Naar boven

Visum Australië

Voorbereid op reis

Paspoort stempels Australie

Heb je voor Australië een visum nodig?

Als Nederlander moet je in ieder geval in het bezit zijn van een geldig paspoort dat nog geldig is tot na terugkomst van je vakantie in Australië. Vanaf 26 juni 2012 moeten ook kinderen een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig.

Heb je een visum nodig voor je vakantie naar Australië? Ja, als je in Australië op vakantie gaat, behoor je in het bezit te zijn van een visum. Je kunt dit gemakkelijk online aanvragen en ontvangt dan per e-mail een zogenaamd elektronisch visum (ETA visum). Je kunt het visum aanvragen via de site van de Australische overheid.

Maak je een stop in Azië, dan moet je er rekening mee houden dat voor de meeste Aziatische landen geldt dat je paspoort nog 6 maanden na aankomst geldig moet zijn. Voor de meeste Aziatische landen is voor een korte stopover geen visum nodig. Informeer bij de ambassades van de betreffende landen.

Blijf je langer of heb je een zogenaamd Working Holiday visum voor Australië nodig (alleen voor wie tussen de 18 en 30 jaar is), dan kun je dit online regelen. Kijk hiervoor op de website www.homeaffairs.gov.au. Een visum voor een Australië reis langer dan 90 dagen kost ongeveer AU$110,-, een Working Holiday visum ongeveer AU$ 270,-. Denk er verder aan dat de invoerbepalingen van Australië heel strikt zijn: je mag absoluut geen dierlijke of plantaardige zaken invoeren: geen bloemen, planten en etenswaar (ook geen snoep).

Sydney vliegveld Australie
background-pattern