Naar boven

Rode rots

bouwsteen

 • Reisvorm:
  Groepbouwsteen (maximaal 23 personen)
 • Reisschema:
  Alice Springs - Ayers Rock - de Olga's - Kings Canyon - Alice Springs
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  Wandeling met gids bij Ayers Rock, Valley of the Winds en Kings Canyon
 • Reissom:
  € 925,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  aanbevolen mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)
 • Opmerking:
  de tour is geschikt voor reizigers vanaf 8 jaar oud en de gemiddelde leeftijd is 18-40 jaar.
✓ Kampeerreis door de Outback

✓ Overnacht in een permanente safaritent onder de prachtige sterrenhemel

✓ Ontdek de legendes en geheimen van Ayers Rock

✓ Vertrek dagelijks mogelijk

✓ Deze reis is ook mogelijk met verblijf in een Australische swag (buitenslaapzak). Vraag ons naar de mogelijkheden
Outback Australië
Decorative torn edge

Dag 1 Alice Springs – Olga’s – Ayers Rock

(inclusief lunch als je start in Alice Springs/ diner)

Vandaag vroeg uit de veren want om 6.00 uur start de trip naar Ayers Rock. Je wordt opgehaald bij je hotel en nadat ook andere reizigers zijn opgehaald ga je per bus de oneindige woestijn van Australië in. De gids aan boord vertelt alvast wat je de komende dagen allemaal kunt verwachten. Na een uurtje of twee lijkt het alsof je Ayers Rock ziet opdoemen, maar als je dichterbij komt blijkt deze rots platter te zijn; dit is Mount Connor. We maken een korte stop om even je benen te strekken.

Na de lunch is het tijd voor de Olga’s, in het Aboriginal ook wel Kata Tjuta genoemd. De grootste rots, Mount Olga, torent zelfs tweehonderd meter boven Ayers Rock uit. Hier wandel je zo’n anderhalf uur door de Valley of the Winds. Een indrukwekkende wandeling tussen de diep rode rotsen en de groene valleien, waarbij je zelfs wilde grasparkieten kan spotten. Wij bleven hier fotograferen omdat je achter elke rotspartij weer wat anders ziet.

Decorative torn edge

Vervolgens rijd je naar Ayers Rock. De gids zorgt ervoor dat je op tijd een goed plekje hebt om de zonsondergang bij Uluru te zien. Uluru is de Aboriginal naam voor Ayers Rock en betekent ‘Ontmoetingsplek’. De rots verandert van felrood naar diep donker bruin tot uiteindelijk donkerpaars. Houd camera’s dan ook in de aanslag. ’s Avonds in het kamp maakt de gids een bbq-diner klaar en wissel je met medereizigers bij het kampvuur reiservaringen uit. Check of je nog genoeg batterij/accu hebt voor morgen, het is hier niet makkelijk opladen.

Het is ook mogelijk om deze dag in Ayers Rock te starten in plaats van Alice Springs. Je “mist” dan vijfhonderd kilometer Outback, te overzien als je niet veel tijd hebt of als de vlucht naar Alice Springs vol zit. Je stroomt dan in vanaf het Ayers Rock resort na de lunch (in dit geval niet inclusief) en wandelt met de groep bij de Olga’s.

Standaard slaap je in een permanente safaritent. Wil je wat meer back to basic dan kun je ook kiezen voor een Australische swag (buitenslaapzak); vraag ons naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 2 Ayers Rock – Kings Canyon

(inclusief ontbijt/lunch/diner)

Vroeg op voor de net zo spectaculaire zonsopgang bij de rode rots; vanaf ons kamp heb je een goed uitzicht. Een stop bij het bezoekerscentrum waar je veel te weten komt over de lokale Aboriginal geschiedenis en waarom Uluru zo belangrijk is voor hen, is zeker de moeite waard. Tijdens de wandeling (op eigen gelegenheid) rond de voet van de Rock, kom je mooie grotten met rotstekeningen tegen en krijgen alle verhalen die je net hebt gehoord van de gids nog meer betekenis.

Na de wandeling volgt de lunch om vervolgens verder te reizen richting Kings Canyon. Onderweg stopt de gids nog een paar keer. Gelukkig, want de vergezichten over de Outback leveren weer wat mooie foto’s op. Aangekomen bij onze exclusieve campsite ga je hout sprokkelen voor het kampvuur en volgt wederom een lekkere BBQ-maaltijd.

Decorative torn edge

Dag 3 Kings Canyon – Alice Springs

(inclusief ontbijt/lunch)

Omdat je vlakbij slaapt en vroeg vertrekt, heb je vóór de hitte en aankomst van andere reizigers al een stuk in stilte gelopen langs de steile wanden van de diepe Kings Canyon kloof.
Zo’n vier uur wandel je, eerst omhoog, dan over de kam en daarna daal je af langs de pastelkleurige zandstenen wanden. Je ziet bizar gevormde rotsformaties met namen als ‘het Amfitheater’ en ‘The Lost City’. Ze lijken wel op de ruïnes van een verloren stad. Er groeien vele soorten planten, waaronder zeldzame varens. Aan het eind kom je in de groene ‘Garden of Eden’. Een kleine, omsloten oase met varens en een poel midden in de woestijn. Ook zie je de adembenemende North en South Walls, zo’n tweehonderd meter hoog. Na de lunch reis je dwars door de ruige woestijn terug naar Alice Springs, waar je rond 17:30 uur aankomt. Vanavond reserveren we een nacht in een centraal gelegen hotel zodat je in de nabij omgeving ter afsluiting van de trip met je medereisgenoten nog een hapje kunt gaan eten.

Decorative torn edge

Dag 4 Vertrek Alice Springs

Alice Springs werd in 1871 gesticht als tussenstation voor de telegraaflijn van Adelaide naar Darwin. De rivier ‘Todd’ is vernoemd naar het toenmalige hoofd van de posterijen van South Australia, Charles Todd, de stad naar zijn vrouw Alice. Alice Springs nu is een kleine stad met zo’n 26.000 inwoners, midden in de vlakke woestijn en omgeven door de bergketens van de Mac Donnell Ranges. Er hangt een beetje een ‘settlers’ sfeertje, zo ver van de grote steden in het zuiden of oosten. Het licht valt wat onwerkelijk op de witte gebouwen in rood-geel landschap en de felle zon op het zand, de ‘rivier’ dwars door de stad staat altijd droog, kortom je bent op een bijzondere plek.

Vanuit Alice Springs kun je je reis vervolgen met een binnenlandse vlucht naar bijvoorbeeld Cairns, Sydney of Darwin.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Rode rots

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Kustlijn van Cairns in Australie
bouwsteen

Tropisch Cairns aan zee

 • Cairns
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 177,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sydney - opera house
bouwsteen

Easy going Sydney

 • Sydney
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 414,- p.p. bij 2 personen (prijzen met Oud & Nieuw op aanvraag)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
krokodillen Australie
bouwsteen

Crocodile Dundee drive

 • Individuele bouwsteen met huurauto
 • Darwin - Kakadu National Park - Katherine Gorge - Litchfield National Park - Darwin
 • vanaf € 925,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf 48 per dag
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern