3 x slapen onder de sterren

blog

Geschreven op
maandag 15 oktober
Geschreven door
Delen op social media

In Nederland moet je er doorgaans niet aan denken om buiten te slapen. Ja, we hadden een mooie zomer, maar ons weer is nu eenmaal wispelturig: gaat het regenen? Wordt het opeens toch best wel koud? En sterren? welke sterren?! Door die wolken zien we natuurlijk helemaal niks. In het buitenland daarentegen zijn er verschillende plekken waar je in je slaapzakje kunt genieten van duizenden fonkelende sterren boven je hoofd. Wij hebben onze drie favoriete slaapplekken onder de blote sterrenhemel voor je op een rij gezet.

#1 Droom weg in de Sossusvlei, Namibië

De Namibische Sossusvlei is uniek, met woeste woestijnduinen die een witte kalkvlakte vol duizend jaar oude versteende bomen omringen. De Deadvlei is al net zo indrukwekkend als de Sossusvlei, dus reken erop dat je een goede dag zoet bent. Na genoten te hebben van een sundowner op een van de zandheuvels kun je natuurlijk je hoofd te ruste leggen in een van de vele lodges in de buurt , maar nog véél gaver is om te weg te dromen onder miljarden sterren. Geen tent, luchtbed of hangmat: op deze bijzondere slaapplek heb je een heerlijk comfortabel bed, alleen staat deze buiten in plaats van binnen. Welterusten!

Naar Riksja Namibië

#2 Overnacht in de woestijn van Marokko

De drukbezochte zandduinen van de Marokkaanse Erg Chebbi-woestijn zijn niet voor niets razend populair. Maar als je liever niet hutje mutje tussen andere reizigers zit, is er een uitstekend alternatief: Erg Chegaga. Het relatief onbekende woestijngebied vormt de grootste zandoppervlakte van Marokko en de zandduinen – die tot wel driehonderd meter hoog kunnen reiken! – zijn de hoogste in het land. Per 4×4 reis je via palmoases en kleine woestijndorpjes naar een tentenkamp midden in de woestijn. Ja een tent, maar als je liever van de sterrenhemel geniet dan van het uitzicht op een tentdoek, dan trek je gewoon je matras naar buiten.

Naar Riksja Marokko

#3 Slaap in de Australische Outback met uitzicht op Uluru

Je hebt er wellicht weleens van gehoord: Ayers Rock, door de Aboriginals Uluru genoemd. Deze enorm grote rode rots midden in het vlakke Australische landschap is zonder twijfel een van de bekendste trekpleisters van Australië. Het is een van de heiligste plekken voor Aboriginals. Waarom dat is, leer je in het lokale bezoekerscentrum. Pas echt spectaculair wordt het tijdens de zonsondergang. Doordat de zon van positie verandert, valt het licht steeds vanuit een andere hoek op de rots valt en verandert deze constant van kleur. Geniet van het uitzicht terwijl je wegkruipt  in je swag, een soort slaapzak met ingebouwd matras om je ’s nachts warm en comfortabel te laten slapen. Met de Aboriginal-verhalen nog in het achterhoofd vallen je ogen langzaam dicht, onder toezicht van de duizenden helder fonkelende sterren.

Naar Riksja Australië