Naar boven

Hoe reis je in Australië?

Algemene informatie

Ayers Rock Australie

Wat is de meest logische route?

Australië is enorm uitgestrekt. Waarschijnlijk heb je, net als wij, niet meteen op je netvlies waar welke plaatsen liggen. Op de kaart zie je dat je vaak flinke afstanden overbrugt. Wij hebben daarom voor drie belevingen gekozen waarbij je kunt kiezen uit combineerbare en afwisselende routes. Elke beleving heeft een overzichtspagina met bouwstenen. Het kan best lastig zijn om een keuze te maken tussen al dat moois. Vaak heb je drie tot vier weken de tijd en wissel je tours af met een selfdrive. Wij helpen je graag met beslissen zodat je tijdens je Australië vakantie een prettige route aflegt en genoeg tijd hebt om te genieten.

Hieronder vind je een opzet van logische combinaties en mogelijkheden. Neem bij vragen gerust contact op.

Belevingen

1. Outback en Wetlands – Noord en Centraal (Outback) Australië

De meeste reizen starten in Sydney of Melbourne en daarna reis je meestal door naar de Outback; een grote woestijn waar het zand en de rotsen rood kleuren. Met onze bouwstenen in de Outback slaap je onder de sterren, zie je de zon opkomen over dé rots Uluru (Ayers Rock) en leer je over de tradities van de Aboriginals. Ten noorden van de Outback, rondom Darwin, is het juist erg vochtig en groen. Hier maak je zelf Aboriginal kunst bij Katherine of een riviercruise door drassige moerassen en zie je krokodillen in het water glijden in Kakadu National Park.

Kings Canyon, kamperen in de Outback
Australie vakantie hangmat

2. Koraalriffen en Palmenstrand – Oostkust Australië

Een logisch vervolg van je reis is de noordoost-provincie van Australië: Queensland en New South Wales. Aan de lange kustlijn kun je actief zijn, maar ook heerlijk tot rust komen. Wij raden je aan om een bezoek te brengen aan het Great Barrier Reef met de bouwsteen Smoothie op het Palmenstrand. Zodra je met snorkel en flippers onder water gaat, opent zich een wereld van koraaltuinen en allerlei vissen. Aan de oostkust ligt niet alleen dit rif, je krijgt er een pakket aan verrassingen bij: vanaf het rif kom je in het regenwoud van Cape Tribulation met dichte bossen, tropische eilanden van de Whitsundays en het grootste zandeiland ter wereld Fraser Island.

3. Ruige surfkusten, Kangoeroes en Koala’s – Zuidkust Australië & Tasmanië

Het zuiden van Australië en Tasmanië bezoek je meestal als je voor de tweede keer naar Australië gaat, langer de tijd hebt óf als je naar een gebied wilt wat net wat rustiger en minder toeristisch is dan bijvoorbeeld de Outback en de oostkust. Daarnaast is deze regio bij uitstek geschikt in de Australische zomer wanneer het in het noorden veel regent.

Melbourne is cultureel en culinair geliefd. Onze gids legt geheimen van de stad bloot en neemt je mee door smalle straatjes naar hippe boetieks en leuke cafés. Van Melbourne kun je via de befaamde kustroute Great Ocean Road naar Adelaide rijden. Kangaroo Island, ten zuiden van Adelaide, is een paradijs voor liefhebbers van wildlife. Naast kangoeroes vind je hier ook veel koala’s, pinguins en zeeleeuwen. Op Tasmanië, ook wel ‘klein Nieuw Zeeland’ genoemd, ontdek je een van de grootste natuurgebieden van de wereld. Het eiland is erg groen, de afstanden zijn voor Australische begrippen klein en het landschap afwisselend.

West-Australië is erg ongerept en de afstanden zijn er aanzienlijk langer dan in de rest van het land. Dat maakt dit gebied ook een stuk kostbaarder. Het is echter zeker een prachtige omgeving met uitgestrekte kustlijnen, ruige nationale parken en rare rotsformaties. Het echte Australië-gevoel ervaar je met de rondreis Het Wilde Westen.

Koala vakantie Australie
background-pattern