Naar boven

Ranchos van Camaguey

bouwsteen

 • Reisschema:
  Camaguey
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  als tussenstop of vrije tijd
 • Reissom:
  € 118,- p.p. bij 2 personen
✔ Koloniaal centrum met kronkelende straatjes
✔ Bezoek de stallen van Belen ranch, waar stieren en raspaarden worden gefokt
✔ Maak een bosrit door beschermd natuurgebied
✔ De bosrit en lunch op het platteland zijn niet vooraf te regelen
✔ Ter overbrugging van de afstand is 1 nachtje ook voldoende
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Camaguey Cuba

Komend uit Trinidad is het effectief 5 uur rijden naar Camaguey, maar onderweg stop je waarschijnlijk nog in de Valle de los Ingenios en lunch je wellicht in Sancti Spiritus. Je komt dan aan het eind van de dag in de stad aan.

Vanuit Santiago passeer je op weg naar Camaguey eerst het grootste gebergte van Cuba, de Sierra Maestra. Daarna rijd je door de heuvelachtige provincie Granma voor je gevoel dwars door maïs- en suikerrietvelden heen. Het laatste deel van de rit is vlak en landelijk, vol authentieke dorpjes, veeboerderijen en her en der een boertje te paard op weg naar huis.

Opvallend is dat het platteland rond Camaguey door veel toeristen genegeerd wordt, ze rijden de dag na aankomst gelijk verder. Jammer, want je bent hier in het Texas van Cuba! We raden daarom, als je genoeg tijd hebt, niet één maar twee nachten aan. Zodoende heb je de gelegenheid een dagje met de auto te toeren door dit veeteeltgebied.

Decorative torn edge

Camaguey heeft een onlogische stadsindeling en de straten zijn éénrichting en kronkelig. Een leuke eerste indruk van de stad krijg je als je je voor 1 CUC naar je hotel laat leiden door een jongen die op de fiets voor je uit crost; onderwijl steeds fanatiek achterom kijkend of je hem nog wel volgt.

Je verblijft in een hotel in het centrum van Camaguey. Wil je nog wat van Camaguey zien, laat je dan rondrijden door een fietstaxi. Voor zo’n 5 CUC (per fietstaxi) word je een uur door het centrum gereden. We hadden mazzel dat onze fietser redelijk Engels sprak en van alles uitlegde. Zo zie je in Camaguey veel tinajones; grote, aardewerken kruiken die vroeger dienden om water in te bewaren voor tijden van droogte. De grootste heeft een omtrek van vier meter en is anderhalve meter hoog. Leuk souvenirtje..

Decorative torn edge

Dag 2 – Camaguey, verblijf

Wanneer je een rustig dagje wilt, maak dan een wandeling door het oude centrum, het is ideaal wandelgebied met veel koloniale gebouwen met binnenplaatsen vol bougainvilles en andere planten. Plaza San Juan de Dios is een met keien geplaveid plein met huisjes en een kerkje, daterend uit de 18e eeuw. In de buurt vind je een lokale markt om over te struinen en smalle, stille straten.

Er zijn weinig toeristen en Camagueyanen gaan graag met je in gesprek. Doe je dat, dan vind je jezelf ineens midden in hét spelletje van Cuba; domino. Voor je het weet is het avond en sta je in de lokale rum uit te proberen.

Decorative torn edge

Heb je zin om de natuur in te gaan, vertrek dan om ca. 9:30 uur naar de Rancho El Belen. Deze boerderij ligt in de Sierra del Chorrillo, een beschermd natuurgebied wat voornamelijk uit vlak landschap bestaat met wat kleine heuvels. De provincie Camaguey is warmer en droger vergeleken met de rest van Cuba. De weg naar El Belen is platteland Cuba op zijn mooist. Ossenkarren, kinderen die in uniform naar school gaan, geiten op de weg, man op de bok van paard en wagen, je blijft genieten.

Na het pittoreske dorpje Najasa sla je linksaf richting de poort die toegang geeft tot de ranch. Dan volgt nog een kwartier hobbelen over een onverharde weg die volledig in bezit lijkt te worden genomen door de omliggende bossen. Eenmaal aangekomen bij de ranch kun je in de stallen stieren, herten en raspaarden zien zoals wij ze kennen; groot en bruin. Helaas is de ranch niet altijd open en bestaat de kans dat als je er aankomt hij gesloten is, vraag er even naar bij de eigenaar van je casa particular voor je vertrekt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Camaguey, vertrek

Na het ontbijt eindigt de bouwsteen en reis je verder oost- of westwaarts. Vanuit Camaguey Cuba bereik je in 5 uur de salsastad Santiago de Cuba. Wil je het grootste gebergte van Cuba in, stap dan In de voetsporen van Che en Fidel.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Ranchos van Camaguey

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Patio casa, Camaguey
Hal casa, Camaguey
Kamer casa, Camaguey
Variant
1

Verblijf in een casa traditional

 • Reissom:
  € 83,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een casa ambiance met ontbijt

In Camaguey heb je grote huizen met hoge plafonds en bloemrijke patio’s of tuinen. Er zijn weinig middenklasse hotels; overnachten in een casa particular is een mooi alternatief voor een duur boetiekhotel. De privéonderneming is goed voor hun inkomen en jou geeft het de gelegenheid om de Cubaanse cultuur beter te leren kennen. Wellicht vind je de inrichting van je kamer iets te kitsch maar het is typisch Cubaans. De door ons geselecteerde kamers voldoen aan strenge eisen: je hebt de beschikking over een eigen warme douche, toilet, elektra en er is airconditioning.

Exclusief: autohuur. De bosrit en lunch op het platteland; dit is niet vooraf te regelen, vraag informatie in de casa ter plaatse.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Buena Vista Santiago de Cuba

 • Santiago de Cuba
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 95,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

In de voetsporen van Che en Fidel

 • Sierra Maestra
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern