Menu background

Naar boven

Slapen onder de sterren

bouwsteen

 • Reisschema:
  Alice Springs - Ayers Rock - Kings Canyon - Western MacDonnell Ranges
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Activiteit:
  Wandeling met gids bij Ayers Rock, Valley of the Winds, Kings Canyon en Ormiston kloof
 • Reissom:
  € 774,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  aanbevolen mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)
✓ Je verblijft in permanente camps waar je in een tent of in de open lucht slaapt.
✓ Met stoere 4WD truck ga je de Outback in
✓ Ervaren gids
✓ De gemiddelde leeftijd ligt tussen 30 en 45 jaar
✓ Vertrekt op dinsdag, donderdag, vrijdag & zondag

Australië kamperen
Decorative torn edge

Dag 1 Alice Springs – Ayers Rock

(lunch als je start in Alice Springs/ diner)

Al om 06.00 uur word je opgehaald en vertrek je met de 4WD richting Uluru, de Aboriginal naam voor Ayers Rock. In totaal duurt de rit, inclusief stops, zes uur.

Na twee uur rijden lijkt het even of je Ayers Rock al ziet opdoemen, maar het is de plattere variant Mount Connor. Je rijdt door naar een typische Outback-boerderij waar je de benen strekt en een koffietje kunt drinken. Je vervolgt de reis verder naar het dorpje nabij Ayers Rock. Na de lunch (inclusief) rijd je naar het bezoekerscentrum waar je veel te weten komt over de lokale Aboriginal geschiedenis en waarom Uluru zo belangrijk is voor hen. Tijdens de wandeling rond de voet van de Rock die je samen met de gids maakt, kom je mooie grotten met rotstekeningen tegen en krijgen alle verhalen die je net hebt gehoord nog meer betekenis.

Decorative torn edge

Eind van de middag maak je je op voor hét moment van de dag: zonsondergang bij Uluru. Alles klaar en ready? Ga zitten en geniet. Je ziet hoe de heilige rots langzaam verandert van kleur; eerst felrood, dan diep donker bruin tot uiteindelijk donkerpaars. Een half uur hoor je ooh, aah, en wow om je heen. Je kampeert vlakbij Ayers Rock op een exclusief stukje Outback in een eenvoudige safaritent of een swag (slaapzak) bij het kampvuur. Bij het knisperende houtvuur en met de heldere sterrenhemel boven je, val je in slaap.

Het is ook mogelijk om deze dag in Ayers Rock te starten in plaats van Alice Springs. Je mist dan de kameelboerderij en vijfhonderd kilometer Outback, te overzien als je niet veel tijd hebt of als de vlucht naar Alice Springs vol zit. Je stroomt dan in na de lunch (in dit geval niet inclusief) en gaat met de groep richting het bezoekerscentrum.

Decorative torn edge

Dag 2 Ayers Rock – Kings Canyon

(ontbijt/lunch/diner)

Vroeg op voor de net zo spectaculaire zonsopgang bij de 348 meter hoge Rock. Er zijn veel reizigers die de klim naar de top maken, zo’n 1,6 kilometer vrij steil omhoog, waarvandaan je een weids uitzicht hebt. We moedigen dit niet aan omdat de oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals, de berg als heilig beschouwen. Nadat de zon is opgekomen reis je naar de Olga’s, in het Aboriginal Kata Tjuta, dat vele hoofden betekend. De grootste rots, Mount Olga, torent hoog boven alles uit. Je wandelt ca. 1,5 uur door de naastgelegen Valley of the Winds tussen indrukwekkende, dieprode rotsen en groene velden. Met wat geluk spot je hier wilde grasparkieten.

In de middag reis je verder naar de twee kilometer lange Kings Canyon. Diner is served bij het kampvuur en je overnacht samen met je groep op onze privé-camping bij Kings Creek. Vanaf hier heb je een verbluffend uitzicht op de nabij gelegen George Gill Ranges.

Decorative torn edge

Dag 3 Kings Canyon – Glen Helen

(ontbijt/lunch/diner)

Deze ochtend maak je een trekking langs pastelkleurige zandstenen wanden en rotsformaties met namen als ‘het Amfitheater’ en ‘The Lost City’. Ze lijken soms wel op de ruïnes van een verloren stad. Er groeien veel plantensoorten, waaronder zeldzame varens. In een groene kloof ligt de Garden of Eden. In deze kleine, door rotswanden omsloten warme poel midden in de woestijn kun je zwemmen. Ook zie je de North en South Walls, rotswanden van zo’n tweehonderd meter hoog. Na deze hike geniet je van een welverdiende picknick lunch in de natuur. Dan volgt de 4WD Mereenie Loop Track waarbij je de 140 miljoen jaar oude krater, Gosse Bluff, passeert en uiteindelijk uitkomt bij Glen Helen. Hier kom je aan voor zonsondergang. Voldaan kijk je toe hoe ook deze kloof van kleur verandert als de nacht valt.

Decorative torn edge

Dag 4 Glen Helen – Alice Springs

(ontbijt/lunch)

Vandaag doorkruis je de uitgestrekte Western MacDonnell Ranges verder. Deze ochtend verken je de mooie Ormiston kloof, een goede plek om wallabies en ander wildlife te spotten. Dan spring je weer in de 4WD voor een ‘ruige’ rit over nog meer oude tracks. Tenslotte verschijnt Simpsons Gap aan de horizon. Midden in de rode woestijn ligt deze uitgestrekte kloof. Tussen eeuwenoude hoge rotswanden wandel je over de Ghost Walk waarbij wellicht nieuwsgierige wallabies je vergezellen. Daarna stap je weer in de 4WD en rijd je uiteindelijk terug naar je centraal gelegen stadshotel in Alice Springs.

Decorative torn edge

‘Alice’ is een van de weinige bewoonde plaatsen in de Outback. Ondanks dat het hier inmiddels een komen en gaan is van reizigers op weg naar Ayers Rock, blijft Alice echt dorpse sfeer houden. Klein, gemoedelijk, stoffig en met een typische pionierssfeertje; tikkeltje ruig en vleugje saai.

Omdat je pas rond 19:00 in Alice Springs aankomt is het te laat om nog door te vliegen naar een andere bestemming. Daarom reserveren we vanavond een nachtje in een centraal gelegen hotel zodat je in de nabij omgeving ter afsluiting van de trip met je medereisgenoten nog een hapje kunt gaan eten. Na een paar dagen kamperen vonden wij het erg fijn om het stof van ons af te spoelen en in een comfortabel bed te slapen.

Decorative torn edge

Dag 5 Vertrek Alice Springs

Vandaag eindigt deze bouwsteen en vervolg je jouw reis door de rest van Australië. Zoals gezegd ligt Alice Springs een beetje in ‘the middle of nowhere’, het is ongeveer 1500 km naar Darwin in het noorden, 1500 km naar Adelaide in het zuiden en 2400 km naar Cairns aan de oostkust. De meeste reizigers vervolgen hun reis dan ook per vlucht.

Met de Kroko’s in de bush verken je vanuit Darwin de tropische wetlands van het Kakadu National Park en de watervallen van Litchfield NP. Je komt metershoge termietenheuvels tegen en gaat crocs spotten tijdens een boottocht over de Mary River.

Met Smoothie op het palmstand verblijf je in een resort aan een tropische baai nabij Cairns en ga je een dagje snorkelen op het Great Barrier Reef. Een ideale plek om je reis af te sluiten of om vanaf daar de oostkust te verkennen

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Kroko’s in de bush

 • Darwin - Mary River - Kakadu National Park - Litchfield National Park - Darwin
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 539,- p.p. bij 2 personen/ Colonial Way € 744,- p.p. november t/m april; overige maanden € 799,- p.p.
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Australië Palm Cove
bouwsteen

Smoothie op het palmenstrand

 • Great Barrier Reef - Palm Cove strand
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 374,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge