Naar boven

Visum Cuba

Voorbereid op reis

Cuba local rondreis

Heb je een visum nodig voor Cuba?

Reizigers naar Cuba met een Nederlandse of Belgische identiteit hebben een paspoort (reispas) nodig dat nog 6 maanden na terugkomst geldig is. Daarnaast is voor een rondreis Cuba een toeristenkaart vereist, in de volksmond meestal visum genoemd. Je visum voor Cuba moet voor vertrek geregeld zijn.

Als je je vakantie boekt bij Riksja Cuba, wordt een visum door ons geregeld. De kosten zijn € 22,50. Als je langer dan 30 dagen op Cuba blijft, dan moet je in Cuba je visum verlengen. Houd er rekening mee dat dit behoorlijk wat tijd kan kosten en dat het lastig te regelen is wanneer je geen Spaans spreekt. De toeristenkaart bestaat uit twee identieke helften. De douane neemt een helft in bij aankomst. Bewaar de andere helft goed; je levert het bij vertrek weer in, als bewijs dat je Cuba weer verlaat.

Houd hiernaast rekening met het feit dat je voldoende verzekerd dient te zijn voor medische kosten of kosten van medisch beleid. Naast je ziektekostenverzekering is het van belang dat je over een reisverzekering (reisbijstandsverzekering) beschikt die deze kosten dekt. Zorg ervoor dat je bij aankomst op Cuba kunt aantonen dat je voor zowel de reis- als de ziektekostenverzekering over een polis beschikt in Nederland/België. Hiervoor dien je een geldig bewijs mee te nemen zoals een verzekeringspas of polisblad. Cuba accepteert geen verzekeringen die lopen bij een Amerikaans bedrijf. Mocht je ter plaatse niet in het bezit zijn van de gewenste verzekeringen, dan word je verplicht deze op Cuba af te sluiten. Omdat dit hoge kosten met zich mee kan brengen en dit aan het begin van je reis veel tijd in beslag kan nemen bij de douane, raden wij dit af.

Reizen naar Amerika
Ben je van plan om binnenkort naar Amerika te reizen en ben je op of na 12 januari 2021 in Cuba geweest? Dan kunt u geen ESTA aanvragen. Je kunt wel een visum aanvragen. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

background-pattern