Naar boven

Great Ocean Drive

bouwsteen

 • Reisschema:
  Melbourne - Apollo Bay (Great Ocean Road) - Port Fairy - Halls Gap (Grampians) - Adelaide
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 375,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf 48 per dag. De prijzen voor december & Januari zijn op aanvraag
 • Reisperiode:
  oktober - maart (maar hele jaar mogelijk)
✓ Indrukwekkende route langs steile kliffen en verlaten stranden

✓ Beroemde rotsformaties 'Twelve Apostles'

✓ Wildlife spotten

✓ Wandelen door Grampians National Park
Zuid-Australië
Decorative torn edge

Dag 1 Melbourne – Apollo Bay

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag is het tijd om de drukke stad achter je te laten en de kust op te zoeken. Je haalt je auto op bij het stadskantoor in Melbourne en rijd richting het knusse badplaatsje Apollo Bay. Doordat Apollo Bay niet ver van Melbourne ligt, wordt het in de zomermaanden druk bezocht door daggasten vanuit de stad. Toch heeft Apollo Bay de uitstraling van een kleinschalig vissersdorp. Je hebt onderweg voldoende tijd om te stoppen. Op de hoofdweg langs de kust vind je verschillende restaurantjes waar je terecht kan voor een lekkere maaltijd. Een portie Fish & Chips gaat er vast wel in. Wij vonden het fijn om na enkele dagen in Melbourne rondgeslenterd te hebben, op het strand van Apollo Bay te relaxen. Wandel langs de uitgestrekte kustlijn of strijk neer op één van de terrassen. Aan het eind van de dag kom je aan bij je motel op loopafstand van het strand.

Decorative torn edge

Dag 2 Apollo Bay – Port Fairy

Reistijd: circa 3,5 uur

Grillig gevormde rotsen wisselen zich af met verlaten stranden. Het is tijd voor één van de indrukwekkendste routes van Australië: de Great Ocean Road. Net als gisteren hoef je geen lange afstand af te leggen, waardoor je onderweg voldoende tijd hebt om stops te maken. Net buiten Apollo Bay ligt het Cape Otway National Park, de plek tijdens je autoreis door Zuid-Australië koala’s kunt spotten. Ze zitten vaak goed verstopt, maar probeer regelmatig tussen de eucalyptusbladeren omhoog te kijken. Het hoogtepunt van de dag is een stop bij de Twelve Apostles. Je bent niet de enige toerist die hier foto’s probeert te maken, maar toch is een fotoshoot hier absoluut de moeite waard. Wil je de rare rotsformaties eens vanuit een ander oogpunt bekijken? Stap dan in een helikopter en zoef over de ruige kustlijn. Je slaapt vanavond in Port Fairy. In het centrum van deze kleine kustplaats vind je typisch Aussie pubs waar je terecht kan voor een drankje.

Decorative torn edge

Dag 3 Port Fairy – Halls Gap

Reistijd: circa 2,5 uur

Vanochtend stuur je noordwaarts langs de schapenfarms naar het Grampians National Park, uitloper van het gebergte de Great Diving Range. Het park is een reservaat voor wilde dieren, bloemen en Aboriginalkunst. Laat in de middag je auto staan en maak te voet een trekking door het gebied. Wij reden naar de picknickplek Zumstein waar we startten met onze wandeling naar de McKenzie Falls. Grote kans dat je hier koala’s en wilde kangoeroes ziet. In de lente (september t/m november) is dit gebied extra bijzonder, omdat je omringd wordt door een gekleurde bloemenzee.

Je slaapt de komende twee nachten in een knusse cabin aan een veldje waar je een grote kans hebt kangoeroes te spotten. Ze vinden het namelijk heerlijk om hier in de zon te liggen.

Decorative torn edge

Dag 4 Halls Gap

Je hebt vandaag alle tijd om de omgeving te verkennen. Halls Gap staat bekend om zijn vele wandelmogelijkheden. Dus wandelschoenen aan en tijd om de benen wat te strekken. Voordat je begint met een trekking raden we je aan eerst langs het Brambuk Living Cultural Centre te gaan. De vriendelijke mensen kunnen je hier veel vertellen over het nationale park en de aboriginals in Zuid-Australië. Eenmaal aan de wandel zijn er tochten op verschillende niveaus door bossen, langs watervallen en met uitzichten over de bergen. Het is net alsof je even in de Alpen bent beland. Maar de rondspringende kangoeroes geven je weer het besef; je bent aan de andere kant van de wereld!

Wij kozen voor een wandeling door de Wonderland Range. In 40 minuten loop je naar een verkoelende meer met rotsen. De echte diehards lopen door naar de Pinnacles Lookout. Een tocht van in totaal zo’n vijf uur (inclusief terugweg) waarbij je al klimmend en klauterend de top bereikt. Hier wordt je inspanning ruim beloond: je kunt kilometers ver kijken over de groene boomtoppen van de Grampians.

Decorative torn edge

Dag 5 Halls Gap – Adelaide/Melbourne

Reistijd: circa 7 uur naar Adelaide/ 3 uur naar Melbourne

’s Ochtends kun je bij de bakker in het dorp een ontbijtje kopen, voordat het tijd is om verder te rijden. Vanuit Halls Gap rijd je in ongeveer zeven uur naar Adelaide. Het is een lange rit, dus we raden je aan bijtijds te vertrekken. Aangekomen in Adelaide lever je je auto in op de luchthaven of het stadskantoor.

Vanuit Adelaide kun je Kangaroo Island bezoeken, een eiland vol wildlife en pure natuur. Ook kun je naar de Outback vliegen om het rode binnenland van Australië te verkennen. Heb je minder tijd, dan kun je ook terugrijden naar Melbourne

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Great Ocean Drive

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Kangaroo island, Tasmanie
bouwsteen

Kangoeroe eilandhopping

 • Kangaroo Island
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 599,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Australië selfdrive
bouwsteen

Dreamtime in de Outback

 • Ayers Rock - de Olga's - Kings Canyon - Alice Springs
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 559,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf 48 per dag
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern