Ga dit najaar eens naar een Europese bestemming

blog

Geschreven op
dinsdag 18 september
Geschreven door
Delen op social media

Wil je er in de herfstvakantie nog even tussenuit, maar wil je niet zo ver weg? Dat hoeft ook niet: Europa heeft voor ieder wat wils! Rondreizen in de zon of juist richting winter wonderland? Het kan allemaal. We vertellen wat de beste reistijd in het najaar is voor de verschillende Europese bestemmingen.

IJsland

IJsland

Zin in avontuur? IJsland zit er vol mee: van rijden op de sneeuwscooter en ijslopen over een gletsjer tot achter het denderende water van een waterval wandelen. Neem wel warme kleding én je regenjas mee, want in IJsland maak je geregeld op één dag vier seizoenen mee. Je kunt al in vijf dagen een mooi rondje maken, van Reykjavik door de Golden Circle en weer terug. Dit past prima in de herfstvakantie; dan heb je ook nog een weekend thuis voordat je weer aan de bak moet. Óf je verlengt je reis met een paar dagen, om je kans om het Noorderlicht te spotten te vergroten. Bekijk onze IJsland-reizen.

Spanje

Spanje - AlhambraHeerlijk genieten van de najaarszon, een bezoek brengen aan een van de vele witte dorpen, huisgemaakte sherry proeven en wandelen door afwisselende natuurgebieden. Je raadt het misschien al: het Spaanse Andalusië is dé bestemming voor het najaar.
Met temperaturen tussen de 20 en 25 graden is het een van de warmste en zonzekere gebieden in Europa. Slaap met ons in een echte Spaanse cortijo (landhuis) in de heuvels rondom Málaga en maak een wandeling over de koningsroute ‘Caminito del Rey’. Het najaar is in Andalusië ook het seizoen dat de sinaasappels geoogst worden. Pluk ze zelf vers van de boom, bestel een zumo de naranja of bezoek een sinaasappelboomgaard, waar vaak jam gemaakt wordt van de zongerijpte vruchten.  Bekijk onze Spanje-reizen.

Italië

Italië - TodiZin in rondreizen én relaxen? Met temperaturen tussen de 19 en 23 graden is het in oktober nog heel aangenaam in Zuid-Italië en Sicilië. Met deze temperaturen kun je uitstekend de Etna-vulkaan beklimmen of de vele kleine dorpjes in de hak van Italië ontdekken.
Houd je juist van fris weer? Dan kun je in de herfstvakantie ook prima naar Toscane. Ja, het regent er af en toe, maar hoewel de temperatuur kan zakken tot zo’n dertien graden, zijn dagen van 23 graden zeker niet ongewoon. In deze periode is heel Toscane bovendien druk met het oogsten van een van de belangrijkste producten: de druif. Als je wilt, mag je meehelpen plukken! Drink je liever het eindproduct, dan kun je vrijwel elke dag naar een ander wijnfestival in de regio. Santé! Bekijk onze Italië-reizen.

Portugal

Portugal - kustGeen zin in pasta, maar wil je wel rondreizen en relaxen? Kies dan voor het land van de port en de sardientjes: Portugal. De zomerdrukte is voorbij, dus je hebt Portugal bijna voor jezelf. In tien dagen reis je van Porto naar Lissabon. Slaap onderweg op een wijnboerderij in de prachtige Dourovallei, geniet van een Fado-voorstelling in studentenstad Coimbra en bezoek het oude, maar gezellige dorpje Sintra. In Portugal valt soms wel wat regen in oktober, maar met een gemiddelde temperatuur van zo’n 22 graden kun je hier in het najaar nog goed rondreizen.  Bekijk onze Portugal-reizen.

Griekenland

Griekenland- OiaZin in een actieve rondreis? Ga dan voor Griekenland. In oktober sluiten de eerste slaapplekken, restaurants en bars hun deuren op de Griekse eilanden, maar op het vasteland gaat alles gewoon door. Vul je tiendaagse herfstvakantie met een bezoek aan het Parthenon, wandelen door de bergen bij Dimitsana en uitwaaien aan zee bij Nafplion. Door de warmte van de zomer is het zeewater met een gemiddelde temperatuur van 22 graden nog aangenaam warm voor een plons. Bekijk onze Griekenland-reizen.