Naar boven

Dingo’s en Billabongs

bouwsteen

 • Reisschema:
  Fraser Island (Rainbow Beach of Hervey Bay)
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 429,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  mei - oktober (maar hele jaar mogelijk)
✓ Georganiseerde en avontuurlijke 4WD tocht

✓ Onder begeleiding van een professionele ranger

✓ Het grootste zandeiland ter wereld

✓ De gemiddelde leeftijd tijdens deze tour ligt tussen de 35 en 55 jaar oud

✓ Overnacht in een comfortabel resort bij het strand.
Decorative torn edge

Dag 1 Rainbow Beach of Hervey Bay – Fraser Island

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel. De komende twee dagen ga je per Fraser Island 4WD truck op zoek naar de verborgen schatten van het grootste zandeiland ter wereld.

Bij aankomst begint het avontuurlijke zandavontuur direct en steek je het eiland dwars over naar Central Station. Hier vind je geen treinen maar een vreedzaam, oud regenwoud dat vroeger dienst deed als een levendig houthakkerskamp. Bij Wanggoolba Creek maak je een wandeling langs de langzaam voortkabbelende kreek omgeven door weelderig groen woud met enorme koningsvarens. Onderweg is het tijd voor een goed verzorgde picknick lunch. In de middag bezoek je adembenemend Lake Mckenzie. Dit prachtige blauwe meer wordt omgeven door witte stranden en kristalhelder water; de perfecte plek om een verfrissende duik te nemen. Na een wandeling over de Hammerstone standblow word je beloond met Lake Wabby; een smaragd groen meer.

Decorative torn edge

Aan het einde van de middag kom je aan bij het comfortabele resort waar je vannacht slaapt. Je hebt je eigen kamer met sanitair en beddengoed is aanwezig. Na het buffet diner is het, onder de sterrenhemel, nog een beetje nakletsen over de dag of genieten van een boek.

Fraser Island is een uniek stukje natuur omdat er op zand normaal gesproken niks groeit. De vele verschillende kleuren meren, begroeiing en wildlife dat hier te vinden is maken het eiland zo bijzonder. Het werd vernoemd naar de vrouw van een kapitein die er in 1836 strandde. In de 70-er jaren was het eiland het toneel van stevige schermutselingen tussen natuurbeschermers en een mijnbouwbedrijf. Gelukkig wonnen de eersten.

Decorative torn edge

Dag 2 Fraser Island – Rainbow Beach of Hervey Bay

Na een goed ontbijt maak je je op voor een dag vol Fraser Island 4WD avontuur dat een aaneenschakeling van hoogtepunten zal zijn. Via het dichtbegroeide binnenland kom je op het beroemde “75 Mile Beach”, met als hoogtepunten het Maheno scheepswrak, zwemmen in Eli Creek, de “Coloured Sands” en Indian head waar je geniet van een panorama uitzicht over 75 Mile Beach. Wie weet heb je geluk en spot je een haai, ray of Humpback walvis die van juli t/m oktober langs deze wateren migreren naar warmere oorden. Onderweg nuttig je een gezonde picknick lunch.

Rond 17:00 uur stap je aan boord van de ferry die je terugbrengt naar het vaste land. Bij aankomst word je weer bij je hotel afgezet en is het zandavontuur dan echt tot een einde gekomen.

Decorative torn edge

Niet vergeten mee te nemen: zwemkleding, zaklamp, makkelijke wandelschoenen, zonnebrand, hoed of pet en natuurlijk je camera

Tip

In juli t/m oktober migreren de Humpback whales vanuit Antarctica verder noordwaarts langs de kust. Het is een prachtig gezicht om deze grote kolossen voorbij te zien zwemmen. We kunnen in Hervey Bay een walvis-cruise voor je reserveren voor ca € 73,- p.p.

Plan deze bouwsteen in tijdens de selfdrive Dingo’s & Surfparadijs

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Dingo’s en Billabongs

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Surfing-sunshine-coast
bouwsteen

Dingo’s & Surfparadijs

 • Selfdrive rondom Brisbane: Rainbow Beach - Fraser Island - Noosa
 • 6 dagen / 5 nachten
 • € 599,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf 48 per dag
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern