Naar boven

Over Riksja Australië

Over Riksja Australië

Riksja Australië is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Chantal van Engelen

Bestemmingsmanager Australië

In 2005 kwam ik een vacature van Riksja Travel tegen en meteen dacht ik “He, dat is mij op het lijf geschreven”. Een organisatie van reizigers voor reizigers. Als reisspecialiste heb ik het voorrecht om van mijn grootste hobby mijn werk te maken. Ik vind het inspirerend om mensen te helpen bij het samenstellen van hun droomreis en ze met mijn eigen ervaring verder op weg te helpen. Na mijn studie ben ik gaan backpacken door Australië. Sindsdien heeft dit veelzijdige land mijn hart gestolen.

Maar wat me het meeste bij is gebleven op een van mijn Riksjareizen, is mijn ontmoeting met Aboriginal Manuel. Een hoogtepunt van de bouwsteen Crocodile Dundee Drive. Hij is een Aboriginal uit Arnhemland in het tropische noorden en deelt graag zijn geschiedenis met reizigers. Hij bespeelde de didjeridoo en vertelde gepassioneerd over zijn cultuur. Samen maakten we Aboriginal Art. Geheel volgens de traditie van zijn stam gingen we aan de slag met natuurlijke verf en een rietje als penseel. De diepere betekenis achter de manier van schilderen en zijn verhalen hebben grote indruk op mijn gemaakt. De ochtend vloog voorbij…

Aboriginal in noord Australië
Reisspecialist Fronie

Fronie Bouma

Australië fanaat

Waarom Australië?
Australië heeft mijn hart veroverd, tijdens mijn backpack reis heb ik veel lieve locals ontmoet en even zoveel wilde dieren. Een van de hoogtepunten tijdens mijn reis was de 4 wheel drive op Fraser Island, lekker crossen en het 75 Mile beach ontdekken. Het slapen in een swag op Kangaroo Island was ook een bijzondere ervaring. Je slaapt echt onder de sterrenhemel en bent dichtbij de natuur. Het kampvuurtje en de swag houdt je warm.

Riksja is voor mij…
Een werkplek waar ik mijn passie voor reizen ten volste kan benutten. Ik heb voor Riksja gekozen om de duurzame manier van werken, en dat je door middel van bouwstenen je droomreis kunt boeken. Het lijkt me geweldig om jouw droomreis naar Australië samen te stellen.

Onze partner ter plaatse

In Australië werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig (waar mogelijk) en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Australië reis, in goede handen bent.

Lokale partners in Australië
Riksja travel logo

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

background-pattern