Naar boven

Op pad in Las Terrazas

Op pad in Las Terrazas

bouwsteen

 • Reisschema:
  Las Terrazas
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  eco-tour in omgeving met gids
 • Reissom:
  vanaf € 188,- p.p. bij 2 personen
✔ Enige eco-hotel van Cuba

✔ Oude koffieplantages en ruïnes van slavenbarakken,

✔ Er groeien veel varens, orchideeën, begonia’s en andere bloemen

✔ Natuurlijke baden Baños de San Juan zijn op loopafstand

✔ Met een gids op stap in de omgeving

✔ Deze bouwsteen is ook in te korten zodat je één nacht in het hotel logeert

Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Las Terrazas

Las Terrazas ligt midden in bosrijke heuvels en is een door Unesco beschermd natuurreservaat. In de jaren ’70 was dat heel anders; het landschap was kaal door buitensporige houtkap. De regering startte een herbebossingsprogramma en bouwde een ecologisch hotel bovenop een heuvel bij het dorp. Boeren uit de streek kwamen er werken en kregen betere leefomstandigheden. Ze hoefden geen land meer te bebouwen, waren dus niet meer afhankelijk van de grond en kapten niet meer. Velen kennen de omgeving op hun duimpje en werden opgeleid tot gids.

De receptie van het hotel is gebouwd om een grote boom heen, door een gat in het dak kan hij rustig doorgroeien. Het hotel heeft een zwembad, restaurant en open bar. Kamers zijn voorzien van airco, sommige hebben een bad en veel kamers kijken uit op het forelmeer en de groene heuvels.

Decorative torn edge

Dag 2 – Las Terrazas, verblijf en excursie ‘Amor, naturaleza y historia’

Vandaag ga je met een gids de omgeving van Las Terrazas verkennen. Omdat niet alles op loopafstand is, is de tour deels per ‘eigen’ huurauto en deels te voet. Je krijgt eerst uitleg over het ecoproject en informatie over de plekken die je vandaag gaat bezoeken en daarna ga je op pad. Je bezoekt oude koffieplantages en een tropische tuin, drinkt koffie met de Cubanen bij Casa del Campesino en bij Baños de San Juan kun je een duik nemen in de natuurlijke baden. De lunch is inbegrepen.

Ga ’s avonds in het dorp eten bij een paladar; een restaurant van een Cubaanse familie (en niet van de staat). Er is hier zelfs een vegetarisch restaurant waar wij érg lekker aten. Ben je in het weekeinde in Las Terrazas, neem dan ’s avonds een kijkje in de lokale disco. Mensen van alle leeftijden uit het dorp en de omgeving houden er vaak spontane danswedstrijden. Na het zien van de dansmanoeuvres van de lokale 60 plussers durf je amper meer op te staan.

Decorative torn edge

Dag 3 – Las Terrazas, vertrek

Na het ontbijt en een laatste kop koffie eindigt het verblijf in de Sierra del Rosario. Vervolg je reis oostwaarts richting Santa Clara en Trinidad: wil je écht graag de Varkensbaai zien, een kale kuststrook waar de Amerikanen Cuba binnenvielen, sla dan halverwege af naar Playa Larga, dan kom je er langs. Wij raden echter aan om de autopista te volgen naar Santa Clara waar het Che Guevara monument staat, één van de belangrijkste monumenten van Cuba.

Wil je in het westen van Cuba blijven, ga dan naar de tabaksvelden bij Viñales.

Decorative torn edge

Alternatief bij ontbreken beschikbaarheid ecohotel

De beschikbaarheid van het enige ecohotel in Cuba is het hele jaar door zeer beperkt. Wanneer dit hotel geen beschikbaarheid meer heeft, boeken we een casa traditional voor je in Soroa, gelegen in de heuvels van Sierra del Rosario, op zo’n 23 kilometer van Las Terrazas. Soroa heeft de grootste orchideeëntuin in Cuba. Deze tuin bezit 700 verschillende soorten orchideeën, waarvan er 250 oorspronkelijk uit Cuba komen. In de casa heb je een eigen kamer met badkamer en kun je lekker bijkomen in de schommelstoel in de tuin. De kamers zijn goed verzorgd en de service in dit Cubaanse huis is vriendelijk. De excursie is in Las Terrazas, waar je naartoe rijdt en deels met de auto en deels wandelend samen met een gids de tropische omgeving verkent.

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Op pad in Las Terrazas

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Tussen de tabaksheuvels van Viñales

 • Viñales
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Living la vida local in Trinidad, Cuba

 • Santa Clara - Trinidad
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 148,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern