Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Australië

G’date mate, no worries! Waar je ook in Australië bent de relaxte sfeer valt als een warme deken over je heen. Dit is nog maar het begin van dit geweldige land want laat je vooral betoveren door alle prachtige natuur om je heen. Van uitgestrekte woestijn gebieden, naar groene bergen en kilometers mooie stranden. Australië heeft alles! Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar mocht je genoeg krijgen van al het natuurschoon zijn er ook nog de bruisende steden die een bezoek meer dan de moeite waard zijn. Laat je met onderstaande beelden inspireren en Let’s go Down Under!
Decorative torn edge

Onze favoriete regio's

Oostkust

Wanneer je voor het eerst naar Australië gaat is dit een ideale regio om te starten. Langs de oostkust vind je heel veel highlights. Ga voor een 4wd avontuur over het grootste zandeiland ter wereld Fraser Island. Hijs de zeilen en stap aan boord voor een bezoek aan de Whitsundays eilanden en een duik- of snorkel tocht op het Great Barrier Reef mag natuurlijk niet ontbreken. Meer actie? Ga dan surfen bij Noosa of Raften op de Tully River bij Mission Beach.

Australië oostkust reis - Duiken Great Barrier Reef
Australië-rondreizen

De Red Centre

Wil je de grootsheid van Australië ervaren dan is de Red Centre de ideale plek. Je kunt kilometers rijden door het uitgestrekte landschap zonder iemand tegen te komen, het ultieme gevoel van vrijheid. Wanneer je voor het eerst in de verte het indrukwekkende Ayers Rock ziet besef je je pas écht dat je in Australië bent. Alle mythes en legendes die aan deze bijzondere plek hangen maken een bezoek aan Ayers Rock bijna magisch. Maar vergeet niet dat dit gebied nog veel meer moois te bieden heeft waaronder de Olga’s, Kings Canyon en de West Macdonnell Ranges.

Darwin en natuurparken van het noorden

Stap in de tropische wereld van Darwin en de prachtige natuurparken in de omgeving. Maak kennis met de indrukwekkende Aboriginal geschiedenis door hun rotsschilderingen en laat je imponeren door al het natuurschoon. Ga per boot de Yellow River op en kom oog in oog met de Aligators. Ze zien er zo vredig uit in het water, maar tegelijkertijd zo angstaanjagend! Verder kun je genieten van alle kleurrijke vogels en planten op de waterwegen. Zoek de verkoeling op bij één van de vele mooie watervallen in Litchfield National Park.

Noord-Australië - Katherine Gorge
Kalbarri National Park

Westkust

Wie nog een stuk ongerept Australië wil ervaren moet echt naar de westkust. Het westen van Australië is perfect voor iedereen die al eens eerder Down Under is geweest en nu graag een nieuw gebied ontdekt. Het is lang niet zo druk bezocht als de andere regio’s die we beschrijven, maar minstens net zo mooi. Een van de hoogtepunten aan de Westkust is indrukwekkend Karijini National Park. Wil je graag een andere onderwater ervaring naast het Great Barrier Reef dan is een bezoek aan Ningaloo Reef absoluut de moeite waard.

Zuidkust

Wie denkt dat Sydney de leukste stad van Australië is, heeft het mis want Melbourne valt zeker niet te onderschatten. Deze gezellige stad biedt een heerlijke diversiteit aan restaurants en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Daarnaast is Melbourne een ideale start om het ruigere zuiden van Australië te ontdekken. Rij over één van de meest indrukwekkende kustroutes ter wereld de Great Ocean Road. Maak kennis met inheemse flora en fauna op Kangaroo Island en laat je betoveren door de indrukwekkend ongerepte natuur op Tasmanië.

Tasmanie reizen, Great Ocean Road

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Australië? Wat zijn de gaafste reisroutes? Wat zijn de gevaarlijkste dieren van Australië? én tips voor de tofste Australische steden. Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Australië-rondreis.

background-pattern