Naar boven

Dreamtime in de Outback

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ayers Rock - de Olga's - Kings Canyon - Alice Springs
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Activiteit:
  Wandeling met gids bij Ayers Rock
 • Reissom:
  vanaf € 559,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf 48 per dag
 • Reisperiode:
  aanbevolen mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)
✓ Verken individueel het rode hart van Australië

✓ Uitgestrekte leegte van de Outback

✓ Aboriginal cultuur
Australië selfdrive
Decorative torn edge

Dag 1 Australië selfdrive – Aankomst Ayers Rock

Omdat het vanaf Alice Springs ruim vijf uur rijden is naar Ayers Rock, kiezen de meeste reizigers ervoor om rechtstreeks op de luchthaven van Ayers Rock te vliegen (dit kan vanaf Sydney en Cairns). Deze vlucht komt rond het middaguur aan. Wanneer de landing wordt ingezet, zie je de bekende rode rots vanuit de lucht al liggen. Je haalt je huurauto op en in 15 minuten sta je op het hotel waar je vannacht verblijft.

De middag is ter vrije besteding. Zo kun je een plons nemen in het zwembad of alvast wat in de omgeving rondkijken. Zorg er wel voor dat je op tijd klaar bent voor de zonsondergang bij Ayers Rock, want het indrukwekkende schouwspel aan kleuren wil je zeker niet missen. Houd je camera in de aanslag en zie hoe de rots langzaam verandert van felrood naar diep donkerbruin en uiteindelijk donkerpaars. Als de zon eenmaal onder is en de sterren tevoorschijn komen, rijd je terug naar je accommodatie.

Decorative torn edge

Dag 2 Ayers Rock

Vandaag word je al vroeg opgehaald voor de spectaculaire zonsopgang bij Ayers Rock en een ontbijt met uitzicht op de grootste monoliet ter wereld. Na het ontbijt maak je samen met een gids een wandeling door de bush naar de voet van de rots. Uluru is de Aboriginal naam voor Ayers Rock en betekent: ontmoetingsplek. Onderweg krijg je uitleg over de eeuwenoude Aboriginal cultuur en de manier waarop ze overleven in de Outback. Leer onder andere hoe de Dreamtime verhalen van generatie op generatie worden overgedragen en wat ze betekenen voor de Aboriginal cultuur. Eind van de ochtend eindigt deze ervaring en word je teruggebracht naar je accommodatie.

Decorative torn edge

Nadat je hebt geluncht raden we aan om ’s middags naar de Olga’s, in het Aboriginal ook wel Kata Tjuta genoemd, te rijden (40 minuten). Deze rotsen zijn minder bekend dan Ayers Rock, maar minstens zo indrukwekkend. De grootste rots, Mount Olga, torent zelfs tweehonderd meter boven Ayers Rock uit. Hier kun je de goed gemarkeerde wandeling van ongeveer anderhalf uur door de Valley of the Winds maken. Een indrukwekkende wandeling tussen de diep rode rotsen en de groene valleien.

Bij Ayers Rock slaap je twee nachten in fijn hotel met eigen faciliteiten. De accommodatie beschikt over een verkoelend zwembad, restaurant en winkeltje.

Decorative torn edge

Dag 3 Ayers Rock – Kings Canyon

Reisduur: circa 4 uur

Vandaag is het alweer tijd om verder te rijden naar het volgende natuurfenomeen. Na het ontbijt (exclusief) stap je in de auto en rijd je in circa 4,5 uur naar King Canyon National Park. Je verblijft buiten het park op 35 km van de kloof in een safaritent op een werkende cattle/camel station (Australische ranch). De kamelen die hier worden gehouden zijn afstammelingen van de kamelen die hier in de 19e eeuw uit India en het Midden-Oosten als lastdieren werden geïmporteerd. Met de komst van gemotoriseerd transport werden deze dieren overbodig en werden ze in het wild losgelaten.
Op de ranch vind je een zwembad, een gezamenlijke keuken (je kunt dan het beste je inkopen doen bij Ayers Rock) en gedeelde douche- en toiletfaciliteiten. In het eetcafé, tot 19:00 open, kun je terecht voor een eenvoudige maaltijd. De zelfgemaakt kamelenburger kunnen wij van harte aanraden.

Decorative torn edge

Dag 4 Kings Canyon – Alice Springs

Reisduur: circa 6 uur

Sta deze dag vroeg op want je hebt een lange dag voor de boeg. Rond zonsopgang rijd je naar de rand van Kings Canyon. Het is dan immers nog lekker koel. Vanaf de rand kun je verschillende, goed gemarkeerde wandelingen maken langs de steile wanden van de diepe Kings Canyon kloof. De ‘Kings Creek Walk’ is een relaxte wandeling van een uur, die je naar een uitzichtpunt brengt vanwaar je een panoramisch zicht hebt.

De ‘Kings Canyon Rim Walk’ is een rondje van zes km waar je zo’n vier uur over doet. Het is een pittige wandeling waarvoor je goede schoenen aan moet trekken. Je wandelt eerst omhoog, dan over de kam en daarna daal je af langs de pastelkleurige zandstenen wanden. Je ziet bizar gevormde rotsformaties met namen als ‘het Amfitheater’ en ‘The Lost City’. Ze lijken wel op de ruïnes van een verloren stad. Aan het eind kom je in de ‘Garden of Eden’. Een kleine, omsloten oase met varens en een poel in het midden waar je ’s zomers kunt zwemmen.

Decorative torn edge

We raden je aan voor de lunch te starten met je rit naar Alice Springs. Dwars door de Outback via de Lasseter en Stuart Highway is het zo’n 400 km waar je zeker 6,5 uur over doet. In de avond kom je aan in Alice Springs en verblijf je in een centraal gelegen bungalow resort. De airco bungalows met kitchenette worden omringd door palmbomen. In het midden van het resort vind je een groot tropisch zwembad.

Alice Springs werd in 1871 gesticht als tussenstation voor de telegraaflijn van Adelaide naar Darwin. Er hangt een beetje een ‘settlers’ sfeertje, zo ver van de grote steden in het zuiden en het oosten. In Alice Springs vind je het hoofdkantoor van de Flying Docters die afgelegen gemeenschappen in de Outback van medische zorg voorzien. Voor $21, – krijg je een rondleiding van een half uur.

Decorative torn edge

Dag 5 Vertrek Alice Springs

Vandaag eindigt deze Australië selfdrive bouwsteen en vervolg je jouw reis door Australië. Zoals gezegd ligt Alice Springs ‘in the middle of nowhere’, zo is het bijvoorbeeld 1500 km naar Darwin in het noorden of Adelaide in het zuiden. Wil je nog wat meer tijd in Alice Springs doorbrengen, dan kunnen we een nacht bijboeken. Maar de meeste reizigers leveren vandaag hun huurauto in op de luchthaven en vervolgen per vlucht hun reis.

Vanuit Darwin verken je bijvoorbeeld met de Crocodile Dundee drive met eigen huurauto het noorden. Zo ga je met een bootje crocs spotten in Kakadu National Park en neem je een duik onder de watervallen van Litchfield National Park. Met Smoothie op het palmstrand verblijf je in een resort aan een tropische baai bij Cairns en kun je snorkelen op het Great Barrier Reef. Een fijne plek om je reis af te sluiten of om vanaf daar de oostkust verder te verkennen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Dreamtime in de Outback

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Australië Darwin
bouwsteen

Crocodile Dundee drive

 • Darwin - Kakadu National Park - Katherine Gorge - Litchfield National Park - Darwin
 • 6 dagen / 5 nachten
 • vanaf € 925,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf 48 per dag
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Australië Palm Cove
bouwsteen

Smoothie op het palmenstrand

 • Great Barrier Reef - Palm Cove strand
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 507,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern