De 10 vetste watergadgets voor op reis

blog

Geschreven op
donderdag 16 augustus
Geschreven door
Delen op social media

Hoera, het is tijd voor vakantie! Om ervoor te zorgen dat je reis niet in het water valt – letterlijk – zijn er handige gadgets die je spullen hoog en droog houden. Al heb je voor sommige hebbedingen zelfs wat nattigheid nodig … Kijk je mee?

1. Houd je waardevolle items droog

Als je weleens in het regenseizoen hebt gereisd, dan ken je het fenomeen ongetwijfeld: je wandelt lekker buiten, wanneer je opeens wordt overvallen door een enorme plensbui. Moessonregens kunnen pittig zijn en werkelijk álles doordrenken. Nu hoeft dat niet zo erg te zijn (in hitte kan het zelfs wel even lekker zijn en je kleding droogt toch zo weer), ware het niet dat je camera en telefoon daar net iets anders over denken. De oplossing? Een dry sack! Hier doe je je waardevolle spullen in en dan hoef je in elk geval niet bang te zijn dat die een koutje vatten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van 1 liter tot wel 35 liter. Jammer dat je er zelf net niet in past …

2. Nooit meer een verzopen telefoon

Is een dry sack je wat veel van het goede, maar wil je wel je telefoon overal mee naartoe kunnen nemen? Gelukkig bestaat er ook zoiets als een waterdichte zak voor je telefoon. Zo kun je zonder zorgen kiekjes maken bij het zwembad of in zee zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je mobieltje uit je handen laat vallen. Want laten we wel wezen, als je telefoon érgens niet van houdt, dan is het van water!

3. Muziekje hier, muziekje daar, muziekje overal

Voor je medereizigers is het natuurlijk wel zo vriendelijk als jij je favoriete muziek lekker met oordopjes luistert, maar er zijn van die momenten dat je iedereen wilt laten meegenieten. Tijdens een poolparty of op een boot bijvoorbeeld. En dan heb je met bovenstaande tip er wel voor gezorgd dat je telefoon niet verdrinkt, maar nu de muziek nog … Er zijn tal van (spat)waterdichte speakers op de markt, van heel goedkoop tot superprijzig. Onze favoriet is misschien wel de JBL Flip 4. Die kan niet alleen tegen een golfje over de speaker, maar kun je gewoon helemaal onderdompelen. Zo heb je werkelijk overal muziek.

4. Leg je (onder)wateractiviteiten vast


Goed, dan hebben we dus geregeld dat je telefoon lekker droog is en je entertainment ook geregeld is. En fijn dat je je camera kunt beschermen met een dry sack, maar eh … wat als je foto’s of filmpjes wilt maken van die raft trip of kajaktocht? Dan wil je sowieso natuurlijk een sportcamera en dan liefst eentje die ook tegen een spatje kan. Nou, voila! Dé camera voor activiteiten is natuurlijk de GoPro en daar bestaan gelukkig goede onderwatercases voor. Plons in het water, ga zelfs snorkelen of duiken. Het maakt niet uit: je camera is safe.

5. Nooit meer je geheugen kwijt

Het is misschien wel een van de ergste dingen die je kan overkomen: nadat je je halve vakantie hebt vastgelegd en werkelijk práchtige foto’s hebt genomen, gaat er iets mis met je geheugenkaart. Stof, stoten én water kunnen onherstelbare schade toebrengen, niet alleen aan je camera, maar ook aan dat kaartje dat erin zit. En als je veel foto’s maakt, heb je vaak meerdere kaarten. Waar laat je die dan veilig? Nou, in een goede (en vooral waterdichte) card case. Spatje water, onweersbui, plensbui, regenhoos, halve tsunami: het maakt niet uit, jouw kaarten (en dus digitale herinneringen) zijn goed beschermd.

6. Bekijk de wereld door een onderwaterbril

Roze brillen zijn zo 2017 … bekijk de wereld eens door een onderwaterbril! Ja ja, we kennen het probleem van water in je duikbril, beslagen glas en een snorkel waar je tanden op knarsen. Maar dat behoort allemaal tot het verleden, want met de nieuwe full mask duikbrillen is je hele gezicht bedekt en wordt snorkelen een feestje. Zo haal je gewoon adem zonder mondstuk enne, die action cam van hierboven kun je er ook gewoon aan bevestigen. Niet voor niets is het de hype van 2018!

7. Altijd water bij de hand

Lekker al dat water; je zou er bijna dorst van krijgen. Helaas kun je in het buitenland lang niet altijd uit de kraan drinken en moet je steeds plastic flesjes kopen. Wacht, herstel: helaas kon je in het buitenland lang niet altijd uit de kraan drinken. De Lifestraw Go heeft dit probleem opgelost: deze innovatieve fles filtert water zodat het drinkbaar wordt. Uit de kraan, uit een rivier, uit een meer … Hoe geniaal is dat? Wat ons betreft de investering dubbel en dwars waard, want het filter kan tot wel 1000 x gebruikt worden. Reken maar uit hoeveel plastic je dat bespaart … Goed voor de wereld én goed voor je portemonnee.

8. De wereld is verlicht

Over flesjes water gesproken: je kunt ook het nuttige met het aangename verenigen met de Slam Glo lamp. Dit handige lampje schroef je als een dop op elk type standaard waterflesje (dus helaas niet op die slimme Lifestraw; je kunt nu eenmaal niet alles hebben in het leven). Het lampje reflecteert in het water en straalt een gezellige gloed uit. Heb je Fanta? Dan is je gloed oranje. Heb je cola? Dan zie je waarschijnlijk niet bijster veel meer. Hoe dan ook, bovenop de lampdop zit een haak, zodat je ‘m ook op kunt hangen. Handig tijdens kamperen of als de stroom op reis plotseling uitvalt.

9. Nooit meer verslapen

Voor de een is vakantie bedoeld om lekker uit te slapen, de ander staat het liefst voor dag en dauw op om het land te verkennen. Nu heb je natuurlijk je telefoonwekker, maar ja: wat als de batterij opeens op is? Of nog erger: je je wereldstekker bent vergeten en je nergens op kunt laden? Of je zit in de rimboe en je hebt geen extra batterijen bij je voor je reiswekkertje? Geen nood: de oplossing is nabij! Deze slimme wekker loopt namelijk op … je raadt het al: water. Hup, schroef de dop eraf, vul ‘m met water en je klok is gereed. Extra handig: hij meldt ook de temperatuur!

10. Begin de dag fris en met hart voor de wereld

En als je dan éindelijk op bent gestaan en het slaap uit de ogen hebt gewreven, is het tijd voor een verkwikkende douche. Daar sta je dan onder die warme kraan, nadenkend over de zin van het leven, over de dag die voor je ligt, over hoe fijn reizen wel niet is … O, was je even afgedwaald? Zo zijn er twintig minuutjes voorbijgevlogen. Ben jij ook een waterrat die liefst eeuwen onder de douche staat? We kennen het, maar eh … zonde van je tijd én zonde van het water. Tik dus even snel een douchetimer op de kop! Zandlopertje leeg? Vijf minuten voorbij en de hóógste tijd om onder de douche vandaan te komen.

Voel je al nattigheid? De hele maand augustus staat in het teken van water! Met de fijnste slaapplekken op het water, te gekke wateractiviteiten en nog veel meer.
Ook handig: 5+ handige reisgadgets die absoluut niet mogen ontbreken in je koffer.