Naar boven

Zeilen hijsen bij Whitsundays

bouwsteen

 • Reisschema:
  Whitsunday islands (Airlie Beach)
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 503,- p.p. bij 2 personen op basis van gedeelde hut (dagelijks vertrek) / 542 p.p. obv 2-persoonshutten (vertrek op dinsdag en donderdag)
 • Reisperiode:
  mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)
✓ Een van de mooiste zeilgebieden ter wereld

✓ Snorkelen bij de schitterende koraalriffen

✓ Geniet van de tropennacht onder een adembenemende sterrenhemel
Australië zeilen Whitsundays, oostkust
Decorative torn edge

Dag 1 Zeiltocht Whitsunday eilanden

Je checkt uit bij je hotel en gaat op eigen gelegenheid naar de haven van Airlie Beach. Overtollige bagage kun je eventueel achterlaten bij je accommodatie in Airlie. Koop voordat de boot vertrekt bij de ‘bottleshop’ nog wat alcoholische drankjes (liefst blikjes, geen glas), want alcohol is niet aan boord te verkrijgen. Beide boten vertrekken rond 14.30 uur dus je kunt rustig aan doen. Uiteraard is een exacte route van beide schepen niet te geven. Deze is namelijk afhankelijk van de weersomstandigheden en ook de wensen van de deelnemers. Je bezoekt in ieder geval de mooiste plekjes zoals het bekende Whitehaven Beach, Hill Inlet en uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om te snorkelen op het rif.

Decorative torn edge

Dag 2 Zeilen langs de Whitsunday eilanden

Omdat de route niet exact is te geven, kan je dag er als volgt uitzien: 08.00 uur: ontbijt, zwemgelegenheid. 10.00 uur: 1-2 uur zeilen naar snorkelplek of afgelegen strandje. 12.00 uur: gelegenheid de koraalriffen te zien. 13.00 uur: lunch met zwemgelegenheid. 14.30 uur: vertrek voor ca. 1-2 uur zeilen naar volgende plek. 16.30 uur: aankomst op de ankerplek. Hier liggen vaak nog andere jachten, zodat je je belevenissen ook met andere opvarenden kunt delen. Zelf vinden wij het leuk een wandeling te maken over het nabijgelegen eiland. 19.30 uur: diner, wat drinken en vergeet niet te genieten van de prachtige sterrenhemel. Uiteraard is het schema niet zo strak, het is natuurlijk vakantie, maar bovenstaande geeft je alvast een idee. Als je wilt duiken, kun je dit het beste bij boeking al aan geven zodat ze ter plaatse kunnen zorgen voor al het benodigde materiaal. Duiken is echter alleen mogelijk op het standaard schip.

Decorative torn edge

Dag 3 Whitsunday eilanden – Airlie Beach

De laatste dag is er in de ochtend nog volop gelegenheid tot zeilen, snorkelen en relaxen. Wil je zelf ook helpen met zeilen, de crew legt je graag uit hoe te zeilen. Tegen de middag eindigt de zeiltocht langs de Whitsunday eilanden in de haven Abel Point Marina van Airlie Beach en ga je op eigen gelegenheid terug naar je accommodatie waar je nog een nachtje overnacht. Vanuit Airlie vervolg je de volgende dag je reis aan de oostkust.
Tip: plan deze bouwsteen, samen met een bouwsteen over Fraser Island in op de Rijden langs riffen en regenwoud auto trip.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Zeilen hijsen bij Whitsundays

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Dingo’s en Billabongs

 • Fraser Island (Rainbow Beach of Hervey Bay)
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 429,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Australië autorondreis
bouwsteen

Rijden langs riffen en regenwouden

 • selfdrive Cairns - Cape Tribulation - Palm Cove (Great Barrier Reef) - Mission Beach - Airlie Beach (Whitsundays) - Eungella NP
 • 10 dagen / 9 nachten
 • € 1.315,- p.p. bij 2 personen & autohuur vanaf 48 per dag
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern