Naar boven

Havana straat op Cuba

Easy Going: Havana’s pleintjes

bouwsteen

 • Reisschema:
  Havana
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  ontdek Havana op eigen houtje
 • Reissom:
  € 175,- p.p. bij 2 personen
✔ Aankomsttransfer in een oldtimer en verblijf in casa traditional vlakbij het stadshart

✔ Welkomsmeeting met tips en suggesties voor je reis

✔ Optionele oldtimertour en stadswandeling met gids

✔ Ook mogelijk om in een casa Ambiance of koloniaal hotel te overnachten
cuba havana oldtimer
Decorative torn edge

Dag 1 – Havana, aankomst

In de loop van de avond land je op de luchthaven van Havana. We zorgen dat er een Amerikaanse oldtimer voor je klaar staat die je, in stijl, naar casa vlakbij het oude centrum van de stad brengt. Het centrum is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed en veel gebouwen zijn of worden gerestaureerd. De kamers van de door ons geselecteerde casa’s doen wat betreft comfort vrijwel niet onder aan een hotelkamer en omdat het een kleinschalige privé onderneming is, is het serviceniveau er hoog. Je hebt hier beschikking over een eigen kamer met warme douche, toilet en er is airconditioning. Loop na aankomst door het oude centrum in de sfeer van de stad in je op te nemen. Om je heen zie je klassieke oldtimers, paard-en-wagens en oude gebouwen en op de achtergrond hoor je de klanken van de salsa…welkom in Cuba!

Decorative torn edge

Dag 2 – Fietsen door Havana

In Havana kun je lopen tot de blaren onder je voeten staan en nóg niet alles gezien hebben. Er is zoveel. Ontlast je voeten een beetje en ontdek de stad deels per fiets. Je gids neemt je dan mee naar verschillende wijken van de stad waar je niet zo gemakkelijk naartoe wandelt. Zo zie je ook Plaza de la Revolucion waar voormalig President Fidel Castro zijn toespraken hield. Zonder je te overspoelen met jaartallen en feiten vertelt de gids je alles over ‘zijn’ stad. Na twee uur eindigt de tour. De rest van de middag heb je de tijd om op eigen houtje de stad verder te verkennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij ’the white house’ van Cuba, het Capitolio en drink een mojito in de de beroemde bar ‘Bodeguita del Medio’ waar Hemingway zijn mojito’s dronk. ’s Avonds gingen we naar de Casa de la Musica in Miramar waar vaak bekende salsabands optreden.

Soms vragen reizigers ons of het ook mogelijk is om in het beroemde hotel Nacional te verblijven. Hotel Nacional staat bekend als het hotel waar voorheen vele maffiosi verbleven en het is een behoorlijk imposant gebouw. Wil je hier overnachten tijdens je verblijf in Havana, vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Havana, Vertrek

Na het ontbijt haal je de auto op of stap je op de bus en dan begint je rondreis door Cuba. Je kunt richting het westen reizen voor de bouwstenen Tussen de tabaksheuvels en Op pad in Cuba’s ecotuin of de reis starten in Trinidad.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Easy Going: Havana’s pleintjes

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Oldtimertour in Havana Cuba
Variant
1

Optionele excursie: Oldtimer stadstour door Havana

 • Reissom:
  € 68,- p.p bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  oldtimer stadstour en wandeling met gids

In Havana kun je  lopen tot de blaren onder je voeten staan en nóg niet alles gezien hebben. Er is zoveel. Ontlast je voeten een beetje en ontdek de stad deels per Amerikaanse oldtimer. Het oude gedeelte, met smalle straatjes, verken je wel te voet. Samen met chauffeur en Engelstalige gids rijd je in twee uur langs verschillende wijken in de stad. Vervolgens ga je te voet verder.  Zo zie je niet alleen het historische Havana Vieja, maar ook de ambassadewijk Miramar. Bekend om de koloniale villa’s en Plaza de la Revolucion waar voormalig President Fidel Castro zijn toespraken hield. Zonder je te overspoelen met jaartallen en feiten vertelt de gids je alles over ‘zijn’ stad. In korte tijd ken je alle inns en outs en ben je vele foto’s verder. De tour eindigt rond het middaguur.

Decorative torn edge
Casa Ambiance in Havana Cuba
Casa Ambiance in Havana Cuba
Casa Ambiance in Havana Cuba
Casa Ambiance in Havana Cuba
Variant
2

Verblijf in casa ambiance

 • Reissom:
  € 195,- p.p bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een casa ambiance met ontbijt, oldtimer transfer van de luchthaven naar je hotel

De casa’s in deze categorie zijn ruimer, lichter en liggen middenin het oude centrum van Havana. De eigenaren besteden aandacht aan het interieur, waardoor het kleurgebruik en decoraties meer met elkaar in evenwicht zijn. Ook is er altijd een dakterras, balkon of patio waar je na een dagje slenteren kunt bijkomen van alle indrukken. Het grootse verschil is dan ook dat de casa’s in deze categorie vooral iets sfeervoller zijn.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Tussen de tabaksheuvels van Viñales

 • Viñales
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Cuba Trinidad uitzicht
bouwsteen

Living la vida local in Trinidad, Cuba

 • Santa Clara - Trinidad
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 148,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern