Naar boven

Overnachten in Australië

Vervoer & verblijf

Waar slaap je in Australië ?

Op je reis met Riksja Australië slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben voor onze bouwstenen gezocht naar kleinschalige accommodaties, weg van de grote hotels, en naar afwisseling in de reis. Begin je reis in een Victoriaanse Bed & Breakfast of slaap een nachtje in een lodge in het regenwoud. Ervaar de gastvrijheid op een Australische boerderij middenin de uitgestrekte Outback of beleef de Whitsunday Islands vanaf een zeilboot. Wij helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes.

De hotels van Riksja Australië hebben we allemaal zelf bezocht en uitgekozen en vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid van het personeel en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder vind je een impressie van de categorieen accommodaties die wij in onze reizen hebben opgenomen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Karakteristieke accommodaties

Een schone, sfeervolle en verzorgde Bed & Breakfast op een goede locatie is een duidelijk voorbeeld van een karakteristieke accommodatie. De meeste overnachtingplaatsen van Riksja Australië vallen in deze groep. Ze variëren van een sfeervol beachresort en een knus hotel tot een in een Nationaal Park gelegen chalet met eigen faciliteiten. Onder andere de bouwstenen Smoothie op het Palmenstrand, Dreamtime in de Outback en Crocodile Dundee Drive bestaan uit karakteristieke overnachtingen.

Special stay

Bij sommige bouwstenen hebben we bijzondere accommodaties gevonden, die iets duurder zijn dan degene die we normaal aanbieden, maar dan overnacht je ook echt bijzonder. Dit heeft onder andere met een stukje luxe te maken, maar daarnaast zijn ze vooral veel sfeervoller. Wanneer je voor onze special stay accommodaties kiest, verblijf je bijvoorbeeld in een Bed & Breakfast met Zweedse invloeden of een luxe lodge in de middle of nowhere. Enkele hotels in Australië tijdens de rondreis Het wilde westen en Tasmanie selfdrive vallen in deze categorie.

Eenvoudige accomodatie

Dit zijn simpele, maar redelijk comfortabele accommodaties. Je hebt een eigen kamer, een cabin of een hut op een boot soms met gedeelde toiletfaciliteiten. Ondanks dat de kamers eenvoudig zijn, zijn ze wel van alle gemakken voorzien. De hotels in de bouwstenen Kangoeroe Islandhopping en enkele hotels in de rondreis Het Wilde Westen zijn hiervan goede voorbeelden.

Beleef back to basic

Primitieve overnachting in een tent met beperkte faciliteiten. Tijdens de groepstours in de Outback verblijf je vaak in the middle of nowhere, in één van de nationale parken van Australië. Je deelt je tent en de faciliteiten met andere reizigers. Kies je echt voor primitief reizen, dan kun je overnachten in een swag onder de fonkelende sterrenhemel. De tenten in de bouwstenen Slapen onder de sterren en Kroko’s in de bush vallen in deze categorie.

background-pattern