Naar boven

Bouw je Australië familiereis

Reizen met kinderen

Rondreis met familie door Australië
snorkelen bij de Whitsundays

Individuele familiereis Australië

Met de kinderen een reis naar Australië maken? Doen! Of je nu met jongere kinderen of tieners reist, Australië is geschikt voor het hele gezin. Het is een veilig land met Westers comfort en goede infrastructuur. Een Australië-reis is een reis vol avontuur: ga samen kangoeroes en koala’s spotten in de outback, snorkelen op het Great Barrier Reef of maak een fietstocht door Sydney. Wij passen graag het reistempo, afstanden en slaapplekken van onze rondreizen voor jullie aan.

Goed om te weten

Reisafstanden
De vlucht van Nederland naar Australië duurt ongeveer 22 uur. Ook de reisafstanden in Australië zelf zijn groot. Hier en daar heb je een binnenlandse vlucht en er zitten hier en daar lange reisdagen in de reis.

Slaapplekken
In Australië slaap je voornamelijk in kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we kamers naast elkaar te regelen. Met name buiten de steden beschikken de meeste slaapplekken over een zwembad. Wel zo fijn na een reisdag of een actieve dag buiten de deur.

Voorpret
Aanrader voor tieners! Lonely planet Verboden voor ouders. Het staat vol leuke feitjes over Australië.

Uluru - Ayers rock
Magnetic island met kinderen

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Australië bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern