pleinen vol restaurants, bars en winkels. Wandel na zonsondergang naar Plaza de Cathedral, wat ’s avonds prachtig verlicht is. Op een terrasje op het plein, met de muziek van een live band op de achtergrond, smaakte de moijto hier ons erg goed. Daarnaast raden we aan om in de avond een wandeling langs de Malecon te maken. De Malecon is een kilometers lange boulevard die van het oude centrum naar de buitenwijken van Havana loopt. Een wandeling over deze boulevard vonden wij een hele belevenis. Het is een populaire hang-out van de Habaneros die hier graag flaneren om te zien en gezien te worden.

Snorkelen tussen verscholen grotten

In de Varkensbaai ligt Playa Larga, een goede optie voor reizigers die op zoek zijn naar een verscholen, rustig plekje. Het plaatsje is klein en er hangt een gezellige, gastvrije sfeer. Ga op zoek naar de verborgen grotten, waar je met je snorkel het heldere water in springt. Hier vind je ook de grootste zoutwatergrot van Cuba. Slaap bij een Cubaans gezin in huis, dicht bij de zee, en geniet van een maaltijd van de moeder des huizes. Zin om de buurt te verkennen? Je vindt er moerassen met hagedissen en lagunes met ronddobberende vogels.

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Cuba? En hoe zit het met auto rijden? Wat is de beste maand om naar Cuba te reizen? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Cuba-rondreis.