5+ handige reisartikelen die niet mogen ontbreken in de koffer

blog

Geschreven op
dinsdag 5 juni
Geschreven door
Delen op social media

Of je nou met een backpack of koffer reist, sommige zaken mogen eigenlijk echt niet ontbreken. Dit zijn vijf items waar wij niet meer zonder kunnen!

1. De LifeStraw Bottle

lifestraw go

Duurzaam én handig, dat is de LifeStraw Bottle. Deze fles beschikt over een filter dat al het water reinigt. Vul de fles met water uit een rivier, waterval of kraan en de filter zuigt hier als het ware alle bacteriën uit. Via een tuutje kun jij zorgeloos schoon water drinken. Zo hoef je nooit meer plastic flessen te kopen; dat is niet alleen kostenbesparend, maar voorkomt ook een hoop afval. En wist je dat je bij de aankoop van één LifeStraw een kind in Kenia een heel schooljaar van schoon water voorziet?
Bekijk op bol.com

 

2. Een opvouwbare kom

Het klinkt wellicht gek, maar handig is het zeker: een opvouwbare kom. Je kunt deze platmaken, waardoor hij gemakkelijk in je backpack of koffer past. Maar je kunt de kom ook meteen als bord gebruiken. Ideaal als je op reis wilt koken, gaat kamperen of een lange hike maakt. Zelfs een grote salade is mogelijk!
Bekijk op bol.com

 

3. Vacuüm kledingzakken

Wil je het liefste zoveel mogelijk kleding mee op reis? Of juist zoveel mogelijk ruimte besparen in je koffer of backpack? In beide gevallen bieden vacuüm kledingzakken uitkomst. Rol de Space Bag op en alle lucht wordt uit de zak gedrukt. Zo heb je plots geen stapel kleding meer. Op die manier kun je veel meer meenemen. Ideaal!
Bekijk op bol.com

 

4. Een powerbank

Tegenwoordig kennen we allemaal wel een powerbank, een externe batterij die je overal mee naartoe kunt nemen. Maar welke powerbank is nou écht goed en wordt ook geaccepteerd bij de douane? Wij zijn groot fan van de X-torm powerbank met een capaciteit van 9000 mAh, waarmee je twee apparaten tegelijkertijd tot wel vier keer op kunt laden.
Bekijk de Xtorm op bol.com

 

5. Een lichtgewicht en waterdichte zak

Een dry sack die je spullen op reis droogthoudt ken je wellicht al, maar deze zijn vaak behoorlijk zwaar. Wist je ook dat er lichtgewicht zakken bestaan? Wij vinden het merk Sea to Summit erg fijn. Deze zakken zijn duurzaam, klein én sterk. En ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van 1 tot 35 liter. Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken dat je telefoon, camera of kleding nat wordt.
Bekijk op bol.com

6. Flosdraad

waslijn

Ja, je leest het goed. Flosdraad blijkt namelijk niet alleen handig te zijn voor een schoon gebit, zo liet reiziger Reina ons weten. “Een doosje flosdraad neemt weinig ruimte in. Ik gebruik het ook als waslijntje om m’n kleren aan op te hangen  in de hotelkamer als ik een handwasje heb gedaan.” Superhandig!

En dat is nog lang niet alles! We hebben ook nog de 10 handigste watergadgets voor op reis voor je op een rij gezet.
Welke items zijn voor jou onmisbaar in je koffer of backpack? Laat het ons weten en mail naar info@riksjatravel.nl en wie weet voegen we ze toe aan bovenstaand lijstje!